Merhaba, İşin en doğrusu önce kapıların kasalarının takılması, daha sonra parkenin döşenmesi ve kapıcının tekrar gelip son ölçüyü alarak kapıları imal edip takmasıdır.
Hiç kafanız karışmasın, kapı kasaları her zaman parkenin üzerine oturmalıdır. Yani önce parke yapılmalıdır. Bu öncelikle teknik açıdan olması gerekendir hem de estetik görünüm açısından.
sorunun teknik cevabı şudur; önce kapı kasaları takılır kapılar takılmaz. sonra parkeler yapılır, ardından kapıların uzunlukları uygun ölçüde kesilip alıştırılır. bu kadar.
Koridor gibi alanlarda fayans kullanımı sizin açınızdan daha avantajlıdır. Koridor sürekli kirlenen ve sürekli temizlenmesi gereken bir alan olduğu için bu alanda parke kullanıldığında parkelerin sık sık yapılan temizlikler nedeni ile zarar görme olasılığı çok yüksektir.
En sağlıklı parke döşemeleri için zemin kesinlikle kuru, temiz ve pürüzsüz olmalıdır. Parke döşenecek zeminde engebe ve meyiller var ise sap kullanarak zemini pürüzsüz hale getirebilirsiniz. Zeminin kötü ve kirli olduğu alanlarda parke kısa sürede kalkacak veya hasar görmeye başlayacaktır.
İlgili 36 soru bulundu
Kalebodur ve fayans yüzeylere laminat parke ve lamine parke montajı tabii ki yapılabilir! Elbette Montaj yapılırken dikkat etmeniz gereken kriterler var, bunları sıralamak gerekirse: 1) Kalebodur, seramik taşları arasında; yükseklik, alçaklık, kod farkı bulunmamalıdır. Kalebodur, seramik yüzeyi tam düz olmalıdır.
Eğer parkeniz naylon şrink ile ambalajlanmış ise mutlak surette ambalajından çıkartınız. Parke döşeme yapılacak zemin düzgünlüğünü kontrol ettiriniz. Seçilen zemin seviyesi her noktada aynı olmalıdır. Şap yeni dökülmüşse, parkeyi döşemek için iki ay beklemek gerekir.
Fayanslar, tezgâh ölçüsünün alınmasının ardından duvara yapışkan harç uygulanması ile monte edilir. ''Önce fayans mı, tezgâh mı?'' sorusunun yanıtı için her iki seçenek de tercih edilebilir. Döşemede önemli olan, tezgâhın dolap ile arasında kalan boşluktur. Fayans, arada kalan bu boşluğa döşenir.
Genellikle duvarlarda parlak seramik, zeminde ise mat seramik kullanmanız önerilir. Parlak seramik, mat seramiklere göre çok daha göz alıcı ve ışıltılıdır. Ancak yoğun kullanılan zeminlerde kayganlığı çok fazla olduğu için ve sürtünmeyle üzerindeki bu parlaklığı kaybetme riski olduğu için zeminde parlak cila önerilmez.
Geleneksel zeminler
Mutfağınızda modern seçimlerin yanı sıra geleneksel zeminlerde tercih edebilirsiniz. Mutfak dolabınız ve mutfak tezgahlarınız ile uyumlu olması için parke tercih edebilir veya ahşap zeminler kullanabilirsiniz.
Beyaz iç kapı olan bir evde ahşap renkli mobilya, dolap ve koltuk takımı kullanıyorsanız parkelerin bu ahşap renginin daha açık bir tonu olmasını öneririz. Bu sayede hem eşyalarınız hem de kapılarınız dikkat çekecek ve parke ile uyum sağlanmış olacaktır. Meşe rengi parke bu kapılara uyumlu olacaktır.
Kapı ve Parke Renginde Uyumu Yakalamak
Klasik bir görüntü için; koyu tonlara sahip bir parke, daha açık tonlardaki iç kapı rengiyle keskin bir kontrast yakalayabilirsiniz. Genel olarak, kasvetli bir hava yaratmamak için koyu renkli kapıları, açık renkli parkelerle birleştirirler.
Laminat parke ürünü montajı yapılırken, parke altına şilte ürünü serilmesi gerekmektedir. Şilte ürünü betondaki rutubet ve nemin üst tarafa geçmesine engeller. Fakat tek başına şilte, ısı ve ses yalıtımı sağlayamaz. Beton soğukluğunun laminat parke ürününe hemen geçmesi kapron ürünün tercih edilmesine neden olmuştur.
merhaba, doğrusu öncelikle kapı kasalarının takılıp, boya kartonpiyer alçı işlerinin bittikten sonra parke döşenmesi ve en son kapı-pervaz takılmasıdır, bu uygulama pratikte geçerli değildir, ekiplerin mesailerini artırdığından ve git-gel olduğunudan uygulanmaz.................
Bu aşamada kullanıcıların aklına çelik kapı montajı ne kadar sürer gibi sorular gelmektedir. Montajın süresi tamamen size ve el yatkınlığınıza bağlıdır. Profesyonel ellerde ise yaklaşık iki ila üç saat içerisinde montalama işlemi tamamen bitebilir.
Bir banyonun yoğunlaşması ve sıçraması bazı fayansları daha ön plana çıkarır. Gerçek taş fayanslar ve suni fayanslar popülerdir. Doğal taş karakterli fayanslar suya karşı direnci, emme oranı fazla olduğu için porselen granit seramikler doğru tercih olur.
Antre ve holler, özellikle antre çekici olması istenen bir alandır. Bu sebeple parlak seramikle döşenebilir. Gene de bu alanlar su ile temizlendiğinde kayma riski olacaktır.
- Duvar karolarını yere ve dış mekânlara döşemeyiniz. - Yer karolarını uygun yapıştırıcılar kullanarak, duvara döşeyebilirsiniz. NE KADAR SİPARİŞ ETMELİYİM? - Seramik ihtiyacınızı belirlemeden önce, ne tipte döşeme yapacağınıza karar vermelisiniz.
Seramik ve derz dolgu uygulamasından sonra, mutfak dolabı montajı yapılmadan önce alt kısımların boyanması ve zeminin mutfak dolabına göre ayarlanması gerekir. Bu işlemler yapıldıktan sonra mutfak dolabı montajı yapılır, tezgah konulur ve tezgah arası seramikler döşenir.
Fayansları döşerken duvar fayansının döşenmesi bittikten sonra yer fayanslarını döşemenizde fayda var.
aslında sıkıntı kurumasından ziyade belli bir süre su ya da nem görmemesidir. kendi içerisinde prizlendiği için kırılma ve çatlamalara neden olabilir. ideali en az 30 saattir. Bunuda kullanılan derz ile yapıştırıcı belirler. 30 saat beklemende fayda var. hem tutmayan yerlerde belli eder kendini.
Şap kuruduktan sonra, fayans, laminant ya da mermer döşeme yapılabilir. Eğer, sağlam bir kurutma yapılırsa, epoksi döşendiğinde, daha dayanıklı olur ve daha da nitelikli şekilde yapışır.
Teknik şartlarına uygun yapılmış tesviye betonu prizini almadan veya sıva tamamen kurumadan üzerine şap yapılmalıdır. Şaptan önce katlar süpürülüp, iyi aderans sağlanması için ıslatılmalıdır.
Şap atıldığında doğal yollara şapın kuruma zamanı 30-60 gün arasında değişiyor. Bu yüzden Şap Kurutma işleminin doğal olmayan yollardan hızlıca yapılması gerekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri