Dişlerimizi fırçalamadan önce kullanılan diş ipi; ağızda kalacak ve sonradan oluşacak pisliklerin fırça sayesinde atılımını sağlayacağından dolayı daha faydalı bir kullanım olacaktır.
Diş ipleri genel olarak dişlerin fırçalanmasından önce kullanılmalıdır. Böylelikle dişlerin arasındaki yiyecek atıkları nedeniyle temizlenmeyen ve tıkalı olan bölgelere diş macunu ulaşmayabilir. O nedenle dişlerin daha temiz olmasına dikkat edilmelidir. Diş ipi mutlaka dişler fırçalanmadan önce kullanılmalıdır.
Genel olarak diş ipi, fırçalamadan önce kullanılmalıdır. Sonuç olarak, diş macunu temiz olmayan ve dişlerin arasında yemek parçacıkları ile tıkanmış bölgelere ulaşamayabilir. Bu nedenle ağız hijyenine dikkat etmek gerekir. Dişlerinizi fırçalamadan önce diş ipi kullanın.
Diş ipleri, dişlerin tam oturmaya başladığı dönemde yani çocukluktan itibaren kullanılmaya başlanmalıdır. Sadece diş fırçalamanın ağız hijyeninin tam olarak sağlanmasında yeterli olmamasında dolayı günde en az 1 kere mutlaka diş ipi kullanılmalıdır.
-Diş ipi kullanımı öncesi dişler fırçalanmalı, yemeklerden sonra oluşan artıklardan kabaca arındırılmalıdır. Fırçalandıktan sonra diş ipine geçilmesi daha sağlıklı olacaktır. -Yaklaşık 15-20 cm uzunluğunda koparılan diş ipi, parmaklara sarılarak gerilmelidir.
İlgili 18 soru bulundu
Diş çürükleri ve diş eti rahatsızlıklarının öncelikli sebebi olan bu plak ve yemek artıklarını temizlemek için her gün düzenli olarak diş ipi kullanılmalıdır.
Ancak gün içinde yediklerimiz ve içtiklerimiz hem dişlerimiz üzerinde leke bırakmakta, hem ağız kokusuna neden olmakta, hem de yemek artıkları diş aralarında kaldığı için çürümeler meydana gelmektedir. Aynı şekilde diş ipi kullanımı da günde üç kez tekrarlanmalı ve mumlu diş ipi kullanımı önerilmektedir.
Diş ipi kullanımı: Diş ipi ile diş fırçasının ulaşamadığı alanları temizleyerek diş taşı ve plak oluşumunu engellemeye fayda sağlayabilir. Gargara yapmak: Diş fırçalama ve diş ipi kullanımı sonrası günde 1 kez gargara yapmak derinlemesine bir temizlik sağlar.
Tüketim farklılıklarından dolayı şu an işimizi kolaylaştıran ürünlerden kürdanlı diş ipleri kullanımı daha basit ve hızlıdır. Rulo diş iplerine göre kullanımları pratiktir. Fakat kürdan kısmı, diş eti hassasiyeti ve ağız sağlığı için daha dikkatli kullanım gerektirir. Ve her biri tek kullanımlıktır.
Normal ip, diş ipi yerine kullanılabilecek bir alternatif olabilir.
Hayır, değil. Ne yazık ki, diş eti kanaması, bir şeylerin yanlış gittiğinin işaretidir. Diş etlerinizi çok agresif ve sert bir diş ipi tekniği ile travmatize etmediğiniz sürece, diş ipi birincil neden değildir.
Diş ipi kullanmak kötü nefesi azaltır. Düzenli olarak diş ipi kullanmazsanız, yiyecek parçacıkları dişlerinizin arasında ve diş etlerinizin altında kalır. Bu da gayet doğal olarak ağız kokusuna neden olabilir.
Yine benzer bir yanlış inanış da diş dolgularına zarar verdiği yönünde ve bu bilgi de gerçeği yansıtmaz. Diş dolguları diş iplerinden etkilenecek kadar nazik bir malzeme değildir. Düzenli olarak yıllar boyunca diş ipinin kullanımı dahi diş dolgularının zarar görmesine yol açmaz.
Fırçaladıktan sonra ağzınızı çalkalamak
Hijyen uzmanlarımızın tekrarladığı yaygın bir fikir, dişlerinizi fırçaladıktan sonra (buna su ile durulamanın yanı sıra gargara da dahildir) durulamamanız gerektiğidir. Dişlerinizi duruladığınızda, diş macununun florür ve mine koruyucu özelliklerini de yıkarsınız.
Dental plak ile olan mücadelemizde en önemli siahımız diş ipi, diş fırçası ve diş macunu olsa da ağız gargaraları da ciddi faydalar sağlayabilir. Ancak gargara tek başına kullanıldığında plağı tamamen temizleyemez. Gargaradan sonra ağzınızda oluşan taze nane hissi, ağzınızın gerçekten temiz olduğu anlamına gelmez.
Arayüz fırçası diş ipiyle hemen hemen aynı görevi görmektedir. Özellikle bazı durumlarda diş ipinden daha etkilidir. Uç kısmındaki ufak fırça diş boşluklarınıza girerek daha etkili bir temizlik sağlamaktadır. Diş fırçanızın giremediği ufak boşluklarda kalan birikintiler dişlerinize zaman içerisinde zarar verir.
Bazı diş hekimleri, ağız hijyeni iyi ve diş yapısı sorunsuz olan kişilerde 2-3 günde 1 diş ipi kullanımı önerir çünkü aşırı diş ipi kullanımı özellikle diş eti yapısı ince kişilerde çekilmelere neden olabilir.
Diş İpi Sıkça Sorulan Sorular
%40 indirimle Watsons Floss Picks Naneli Kürdanlı Diş İpi 50 Adet 20 TL'ye, %40 indirimle Watsons Yuvarlak Kürdanlı Diş İpi 50 Adet 20 TL'ye, %14 indirimle Misip Kürdanlı 32'li Diş İpi 34 TL'ye, %10 indirimle Tepe Dental Tape T152 40 mt Mumlu Diş İpi 107 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Düzenli diş fırçalama ve diş ipi kullanımı ile diş taşı oluşmadan bu plaklar yok edilebilir. Böylece diş taşı temizliğine gerek kalmaz.
Diş taşı (diş tartarı) ağızda koku yapar mı? Diş taşı ağız kokusu yapmaz ancak neden olduğu rahatsızlıklar çok şiddetli ağız kokusuna neden olur. Buna halitozis denir. Halitosiz diş eti problemleriyle ve çürükle ilişkilidir.
Günde iki kez, her defasında en az iki dakika boyunca florürlü diş macunu ile dişlerinizi iyice fırçalayın. Signal diş macunu, hem florür hem de özellikle tartar oluşumunu önleyen diğer aktif içeriklere sahiptir. Yumuşak veya orta yumuşaklıkta bir diş fırçası kullanın.
Yaklaşık kırk santimetrelik diş ipi alarak, ipliğin büyük bir bölümünü orta parmaklarınızın çevresine sarın ve kullanmak için dört veya beş santimetrelik ipi açıkta bırakın. Diş ipini, baş parmak ve işaret parmakları arasında gerili tutarak, dişleriniz arasında nazikçe yukarı ve aşağı doğru hareket ettirin.
Diş minesi aşınması ilerlediğinde kompozit dolgu tedavisi öne çıkar. Kompozit dolgu tedavisi etkili olduğu için aşınmanın ilerlemesi durumunda bu tedaviye başvurulur. Diş minesi aşınmasının derecesine bağlı olarak porselen lamina tedavisi de tercih edilir.
Diş taşı, dişlerin ön ve arka taraflarında diş eti çizgisi boyunca oluşur. Dişlerin arka tarafında görünen sarı lekeler tartar oluşumunun habercisidir. Bu belirtiler gözlemlendiğinde kısa sürede uzman bir hekime muayene olmak gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri