Ölüdeniz Plajı (Belcekız Plajı) Ölüdeniz Plajı veya diğer adıyla Belcekız Plajı, Ölüdeniz'in en işlek plajı. Yaklaşık 3 kilometre uzunluğunda. Halk plajı olduğundan giriş ücretsiz. Denizi çok güzel ama derin ve dalgalı.
Fethiye Ölüdeniz derinliği kaç metre? Ölüdeniz yani Kumburnu plajında derinlik ilk 4-5 metre boyunca boyu geçmemektedir.
Tabiat parkı içindeki kumburnunun solu hemen derinleşir sağı ölüdeniz olan kısımdır yani dalgasız ve çok sığdır.
Ölüdeniz adı gibi oldukça sakindir ve kıpırtısızdır. Deniz kulağı adı verilen lagün oluşumlarından biri olan Ölüdeniz adeta durgun bir gölü andırmaktadır. Kışın fırtınalı günlerde yakın sahillerde dev dalgalar oluşsa bile Ölüdeniz sakinliğini korumaktadır.
Türkiye'nin popüler tatil merkezlerinden olan Fethiye'de birbirinden güzel mavi bayraklı plajların yanı sıra etkileyici güzelliğiyle sıralanan koylar da bulunmaktadır. Fethiye'de denize girecek yerlerin başında Ölüdeniz gelmektedir.
İlgili 41 soru bulundu
Ölüdeniz Plajı kum mu taş mı ? Ölüdeniz Plajı taşlardan oluşuyor.
Ölüdeniz Plajı (Belcekız Plajı)
Ölüdeniz Plajı veya diğer adıyla Belcekız Plajı, Ölüdeniz'in en işlek plajı. Yaklaşık 3 kilometre uzunluğunda. Halk plajı olduğundan giriş ücretsiz. Denizi çok güzel ama derin ve dalgalı.
Ölüdeniz Belcekız Plajı'nda 5 metrelik dalgalar sahildeki 2 kulübeyi yıktı. Fethiye'nin Ölüdeniz Mahallesi Belcekız Plajı'nda saatteki hızı yer yer 25 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle dev dalgalar oluştu. Kıyıya çarparak, yükselen dalgaların boyu, 5 metreyi buldu.
Kelebekler Vadisi Plajı taşlık bir plaj. Deniz 5-6 metre sonra derinleşiyor. Yazın oldukça kalabalık ve bir çok günübirlik tekne buraya geliyor. Yeme içme noktasında vadi girişinde bir işletme mevcut.
Suyun ve dibinde kumun kırdığı ışık turkuaz bir renk verir. Ölüdeniz'e Çamların gölgesi düşer ve bu etkileyici turkuazı zenginleştirir. Belcekız adı da bir efsaneye dayanıyor. Eski çağlarda buralardan geçen gemiler açıkta demirler ve içme suyu almak üzere kıyıya sandalla çıkarlarmış.
Plaj çevresinde otel ve pansiyon gibi konaklama seçenekleri mevcuttur. Plaj içerisinde kafe, büfe, market ve restoran bulunmaktadır. Plaj soyunma kabinleri, şezlong, otopark ve duş hizmetleri vermektedir. Ölüdeniz Plajı çevresinde birden fazla kamp yeri bulunmaktadır.
Ölüdeniz'in plajları içinde en bilineni, dünyaca ünlü Belcekız Plajı ve hemen yanı başındaki Kumburnu Plajı olmasına karşın, bölgede birçok farklı alternatif de var. Suyun turkuaz rengi ile büyülediği, bir akvaryum kadar temiz olduğu bölgede denize girmek bir ayrıcalık.
Kıyıda ortalama yıllık su sıcaklığı Ölüdeniz'de dır-dir 21.9°C, mevsimlere göre: kışın 18.2°C, baharda 18.4°C, yazın 26.2°C, sonbaharda 24.6°C. Minimum su sıcaklığı (16.3°C) Ölüdeniz'de olur şubatta, maksimum (29.0°C) ağustosda.
Yoğun Burun 'un doğusunda 1.8 kilometrelik eşsiz plajı olan dünyanın en önemli turizm alanlarından biri. Ölüdeniz mevki olarak, bu plajla batısındaki küçük kayalık adanın arkasında kalan korunaklı liman kısmıdır.
Deniz seviyesinden yaklaşık 400 - 460 metre aşağıdaki Ölü Deniz, diğer adıyla Lut Gölü, dünyanın en alçak, en çukur noktası.
Tuzluluk oranının yüksek oluşundan dolayı su insanı batırmaz ve suyun yüzeyinde tutar. Bu sayede yüzmeden, hatta hareket etmeden rahatlıkla durabilir, sırtüstü yatabilirsiniz. Yüzme bilmeseniz bile suyun yüzeyinde kalabilirsiniz, hatta batmak isteseniz bile batamazsınız.
MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde 350 metre yüksekliğindeki kayalıklardan Kelebekler Vadisi'ne yürüyerek inmek için kullanılan patika yol, Fethiye Kaymakamlığı'nın kararına rağmen 28 gündür kapatılamıyor.
Kelebekler Vadisi'ne Ulaşım
Vadi'nin aşağı kısmına karadan ulaşım yok bu yüzden ancak yürüyerek kumsala inebiliyorsunuz. Bölgede bulunan kayalıklar tehlike oluşturabileceğinden en güvenli seçenek deniz yolu gibi görünüyor.
Yetişkin: 60 TL. Öğrenci: 30 TL. Aile ile gelen 0-6 yaş çocuklar için ücretsiz. Engelli ve 65 yaş: 20 TL.
Suyun dibinde tek bir yosun bile bulamazsınız ve dibi beyaz bir kumla örtülüdür. Bu suyun ve kumun kırdığı ışık ise görenlere turkuaz bir renk sunar.
Game of Fishing Güney Ege'nin ve Akdeniz kıyısının kesiştiği nokta olan doğal güzelliği ile ünlü Ölüdeniz'den sizleri profesyonel balık avı turuna davet ediyor. Akya (amberjack), Lambuka (mahi mahi), Yazılı Orkinos (tuna) ve Sinarit (red snapper) yakalayabilir ayrıca çeşitli türler keşfedebilirsiniz.
Yaz-kış Ölüdeniz'e girip denizin keyfini sürebilirsiniz. Denizin tuzluluk oranı % 30 civarındadır. Akdeniz'den 8.6 kez daha tuzludur. Tuzluluk oranının çok yüksek oluşundan dolayı içinde canlı yaşayamaz.
10- Altınkum Plajı, Çeşme
Deniz sığ olduğu için birden derinleşmiyor, özellikle yüzme konusunda kendisini çok tecrübeli hissetmeyenler ya da yakındaki İzmir Çeşme otellerinde tatil yapan çocuklu aileler için uygun olsa da soğuk suyu sebebiyle serin deniz suyu sevenler için tercih sebebi.
Lara derin konyaaltı derin.
Kumburnu Plajı'nın diğer tarafı ise ücretsizdir. Ücretli alan Ölüdeniz Plajı olarak bilinir. Ücreti plaj alanının kumu altın sarısı rengindedir ve denizi sığdır. Ücretsiz plaj alanının denizi ise daha derindir metrelerce ileri gidilmesi durumunda dahi su seviyesi bel hizasını geçmemektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri