Aynadan elde edilen görüntü simetrik iken, ana (arkadaki) kamera başka bir perspektiften doğru görüntüyü verecektir. Selfie kamerası ise tamamen yazılıma bağlıdır. İnsan kendini dışarıdan ziyade aynadan görmeye alışık olduğu için selfie kameraları da simetrik çıkış verecek şekilde kodlanmıştır.
Ön kamera ayna gibi gösterdiği için kendi görüntüne alışkınsın. Kendini sürekli aynada gördüğün görüntü aslında gerçek görüntün değil senin yansıman. Arka kameradan çekindiğin fotoğraf veya videolar aslında senin gerçek görüntülerindir.
Çünkü bilinçaltınız, bu verileri yüzün asimetrik özellikleriyle bütün olarak algılar ve o şekilde kaydeder. Aynaya baktığınızda ise kendinizi farklı açılardan gördüğünüz için yüzünüzün simetrik olduğunu düşünürsünüz. Aslında aynada gördüğünüz şey gerçek görüntünüz değil, sadece yansıyan görüntünüzdür.
aynadaki görüntünün güzel/yakışıklı göstermesinin nedeni, bireylerin o görüntüye alışmış olmasıdır. fotoğraftaki görüntü ile aynadaki görüntü terstir, insanlar bizi fotoğraftaki gibi görür ama biz aynadaki halimize alıştığımız için fotoğrafta kendimizi aynada olduğu kadar çekici bulmayabiliriz.
Düzlem Ayna (Düz Ayna)
Cisimlerin görüntüsünü gerçeğe en yakın şekilde gösteren aynalardır. Çünkü yansıtıcı yüzeyleri düz olan aynalardır. Düz ayna gelen ışınları, gelme açısının yansıma açısına denk bir şekilde yansıtmaktadır. Cisim ve aynadaki görüntünün birbirine uzaklığı ile görüntünün aynaya olan uzaklığı denktir.
İlgili 37 soru bulundu
Insanlar seni senin on kamerada gördüğünden farklı görmüyor. Arka kamera. Doğrusu arka kameradır. Ayna görüntüleri ters gösterir yani aynada her zaman kendi suratının tersini görürsün asla gerçek halini göremezsin.
Düzlem aynalara baktığımızda algıladığımız görüntüler de sanaldır. Aynaya baktığımız zaman sanki aynanın arka tarafında bir cisim varmış gibi görürüz. Ancak gördüğümüz cisim aslında aynanın arkasında değil önündedir.
Aynaya baktığımızda gördüğümüz şey aslında kendi görüntümüzün aynısı değil, yansımamız. Aynada görülen yansıma, görüntümüzün ters çevrilmiş hali. Her gün aynaya baktığımız için bu çevrilmiş görüntüye alışırız. Yani bu görüntü biz değiliz yalnızca göz alışkanlığı olduğu için yadırgamıyoruz!
Fotoğraflarda ise, özellikle ayar yapılmazsa, genellikle tersine çevrilmemiş bir kare görürüz. İşte bunlardan birine daha sık bakıyorsak, yüzümüzle ilgili küçük asimetrilerin sağ tarafta mı, yoksa sol tarafta mı olduğunu da zamanla kanıksarız. Bu nedenle aynadaki veya fotoğraftaki kendimizi beğenmeyiz.
Fotoğrafın üzerine yansıyan zaman algısı onun gerçeklikle kurduğu bağı güçlendirir. Genel fotoğraf algısı, fotoğrafın bir kanıt niteliği taşıması ve gerçeğin bir kesitini yansıtması yönündedir.
Aynadaki görüntümüz aslında yansımamızdır.Bu farklılığın en büyük sebebi de budur aynadaki görüntümüz bizim karşıdan görüntümüzü yansıtmaz.Örneğin sol yanağınıza bir nokta koydunuz bu aynada yine sol tarafınızda gözükürken karşıdan bakıldığında sağ tarafta gözükür.
aynanın türüne bağlı eğer düz aynaysa dediğiniz gibidir. Ayna aslında düz görüntü oluşturur ama sen görüntünün karşısında olduğun için ters gelir. Mesela, bir insan dümdüz suratına baktığında da seni tersten görür: senin için sağ onun için soldur. Karşı tarafında olan gözlemcilerin tamamı için bu böyledir.
Gerçek bir aynanın görüntüsünü elde etmek için görüntüyü hem yatay hem de dikey olarak tersine çevirmenizi (çevirmenizi) sağlar. Buna ek olarak, tam ekran modunu ve web kameranızın maksimum çözünürlüğünü algılama özelliğini destekler.
Kornea ve göz merceği, ışığı kırarak retina üzerinde odaklanmasını sağlar. Retina üzerindeki fotoreseptörler ışığı elektrik akımına dönüştürür. Elektrik akımı, optik sinirden geçerek beyne ulaşır. Beyin bu sinyalleri işleyerek görüntü oluşturur.
Şaman, aynaya bakarak gelecekten haber verir veya kendi ruhunu görebilir. Gözle görünmeyen varlıkları gösterir. Erlik Han, yanında bir ayna gezdirir ve buna baktığında insanların işledikleri tüm günahları görür. Gece aynaya bakmak, uğursuzluk getireceği düşüncesiyle hoş karşılanmaz.
Doğru olan görüntü ayna olmayan görüntüdür. İnsanlar size baktıkları zaman aynada göründüğünüz gibi görmezler. Öyle olduğunu söyleyenler yanılmışlar.
yıllar boyu çekilmiş bir tek kare fotoğrafında doğru dürüst çıkmamış olmak.
Fotoğraf makinesinin çakan flaşının parlak ışığı gözün iris tabakasındaki kaslar daha ışığa önlem alamayıp kısılmadığından gözlerinizde parıldar. Göze bu şekilde gelen parlaklık göz arkasında bulunan damarlardan yansımaya uğrar. Bu yansımanın sonucu olarak da fotoğraflardaki gözlerde “kırmızı göz” sorunu oluşur.
Gerçek görüntüleri dar bir görüş alanı içerisinde görebilmemize rağmen, sanal görüntüleri daha geniş bir görüş açısından görebiliriz. Gerçek görüntüler aynaların önünde, sanal görüntüler ise aynanın arkasında görünür.
Merkezde bulunan cismin görüntüsü gerçek görüntü oluşturur. Oluşan görüntü, cisim ile aynı büyüklükte ve görüntüye terstir. Görüntü merkezde oluşur. NOT:Çukur aynaya baktığımızda kendimizi ters ve aynı büyüklükte gördüğümüz nokta, merkezdir.
Çok fazla ancak sonlu sayıda görüntü oluşacaktır. Aynaların birbirine paralelliği az da olsa bozulduğu için görüntü belli bir sayıda oluştuktan sonra aynaların dışına çıkmış olacak.
Yansıyan ışık ilk olarak gözümüzde korneaya gelir, orada ilk kez kırılır ve göz bebeğinden içeri girer. Göz bebeğine gelen ışınlar göz merceğine gelir, ikinci kez kırılır ve camsı cisimden içeri geçer. Camsı cisimden geçen ışınlar ağ tabakada bulunan sarı lekede ters görüntü oluşturur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri