Ömer Güllü 5 kuşak baklavacılık yapan Güllü Ailesi'nin beşinci kuşak temsilcilerinden. Dedesinin ve babasının baklava atölyesinde büyümüş. Önce iki yıl ODTÜ'de Elektrik-Eletronik Mühendisliği okumuş ama serde baklavacılık olunca İTÜ İşletme Mühendisliği'ne geçmiş.
Güllü Çelebi'nin öncülük ettiği 19'uncu yüzyıldan bu yana Türkiye'nin en iyi baklava ustalarını yetiştiren bu lezzet geleneği bugün Gaziantep'te Cevat Güllü'nün oğlu Ömer Güllü tarafından sürdürülmektedir.
Nadir Güllü, 'en orjinal Güllüoğlu'nun markanın efsane olduğu yer olan Karaköy'de olması nedeniyle kendisi olduğunu, Nejat Güllü, babasından sonra bu işe en çok emek veren kişi olduğunu, Faruk Güllü ise markayı tüm gıda ürünlerine yayarak ve franchising yöntemi ile hızlı büyüyerek, markaya en çok kendisinin değer ...
Faruk Güllü 140 yılı aşkın babadan oğula aktarılan devraldığı baklavacılık işini 6. kuşak süregelmiş ve ilk temsilcisi olan büyük oğlu Enes Güllü, Faruk Güllüoğlu markasını devam ettirmiştir.
Kuruluş Öyküsü: İstanbullular, bir baklavacı dükkânı ile ilk kez 1949 yılında Karaköy'de karşılaştılar. Gaziantepli Güllü ailesinden baklava ustası Mustafa Güllü, 7 Kasım 1949 tarihinde, Hasan Deposu yanında Halilpaşa Sokağı No:12 adresindeki binada İstanbul'un ilk fırınlı baklavacı dükkânını açtı.
İlgili 21 soru bulundu
6 kardeş olan Nadir Güllü'nün kendi gibi baklavacılık yapan Nejat Güllü, Faruk Güllü, Ömer Güllü adlarında kardeşleri vardır. Ve bir kız kardeşi ile bir onkolog olan İbrahim Güllü adında kardeşi vardır. Nadir Güllü, Karaköy Güllüoğlu Baklavalarının ustası ve sahibidir.
Yurtiçinde ve yurtdışında “baklava” denince akla gelen ilk marka olan Baklavacı Güllüoğlu, Türkiye'nin köklü bir lezzet çınarıdır. 1871 yılında Gaziantep'te başlayan serüven, M. Nejat Güllü'nün kaliteden taviz vermeyen üretim anlayışıyla bugün dünyada 30 şubeyle, 3 kıtada 6 ülkeye Türk tatlılarını ulaştırıyor.
Koçak Baklava; Coşkun ve İbrahim Koçak ustalarının öncülüğünde hammadde seçiminden tüketiciye ulaşana dek her aşamada kontrolü elden bırakmadan yaklaşık 130 kişilik ekibi ile büyük bir itinayla üretim yapmaktadır.
Patrick Faas, baklavanın kökenin bu tatlı olduğunu iddia etmektedir: "Yunanlar ve Türkler hâlen daha baklavanın kime ait olduğu konusunda tartışıyorlar. Yunan ve Türk mutfağı, Roma mutfağının devamı olan Bizans mutfağının üzerine inşa edilmiştir.
Tuyan Ülkem ve Tuğberk Yavuz adında iki çocuğu bulunan Güllü'nün kızını en son yıllar önce görmüştük.
Türkiye'de baklavanın başkenti Gazianteptir. Burada birbirinden ünlü ve lezzetli ürünler yapan baklavacı bulmak mümkün. Fakat son yıllarda öne çıkan isim Koçak. Bilinen ünlü markaların bir çoğu yoğun turistik üretim yüzünden kalitelerinden taviz vermeye başladılar.
Gaziantep Baklavası denilince ilk akla gelen “Hamido” oluyor. Türkiye Çapında Bayilikler Veriyor: Hamido Baklavaları meşhur Gaziantep Baklavası ve Antep fıstığında Türkiye çapında bayilikler veriyor.
Hem Yönetim Kurulu Başkanı hem de baklava ustası olan Nadir Güllü; Aile işini kardeşi Ömer Güllü, çocukları Ebru Güllü Abanoz, Tuğba Güllü Sürmeli ve Murat Güllü ile sürdürmektedir. 1990 yılında şirketleşerek “Güllüoğlu Gıda San. ve Tic.
Kuşaktan kuşağa bu eşsiz lezzeti aktarmayı hedeflediklerini ifade eden Antepsan Baklava ortaklarından Gökhan Gökgöz, “Büyümedeki hedefimiz; kalitenin ve sağlıklı baklavanın öncelikle tüm Türkiye sonrasında ise dünyaya tanıtmaktır. Bildiğiniz üzere baklava ülkemizde Gaziantep'te coğrafi işaret olarak tescillenmiştir.
Kuru baklava, Türk kültüründe çok önemli bir yere sahiptir. Baklava, çoklu ince hamur katmanlarından oluşan ve içerisine ceviz veya Antep fıstığı eklenerek pişirilen şerbetli tatlılar arasında yer almaktadır. Kuru baklava ise şerbetsiz yapılmaktadır. Özelliği kuru ve kıtır olmasıdır.
İsmail GÜLLÜ - İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü
Baklava Ortadoğu, Güney Kafkasya, Doğu Avrupa, Mağrip olmak üzere oldukça geniş bir coğrafyada pişiriliyor. İsminin Farsça ya da Arapçadan geldiği ve Osmanlı mutfağında oldukça önem kazandığı konusunda hemfikir birçokları. Bazı araştırmacılar ise baklavanın Bizans mutfağına dayandığını söylüyorlar.
Baklava sözcüğü eski Türkçe'de baklağu veya baklağı olarak geçer. Aynı zamanda “baklava” isminin Moğolca 'bağlamak, sarmak' anlamına gelen bayla- sözcüğünün üstüne Türkçe olan fiil eki -v getirilerek türetilmiş olabileceği de belirtilmiştir. Ancak Moğolca'daki bayla- fiili de eski Türkçe'den bir alıntıdır.
GAZİANTEP (AA) - ÖZKAN BEYER - UNESCO tarafından gastronomi dalında yaratıcı şehirler ağına dahil edilen Gaziantep'te bir firma, "midye" şeklinde özel bir baklava üretti.
Zeki İnal mı Koçak mı derseniz, cevabımız da Zeki İnal'dır.
Tabi ki bunda, uzun yıllardan bu yana baklava yapımını kuşaktan kuşağa aktaran ailelerin payı oldukça büyük. İşte bunlardan bir tanesi de, 50 yıldan uzun bir süredir bu meslekle uğraşan ve Ankara'da Baklavacı Hacıbaba markasını sizlerle buluşturan Baday ailesi.
Emiroğlu Baklavaları Ortağı Abdullah Sevim'in ailesi, şekercilikte 6 yıl hizmet verdikten sonra, 1970'li yıllarda pastacılığa dönüş yapıyor. Pastanelerinde baklava da sattıklarını anlatan Sevim, “O dönem baklavaları hazır alıyorduk.
Ürünlerimizin hepsi helal sertifikalıdır, hiçbir şekilde domuz yağı ve ürünleri kullanılmamıştır.
Sektöre yeni bir soluk getiren ve Türkiye'de ilk çok katlı baklavacı mağazasını açan Faruk Güllüoğlu, 2012 yılında dünya trendlerine uygun hareket ederek kurduğu baklavacılık konseptinin dışında; Cafe&Restaurant konseptini de kapsayacak 4 tipte franchise vermeye başlamıştır.
1400 metrekare kapalı alanının yanı sıra, 300 metrekare açık avlu alana sahip yeni mağaza, arka bahçesindeki bağlantı ile Karaköy'ün merkezinde bir pasaj olarak konumlanıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri