Olumlu düşünme, olumsuz olaylara daha iyimser ve üretken bir şekilde yaklaşmak demektir. En kötüsünün değil, en kötünün içinde bile en iyisinin olabileceğine inanmamızdır.
Olumlu özellik örnekleri: kibar, cömert, güçlü, esnek, şefkatli, iddialı, çalışkan, güvenilir, dürüst, pratik, sorumlu, asil, yetişkin, yaratıcı, tutarlı, değer-bilen, yetenekli, hızlı, duygusal, anlayışlı, sabırlı, düşünceli, sağlam, sözüne güvenilir, inisiyatif gösterebilen, hevesli, çok yönlü, eğitimli, deneyimli, ...
Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre pozitif kelimesinin anlamı "olumlu; deneye dayanan, deney ürünü olan, olgulara dayalı olarak bazı nitelikleri belli olan" anlamındadır. Bir şeyin varlığını pozitif, yokluğunu negatif kelimesi ifade eder.
İlgili 26 soru bulundu
Optimist kişilerin olumlu, rahat ve neşeli halleri çoğunlukla çevrelerindeki insanlara da yansımaktadır. Optimist insanlarla karşılaşan kişiler onlarla daha yakın ilişkiler kurma eğilimi göstermekte ve bu pozitif halden kaçınılmaz şekilde etkilenmektedir.
Pozitif İnsan / İyimser Kimdir? İyimserlik bir tutumdur; olumlu beklenti içinde olmaktır. İyimserler pozitif tutum sahibi insanlardır; bardağın dolu tarafını görür; ama boş kısmının da farkındadır. Bardakla ilgili konu açılırsa, dolu tarafından söz eder.
Negatif düşüncelerden kurtulup, pozitif düşünce yapısına sahip olduğumuzda iç huzuru yakalamak ve başarılı olmak kolaylaşacaktır. Koşul tanımaksızın alternatif üretebilen, bizi sınırlayan kalıpların ötesine geçebilen, değişime ayak uyduran, çözüme yönelik, gerçekçi, uzlaşmacı düşünceler pozitif düşüncedir.
Kişilik özellikleri, dünya üzerinde var olan bireyden bireye farklılık gösteren ve insanın sahip durumda olduğu karakterini ön plana çıkaran özelliklerdir. Dünya yaşamına dahil durumda olan her bir insanın kendisine özgü kişisel ve karakter özellikleri bulunur.
Olumlu düşünme, yararlı eylemleri harekete geçirmeyle gerçekleşebilir ve hayatınızı değiştirebilir. Bu yönden bakıldığında olumlu düşünme, hayallerinizi gerçekleştirmez. Hayallerinizi gerçekleştirmenin için yolunu açar. Bu yolda azim, hırs ve seçimler önemli etken.
İyi insan, kazandığı para ile yetinmesini bilendir. İyi insan, hakkını arayandır. İyi insan, söz verdiğinde sözünü tutmak için elinden geleni yapabilendir. İyi insan, boş vaatlerde bulunarak insanlara gereksiz umutlar vermeyendir.
Polyannacılık yaşanılan hayatta olumsuz hiçbir şeyi görmemek, her şeye olumlu bakmaktır.
Pozitif düşüncelere odaklanmak, genel hayat memnuniyetini ve mutluluğu artırır. Kendimize olan sevgi ve saygımız, yaşamın her alanında olumlu bir etkiye sahip olabilir. Kendini sevmek ve kabul etmek, daha güçlü ve dirençli hale gelmemizi sağlar.
Olumlu düşünme alışkanlıkları ise stresi azaltmak, duygusal dengeyi korumak ve zihin sağlığını güçlendirmek için oldukça etkili bir yöntemdir. Çünkü pozitif düşünce, kendinizi daha mutlu, daha neşeli hissetmenizi ve etrafınızdaki her şeyden daha çok keyif almanızı sağlar. Ayrıca düşünme şeklinizi de etkileyebilir.
Positumun kelime anlamı da elde olan, gerçek olan, var olandır. Sadece pozitif gibi gibi görünen, sadece iyi olan şeylere değil artısıyla eksisiyle bir bütün olarak, gerçekçi şekilde bakmaktır. Rahatsız eden duyguları da göz önünde tutmak, belli sorunları da aynı potada düşünebilmektir.
İşte o zaman küçük bir mutluluk bile bize ne kadar değerli olduğunu hissettirir. Nötr olmak duygusuzluk demek değildir. Her duyguyu ağırbaşlılıkla karşılamak, hayatı ve matematiğini daha iyi anlamak demektir.
Negatif insanlar başkalarını suçlar ve kendilerini eleştirmezlerse, durumlardan ders almaları çok zordur. Bu bireyler başarısızlıklara sıkışıp kalma, asla bırakma veya onlardan öğrenme eğilimindedir. Pozitif bir insan hayatta olan kötü şeylerden bir şeyler öğrenirken, negatif insanlar uzun süre yarayı açmaya bırakılır.
Aritmetik ve diğer yerlerde kullanılan çoğu sayısal gösterimde bir sayının işaretini belirtmek için, sayının önüne artı işareti veya eksi işareti konulur. Örneğin +3, 3'ün pozitif olduğunu; -3 ise 3'ün negatif olduğunu ifade eder. Eğer sayıda artı veya eksi işareti bulunmuyorsa, bu sayı pozitiftir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri