Normal pasta cila ise boya iyice kuruduktan sonra, Netfer ürünleriyle boyadan takribi 15 gün sonra yapılır. Boya yapılan ortamlarda eser miktarda bile olsa silikon içeren kimyasallar kullanılmamalıdır.
12 ay boyunca tüm aylarda, yazın, kışın, kısacası her zaman yapılabilecek pasta cila işlemi, kullanıcılar tarafından genellikle Mart, Nisan, Mayıs gibi ilkbahar aylarında veya Eylül, Ekim, Kasım gibi sonbahar aylarında yapılması tamamen kişisel tercihtir.
Boya koruma üzerine cila uygulaması yapılabilir ama kullanılacak olan cila kimyasalının silikon içermemesi gerekir. Netfer Paroto gibi kaliteli boya koruma cilaları, içeriğindeki bitkisel vaks sayesinde yüzeyi derinlemesine beslerken, yüzeye parlaklık kazandırır.
genelde boya yapıldıktan snr pasta cıla atılır nedenı ıse puturlu yuzeyı purussuzlestırmektır herturlu pasta kullanılır sıkıntı olmaz ama boyanır boyanmaz deil sole 1 hafta 10 gun snr kullanılabılnır bı sıkıntıda olmaz .
İlgili 40 soru bulundu
Önce pasta, sonra cila yapılır.
İşlem sırası olarak önce pasta sonra cila uygulanmalıdır. Pastanın işlevi çizikleri gidermek, cilanın işlevi ise parlaklık ve boya koruma sağlamaktır.
Uygun ortam şartları sağlandığı sürece; yağmurlu veya karlı havalarda, her ay ve mevsimde hava sıcaklığı ne olursa olsun pasta cila her zaman yapılabilir. Sıcak yaz aylarında, soğuk kış aylarında veya ılık bahar aylarında pasta cila yapılmasında herhangi bir sakınca yoktur.
Eğer uygulama komple değil de sadece belirli bölgelere yapılacaksa, bu durumda işlem 10 dakika bile sürebilir. Ancak eğer komple yapılacaksa, çizik seviyesi ortalama miktarda olan binek tipli bir araç için kaliteli bir işçilikle en az 6 saat ile 12 saat arasında vakit alır.
Pasta uygulaması ile boya üzerinde aşındırma yapılarak çiziklerin yok edilmesi amaçlanıyor. Bu aşındırma işleminde yüzeydeki boya inceltilerek çiziklerle aynı seviyeye getiriliyor. Çiziklerin derinliğine ve aracınızın rengine göre farklı türde pastalar kullanmanız gerekebiliyor.
Pasta işlemi aracınızın boyasını sökerken cila ise boya kaplayan işlemdir. Yeniden ' Pasta cila araca zarar verir mi? ' sorusuna döndüğümüzde bu uygulama bilirkişi tarafından ve özenle yapıldığında araca zarar vermez hatta daha iyi bir görsel oluşturan yenileyici bir uygulama olarak görülebilir.
Saç cilasını boyalı saçları olanlara öneririz. Özellikle saç boyama sonrasında saçlarının daha mat, bakımsız ve cansız göründüğünü düşünüyorsan saç cilası yaptırmanın tam zamanı! Yalnızca düz boya işlemlerinde değil, balyaj, ombre sonrası saç cilası da uygulanıyor.
Saç cilası konusunda merak edilen bir diğer soru da bu. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, cila genellikle saçta 30-40 dakika arası bekletilir.
Tek bileşenli yerli cilanın kuruma süresi 12 – 22 saat arası olup kemikleşme süresi de en az 1 günü bulmaktadır.
Evet, pasta attıktan sonra araba yıkanır.
Pasta işleminden açığa çıkan bu tozlar araç yüzeyine yayılır. Hele bir de silikon içerikli bir pasta ise, bu pasta artıkları özellikle plastik ve kauçuk aksama yapışır ve temizlenmesi oldukça zordur.
Pasta cila yapılmazsa araçta zamanla oluşan çizikler nedeniyle kaporta yüzeyinde matlık ve boya renginde solukluk oluşur. Pasta arabadaki çizikleri gidermek, cila ise parlatmak ve koruma sağlamak için yapılır. Bu işlemler neticesinde verniğin matlaşan tabakası alınacağı için boyanın gerçek rengi ortaya çıkacaktır.
Aracınızda oluşan çiziğin derinliği hafif ve düzeydeyse doğrudan pasta cila ile çiziği ortadan kaldırabilirsiniz. Eğer orta derece veya ağır bir çizik söz konusu ise öncelikli olarak zımpara ile çizik yüzeyinin zımparalanması gerekir.
Doğru ürün, ekipman ve tekniklerle yapılan pasta cila ekspertizde çıkmaz. Pasta ile çizik giderme işlemi boyada değil ama vernik tabakasında incelmeye sebep olur. Ancak bu aşındırma ile gerçekleşen incelmenin boyutu mikron seviyelerindedir.
Eğer renk tonu değişimi vernik yıpranması veya matlaşmasından kaynaklı ise, pasta cila renk farkını kapatır.
Hızlı Cila Çizik Giderir mi? Hızlı cila, yüzeydeki ince çiziklerin ve hafif oksidasyonların görünümünü azaltabilir, ancak derin çizikleri tamamen ortadan kaldırmaz. Derin çizikler için daha profesyonel bir çizik giderici ürün kullanılması gerekmektedir.
Eğer çizik yoksa pasta işlemi yapılmadan araca sadece cila yapılabilir. Pasta uygulaması vernik yüzeyinde bulunan çizikleri gidermek için yapılır. Cila işlemi ise çiziklerden arındırılmış vernik yüzeyine derin parlaklık ve su iticilik kazandırmanın yanı sıra verniği besleyip koruma altına almak için uygulanır.
Özellikle uzun süre güneş ışınının altında kalan araçlarda, sıcak bölgelerde görülen güneş yanıkları çok ciddi ve derin boyutlarda değilse pasta ve cila uygulaması yapılarak yanıklar giderilebilir. Pasta uygulaması ile yüzeyde yer alan hasarlı katmanı aşındırarak altta bulunan sağlam boya katmanı ortaya çıkarılır.
Pasta Cila Ne Kadar Dayanır? Pasta işlemi genellikle 2 yılda bir tekrar yaptırılabilir. Bu işlem 2 seneden daha kısa sürede tekrar ettirildiği zaman boya zarar görebilir. Cila ise genellikle 3 ay sonunda parlaklığını yitirir.
Arabanıza yaptığınız pasta ve cila işlemleri sonucu aracınızın üzerinde bir koruma kalkanı oluşur. Söz konusu koruma kalkanı sayesinde, Güneş yanığı oluşumunun önüne geçebilirsiniz.
Pasta, arabaların yüzeyindeki çizik ve asidik kusurların yok edilebilmesi için yapılan ilk uygulamadır. Bu uygulama ile boya üzerinde aşındırma yapılarak çiziklerin yok edilmesi amaçlanır. Bu aşındırma işleminde, yüzeydeki boya inceltilerek çiziklerle aynı seviyeye getirilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri