Giriş ücreti olarak 10 TL talep edilen Ölüdeniz Plajı'nda şezlong kiralama ücreti ise ortalama 30 TL'dir.
Ölüdeniz Plajı'nın herhangi bir giriş ücreti yok.
Ölüdeniz'e ulaşım Muğla'nın Fethiye ilçesinden sağlanmaktadır. Fethiye kent merkezinden 17 lira ödeyerek Ölüdeniz'e dolmuş ile ulaşmanız mümkün. Ayrıca kendi aracınız ile de buraya gelebilirsiniz. Ölüdeniz'e aracınız ile giriş yaptığınızda 45 lira park ücreti ödersiniz.
Bir halk plajı olan Muğla Fethiye Çalış plajı, ücretsizdir.
Ölüdeniz Plajı (Belcekız Plajı)
Halk plajı olduğundan giriş ücretsiz. Denizi çok güzel ama derin ve dalgalı. Şezlong ve şemsiye kiralama seçeneğiniz var ama kendi sandalyenizi şemsiyenizi de getirebiliyorsunuz.
İlgili 37 soru bulundu
Ölüdeniz'in en ünlü plajı, mavi bayraklı bir plaj olan Belcekız Plajı. Fethiye merkezinden araçla yaklaşık 25 dakika mesafede olan Belcekız Plajı, turkuaz suları ile meşhur. Ölüdeniz plajları içinde akla gelen ilk yer olan Belcekız, ücretsiz bir halk plajı konseptinde.
Kelebekler Vadisi Plajı taşlık bir plaj. Deniz 5-6 metre sonra derinleşiyor. Yazın oldukça kalabalık ve bir çok günübirlik tekne buraya geliyor. Yeme içme noktasında vadi girişinde bir işletme mevcut.
Kimileri beach club (plaj kulübü) gibi isimler de kullanan bu işletmelerden bazıları plaj girişi için ücret talep ediyor. Çeşitli tüketici hakları dernekleri ve konunun uzmanı avukatlara göre "sadece denizden yararlanmak isteyen kişilerden plajlara girişte ücret alınması, yasalara tamamen aykırı".
Öncelikle giriş ücreti otomobil için 30 TL. Bu ücrete soyunma kabinleri, duş ve otopark dahil. Sahilde şezlong ve şemsiye ücretli, her biri 20 TL.
Muğla iline bağlı olan Marmaris ilçesinde İçmeler halk plajı yer almaktadır. Muğla'nın popüler plajları arasında yer almaktadır. Muhteşem bir doğa ve denizin buluştuğu bir yer olan İçmeler halk plajı Marmaris' oldukça yakındır. Hiçbir giriş ücreti bulunmamaktadır.
Evet, Blue Lagoon misafirlerine ücretsiz Tesis bünyesinde, ücretsiz Tesis dışında park seçeneği sunuyor.
Kumburnu Plajı'na giriş ücretsizdir ancak kendi aracı ile giden ziyaretçilerden otopark ücreti alınmaktadır. Duş, tuvalet ve soyunma kabini imkanları da bulunan Kumburnu Plajı'nda deniz bisikleti kiralaması ya da kano kiralaması yaparak Ölüdeniz'de güzel bir deneyim yaşayabilirsiniz.
Ancak belcekız,halk plajı,ücret yok,otellerin bölümleri var.Açık denize baktığı için çok temiz. Kumsal güzel,bazan rüzgarlı ve derin olabilir. Küçük çakıl,kum karışımı,çok harika.Yeterince geniş ve büyük.Kesinlikle tavsiye edilir.Yazın hafta sonu kıyamet kopar.Otopark bulamazsanız,diğer plajlara.
İztuzu Plajı araç park ücreti 2023 yılı için 50 TL. 2 şezlong 1 şemsiye ücreti ise 100 TL. Ayrıca Dalyan Boğazı'ndan dolmuş tekne ile kişi başı 50 TL vererek İztuzu'na ulaşım sağlayabilirsiniz.
Plaj içerisinde kafe, büfe, market ve restoran bulunmaktadır. Plaj soyunma kabinleri, şezlong, otopark ve duş hizmetleri vermektedir. Ölüdeniz Plajı çevresinde birden fazla kamp yeri bulunmaktadır.
Çeşme Türkiye'nin turizm cenneti olan bir ilçesidir. İzmir'in gözde ilçelerinden biri olan Çeşme'de muhteşem güzellikte koylar ve plajlar bulunur. Altınkum plajı Çeşme denilince ilk akla gelen plajlar arasındadır. Altınkum plajı girişi ücretli olan bir plajdır.
Yaz aylarında İstanbullar için serin bir tatil köşesi olan Güneş Plajı'nda plaj voleybolu ve müzik yayını da ayrıca mevcut. Plajda, rutin olarak her gün güvenlik ve temizlik işleri yapılıyor. Plaj giriş ücreti 15 TL, öğrenciler için ise 10 TL. 0-7 yaş ise ücretsiz yararlanabiliyor.
Tesisle ilgili hazırlanan bilgi metninde, "3 Haziran'da sezon açılışı yapılan Büyükada halk plajı giriş ücretleri bu sene için hafta içi 200 TL, hafta sonu 300 TL olarak belirlendi. Bu ücrete tekne ile ulaşım, şezlong ve şemsiye ücreti dahil.
Muratpaşa ilçesine bağlı Şirinyalı mevkiinde yer alan Muratpaşa Belediyesi Mobil Halk Plajı'nın girişi ücretsizdir. Şezlong ve şemsiye kiralaması için 20 TL ücret ödemeniz gerekmektedir.
Peki, plaja giderken nasıl giyinmeli? Sahil veya havuz kenarına giderken bikini veya mayolarınızın üzerine hafif bir pareo, kimono veya kaftan giymeyi tercih edebilirsiniz. Ayak tabanlarınızı rahat ettirecek açık ayakkabılar veya terlikler, elbette şıklığınızı tamamlayacak renk ve dokularda olmalı.
Kıyılarda doldurma ve kurutma yoluyla kazanılan alanlarda ve sahil şeritlerindeki tüm uygulamalar, belediye ve mücavir alan sınırları içinde belediyeler, bu sınırlar dışında valiliklerin denetimi altındadır. İlgili idareler bu alanları sürekli kontrol altında tutmak ve gerekli önlemleri almakla yükümlüdürler.
Güneşlenme için en uygun zamanın sabah ve akşam saatleri olduğuna işaret eden Kaşlıoğlu, “Güneşlenmek isteyenlerin sabah saat 11.00'e kadar ve akşamüstü saat 16.00'dan sonra güneşlenmelerini tavsiye ediyoruz. Tansiyon hastalarının güneşlenmesi sakıncalı olduğu için tavsiye etmiyoruz.
Yetişkin: 60 TL. Öğrenci: 30 TL. Aile ile gelen 0-6 yaş çocuklar için ücretsiz. Engelli ve 65 yaş: 20 TL.
MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde 350 metre yüksekliğindeki kayalıklardan Kelebekler Vadisi'ne yürüyerek inmek için kullanılan patika yol, Fethiye Kaymakamlığı'nın kararına rağmen 28 gündür kapatılamıyor.
300 metre uzunluğunda sahile sahip olan Kelebekler Vadisi'nde çok berrak bir denizle karşılaşacaksınız. Fakat deniz hızlı bir şekilde derinleşiyor ve suyu biraz soğuk. O yüzden açılırken dikkatli olun. Vadinin plajı çakıl taşlarından oluştuğu için yanınıza deniz ayakkabınızı almayı unutmayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri