sis farlarının biri tanesi yanıyor diğeri yanmıyor ise geçmez, her ikisi de yanmıyorsa GEÇER.
Günümüzde far teknolojileri oldukça geliştiği için ön sis farları eskisi gibi zorunlu bir donanım değil. Ancak her arabada fabrika çıkışı olarak gelen arka sis farlarının kullanılması zorunlu. Arka sis farı kullanımı ile ilgili dikkatli davranmak gerekiyor.
muayenede hafif kusur olarak değerlendirilir.
TÜVTÜRK Araç Muayenede Sis Lambasından Ağır Kusur Olarak Bıraktılar.
Ön ve arka park lambalarıyla plaka aydınlatma lambası, aynı anda ve birlikte yanar. Bu lambalar yakılmadan farlar ve sis lambaları çalışmamalıdır. Muayenede dikkat edilen temel ilkeler Görmek, görülmek ve trafikteki diğer unsurlarla iletişim, trafik güvenliğinin en önemli unsurlarındandır.
İlgili 16 soru bulundu
sis yanmıyorsa ampulde temazsızlık veya patlak olabilir, sigortası atmıs olabilir veya anahtarda temassızlık oksitlenme olabilir. 2 sisin aynı anda patlama olasılıgı dusuk oldugundan sigortaya ve anahtarda temassızlık olup olmadıgına bakmanızı oneririm.
2022 yılı için belirlenen Gereksiz Sis Farı Kullanmanın Cezası 64/1-b-1 maddesi gereğince sürücülere trafik cezası kesilmektedir. Bu trafik cezasının bedeli 196 TL olarak belirlenmiştir. 15 gün içerisinde ödenirse 147 TL olarak ödenmektedir.
Aracınızda donanım olarak sis farı mevcut olmasa muayenede sorun çıkmıyor fakat araçta sis farı mevcut olup çalışmıyorsa muayeneden geçemezsiniz. Anca oraya orijinalmiş gibi bir kapak uydurmanız gerekiyor muayeden geçebilmeniz için veya sis farı alıp taktıracaksınız.
Kusurlu frenler, eksik veya çalışmayan emniyet kemerleri, ön cam çatlağı, arızalı silecek suyu pompası, elektrik aksamı ve kalorifer sistemindeki arıza, şase ve kaporta çürükleri gibi nedenlerle araçlar "emniyetsiz" veya "ağır kusurlu" sayıldığından muayeneden geçemiyor.
Park lambasi normalde agir kusur.
Ayarsız uzun far artık ağır kusur değil.
Bu sorunun en net cevabı evet olarak ön plana çıkıyor. Dolayısıyla kişiler araçlarını yangın tüpü olmadan da muayeneden geçirebiliyor. Araçlarda yangın tüpünün bulunmaması araçların hafif şekilde kusurlu olarak rapor edilmesini sağlar.
Görüş mesafesinin azaldığı sisli, yağmurlu ve yoğun kar yağışının olduğu hava koşullarında şerit çizgileri ve işaretlerini daha iyi görmeye yarayan farlara sis farı denir.
Havalı Frenler, Mekanik Freni Sistemi, Kontrol bağlantı Uçları, Frenlerin Serbestliği, Yay Kurmalı El Fren Sistemi, Direksiyon, Görüş alanı, Dikiz Aynası, Camlar, Aydınlatma, Kısa Huzmeli Far, Park Lambası, Geri Vites Lambası, Dörtlü İkaz Sistemi, Elektrik Kabloları: Hafif Kusurlu Sayılır.
Kanunun 64/1-b-1 maddesine göre de 'Gece sis ışıklarının sisli, karlı ve sağanak yağmurlu havalar dışında diğer farlarla birlikte yakılmasının cezası 108 TL'dir. Araçlarda şartlarına uygun ışık donanımını bulundurmamanın cezası da 488 TL'dir" denildi.
Mavi Xenon Muayeneden Geçer mi? Bazen muayeneden sorunsuz geçen aksam ve tadilatlar trafik denetimlerinde sorun yaşatabildiğinden dolayı bu iki soru ayrı ayrı akıllara gelmektedir. Ancak deli mavi, buz mavi veya limon sarısı gibi renkli xenonlar hakkında böyle bir karışıklık söz konusu değildir.
Evet geciyor. Sadece ampul oldugu icin sıkıntı yok.
TÜVTÜRK Araç Muayenede Ağır Ve Hafif Kusur Problemleri
Sinyal lambaları rengi hatalı diye ağır kusur verilmiştir.
Sis farı ruhsata işlenmez.. Araçta sis farı takılı diye değil, güzel havada sis farı yanık geziliyor diye ceza yazılır..
Gerekli olduğu durumlarda kullanılabilen sis farları olumsuz hava şartlarında aydınlatma sağlamaktadır. Yüksekliği doğru ayarlanmamış sis farklarının öndeki sürücüyü doğrudan etkilediği görülür. Bu nedenle sis farlarını amacından farklı olarak kullanmak kesinlikle yasaktır.
sis farlarının biri tanesi yanıyor diğeri yanmıyor ise geçmez, her ikisi de yanmıyorsa GEÇER.
İlk örnekte verilen eski tip balastlı xenon sistemleri muayeneden hiçbir şekilde geçmez ve ağır kusurlu sayılır. Ancak yeni tip LED ampuller kısa ve uzun farlarda kullanılması halinde bile muayene işlemlerinde rahatlıkla geçebilmektedir. Sis farında da aynı durum geçerli olacaktır.
Araç Işıklarının Kullanılması
Geceleri, yerleşim birimleri dışında karayollarındaki karşılaşmalarda bir aracı takip ederken, bir aracı geçerken yan yana gelinceye kadar ve yerleşim birimleri içinde, gündüzleri ise görüşü azaltan sisli, yağışlı ve benzeri havalarda yakını gösteren ışıkların yakılması mecburidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri