Surf kamışlarda max performans için genelde ortalama 0.10mm ile 0.18mm arası ip misina kullanılır. 150g ile 175g kurşun kullanacak olduğumuzu düşünürsek 0.35mm veya 0.38mm kalınlığında atış yükünü kaldıracak şok misina kullanmanızı öneririz.
8 Kat Yeşil Renk 1000 Metre Örgü Misina 0.20 mm 17.4 kg ÇEKER,1000 M.
İdeal aralık 0.12-0.14.
Büyük balıklar için daha kalın ve dayanıklı misinalar tercih edilirken, küçük balıklar için daha ince misinalar kullanılabilir. Örneğin, sucul balık türleri için 2 ila 6 kilogram arası bir misina kalınlığı yeterli olabilirken, deniz balıkçılığı için 10 ila 30 kilogram arası misinalar tercih edilebilir.
Misinalarda avlanılacak yere göre seçimlerde renkler değişir. Farklı derinlikler için ve farklı su tipleri misina rengini değiştirmek gerekir. Bulanık sularda kullanacağımız renk daha koyu olurken, berrak, açık sularda misina renkleri de açık renk ve ya şeffaf olmalıdır.
İlgili 43 soru bulundu
Eğer sağlamlık ile kast ettiğimiz şey yüksek çeker ise en sağlam misina türü örgü misinalardır. Eğer kast ettiğimiz şey aşınmaya karşı direnç ise bu durumda en sağlam misina flourocarbon misinalardır.
Boyları 2.10 / 2.40 / 2.70 cm, aksiyonları ise 7-28 / 15-40 / 10-30 gr olan olta kamışları spin balık avcılığında tercih edilmelidir. Olta makinesinde ise 2500 ile 4000 arası makineler tercih edilmelidir.
Effe Force 10000m 0.30mm Bobin Misina Çekeri 14.20kg Beyaz.
Sahteler ile %100 gerçek fluorocarbon misinaları ayırt etmek için oldukça kolay bir yöntem bulunmaktadır. %100 Saf fluorocarbon misinayı yaktığınızda alev almaz. Misina kararır ve ucunda siyah minik top oluşur. Monofilament bir misina yakıldığında ise alev alır ve yanmaya devam eder.
Cevap: 0.50 MM 43.2 kg çeker değeri vardır.
Misina Renk: Misina rengi, avlanma koşullarına ve balık türüne göre seçilmelidir. Genellikle, açık renkli misinalar, sığ sularda ve güneşli havalarda daha iyi performans gösterirken, koyu renkli misinalar, daha derin sularda ve bulanık sularda daha iyi performans gösterir.
Rw8 1000 Metre,0.18 mm 8 Katlı Multicolour-Çok Renkli- Ip Misina 16.5. -Kg ÇEKER,1000 M.
0.10-0.14 ip misina 0.30-.035 florokarbon şeklinde tercih yapabilirsiniz.
Cevap: Evet 0.90 mm tahmini olarak 1300-400 mt civarindadır.
Normalde misinaların 2 yıla kadar değer kaybetmeden rafta beklediği 5 yılda özelliğinin önemli bir kısmını kaybettiği bilinir.Son yapılan araştırmalar 1 yılda açık paketlerde çekerde % 20 değer kaybı olduğunu ortaya koydu.Güneş görmeyen KAPALI PAKETLER bu düşüşü ciddi şekilde azaltmaktadır Uv ışığının en zararlı bölümü ...
Kıyı balıkçılığı yapanların mümkün oldukça uzun kamışları tercih etmeleri, balık tutma alanını genişleteceğinden daha verimli olur. Tekne balıkçılığı için ise kısa kamışlar daha uygundur. - Olta kamışının tasarımı kullanıcıların dikkat etmesi gereken önemli özellikler arasında yer alır.
Kamışın uzunluğu, atış mesafesi ve avladığınız balık türüne bağlı olarak değişebilir. Daha kısa kamışlar genellikle düşük menzilli avlar için tercih edilirken daha uzun kamışlar ise yüksek menzilli avlar için idealdir. Genel olarak 2-3 metre arasındaki kamışlar çeşitli av türleri için uygun olabilir.
En İyi ve Kaliteli Olta Kamışı Markaları
En iyi olta kamışı markaları Okuma, Lineaeffe, Savage Gear, DAM, Ron Thompson gibi kendi ürünlerini geliştiren ve üreten global markalardır. Bu markalar, yüksek standartlarda geliştirdikleri kamışlarını hem test cihazlarıyla hem de sahada test ederler.
Olta makinesinde yer alan sarım sistemi tercih ettiğiniz ip misina ile uyumlu olmayabilir. Av sırasında ip misinanızı fazla sarıyorsanız eğer buda ip misinanızın düğümlenmesine neden olabilir. Özellikle kullandığınız olta makinelerinde balans problemi yaşıyorsanız ip misinanızın düğümlenmesine neden olabilirsiniz.
Florokarbon Misina Hakkında Az Bilinenler
Düşük Görünürlüğü; Florokarbon misinaların en büyük faydalarından biri, su altında neredeyse görünmez olmalarıdır. Bunun nedeni, misinadan geçen ışığı (suyla hemen hemen aynı refractive indekse sahip) belirgin bir şekilde bozmamasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri