Yumurta yüksek kalorili bir besin değildir. Aynı zamanda içerisinde bulunan yüksek protein nedeniyle de gün içerisinde bir yumurta yenilmesinin sağlık açısından oldukça faydalı olduğunu söylemek mümkündür. Diyet esnasında haşlanmış yumurta yenilmesi tavsiye edilmektedir ancak omlet de tüketilebilir.
Yumurtanın çok iyi bir protein kaynağı olduğunu düşündüğünüzde, kas ve kemik gelişimine destek olmak için omlet tüketiminin ne kadar iyi bir seçim olduğunu anlayabilirsiniz. Yumurta her yaştan insan için tüketilmesi gereken bir besindir. Katı gıdaya geçiş döneminde bebeklerin zihin gelişimini destekler.
Tabağa 2 yumurtayı kırıp üzerine sütü ilave edip çırpıyoruz. İçine domatesi dereotunu maydanozu peyniri doğruyoruz. Pul biber ve tuzu ilave edip tekrar çırpıyoruz. Tavaya zeytinyağını koyup ısındıktan sonra hazırladığımız yumurtayı döküyoruz.
Omlet Kilo Aldırır Mı
Omlet, sabah, öğlen veya akşamda tüketebileceğiniz kilo aldıran değil kilo vermeye yardımcı olan bir besindir. Omlet çeşitleri kalori açısından değişiklik göstermektedir fakat genel olarak kalori açısından düşüktür.
Yağsız pişirdiğiniz 2 yumurtalı omlete maydanoz, roka, nane, dereotu gibi yeşil sebzeler ekleyerek diyet omlet yapabilirsiniz. Eklediğiniz sebzeler sadece 20-30 kalori artıracaktır. Örneğin 2 yumurta, çok az tuz ve bir tutam dereotu ile diyet omlet yaparsanız bu 190 kalori olacaktır.
İlgili 24 soru bulundu
HAŞLANMIŞ YUMURTA DAHA SAĞLIKLI
Sonuç: Haşlanmış yumurta daha sağlıklıdır. Ayrıca bir yumurtayı kaynatarak salmonella tehlikesinden de kurtulmuş olursunuz çünkü haşlanmış yumurta yerken bakteriler hayatta kalamazlar.
HAŞLANMIŞ YUMURTA DAHA SAĞLIKLI
Bunun yanı sıra, yumurta kızartma sürecinde oldukça fazla vitamin kaybedilir. Sonuç: Haşlanmış yumurta daha sağlıklıdır. Ayrıca bir yumurtayı kaynatarak salmonella tehlikesinden de kurtulmuş olursunuz çünkü haşlanmış yumurta yerken bakteriler hayatta kalamazlar.
Yumurta aynı zamanda metabolizmayı hızlandırarak sağlıklı kalori miktarını sağlar. Tüm bu özellikleri kilo vermeyi kolaylaştırır. Diyetinize bol miktarda yumurta ekleyerek yaşlanmanın etkilerini tersine çevirebilirsiniz. Amino asitler hücrelerimizi yeniler ve bize en çok hayal ettiğimiz gençlik ışıltısını verir.
Tavada, yağda pişirilmiş yumurtada protein, vitamin, mineral kaybı daha fazladır. Haşlanmış yumurta pişerken, yumurta kabuğu içindeki proteinin, vitaminlerin ve minerallerin sudan ve ısıdan korunmasını sağlar, yanı kayıp en az düzeydedir.
Yumurta yüksek kalorili bir besin değildir. Aynı zamanda içerisinde bulunan yüksek protein nedeniyle de gün içerisinde bir yumurta yenilmesinin sağlık açısından oldukça faydalı olduğunu söylemek mümkündür. Diyet esnasında haşlanmış yumurta yenilmesi tavsiye edilmektedir ancak omlet de tüketilebilir.
Sporcu beslenmesi için oldukça önemli olan protein tüketimi, yoğun bir antrenmandan sonra yıpranan kasların onarımı ve gelişimi için çok önemlidir. Hem hazırlaması kolay olan hem de kaslarınızı besleyecek proteince zengin omlet tarifleri diyet listenizde yer almayı hak ediyor.
Omlet, bütün yumurtaların çırpılarak tavada pişirilmesiyle yapılan bir yumurta yemeği. Çok kolay gibi görünen ama acemiler için sonu genellikle hüsranla biten tariflerden biri olduğu için bence yeri tam da mutfak okulu. Omletler sadece yumurta ya da süt, süt kreması ilavesi yapılarak pişirilebilir.
Omlet mı haşlanmış yumurta mı? Sonuç: Haşlanmış yumurta daha sağlıklıdır. Ayrıca bir yumurtayı kaynatarak salmonella tehlikesinden de kurtulmuş olursunuz çünkü haşlanmış yumurta yerken bakteriler hayatta kalamazlar.
2 adet yumurtalı omlet kaç kalori? Afiyetle tükettiğiniz sade omletin kalorisi ise şöyle olacaktır: 55 gramlık orta boy tereyağlı omlet kaç kalori: 101 kalori. 110 gramlık büyük boy porsiyon sade omlet: 202 kalori. 2 yumurtalı omlet kaç kalori: 210 kalori.
Biberleri ve maydanozu ince ince doğrayalım. Derin bir kapta yumurta süt ve peyniri çırpalım. Yapışmaz bir tavaya tereyağını koyalım eriyen yağın üzerine omletimizi tavada eşit dağılacak şekilde dökelim. Üzerine doğramış olduğumuz biberleri ve maydanozu ekleyip kısık ateşte pişirelim.
Yumurtalar özellikle kayısı kıvamında olmalı ya da tereyağında düşük ısıda katılaştırılmadan hafifçe pişirilmelidir. Çünkü yumurta uzun süre haşlandığı zaman, sarısının etrafında gri-yeşil bir renk oluşmakta ve ağzımıza aldığımızda dağılıp un ufak olmaktadır.
Her gğn tüketilen 1 adet yumurta, içerisindeki B vitamini ve Omega-3 sayesinde saçlarınızın, cildinizin ve tırnaklarınızın daha güçlü ve sağlıklı olmasını sağlar. Yumurta içerisindeki “kolin” isimli madde, beynin büyümesini, gelişmesini ve işlevlerini daha sağlıklı bir şekilde yerine getirmesine katkıda bulunur.
“Kayısı kıvamda denilen yarı pişmiş veya pişmemiş yumurtada biotin adlı vitamini, avidin adlı protein bağlar, her ikisinden de yararlanamayız” diyen Işın Sayın, “Yumurta tam piştiğinde ise bu istenmeyen kimyasal birleşme önlenir. Yani en sağlıklı yumurta, tam pişmiş yumurtadır.
Yumurtanın en sağlıklı hali, uzmanların da kabul ettiği üzere haşlanmış yumurta ya da poşe yumurta. Yağda yumurta, kolesterol açısından çok önerilmiyor. Yumurtanın yanında karışık çiğ sebzeler yemek, içindeki E vitamininin emilimini de arttırıyor.
Sağlıklı bireyler her gün yumurta tüketebilir; ancak yüksek kolesterolü olanlar yumurta tüketimini haftada 2-3 kez ile sınırlandırmalıdır.
Günde Haşlanmış ya da tavada 2 adet yumurta tüketmek kilo aldırabilir. Aldığınız kalori miktarını azaltmak istiyorsanız yumurtayı tavada pişirerek değil haşlayarak tüketmeye özen göstermeniz gerekir. Haşlanmış yumurta kalori bakımından en zengin olan kısım iç kısımda bulunan sarı yerdir.
Yoğurtlu Omlet Nasıl Yapılır? Yoğurtlu omlet için; çukur bir kaba 3 adet yumurta kırıp, iyice çırpın. Üzerine 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı rendelenmiş peynir ve damak tadınıza göre tuz ekleyip, tel çırpıcı ile iyice çırpın. Daha sonra küçük bir tava içine 1 tatlı kaşığı kadar tereyağı koyup, eritin.
Protein ağırlıklı beslenen sporcular, enerji kaybı yaşamaması için gün içinde 4-5 yumurta yediği de gözlemlenir. Bu durumda sporcular için yumurta aslında kilo aldıran değil enerji veren ve kas kütlesine destek olan bir besin olarak hatırlanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri