Microsoft hesabınız, e-posta adresiniz veya OneDrive depolama alanınıza virüs bulaşamaz. Ancak cihazlarınıza virüs bulaştığını düşünüyorsanız, virüs taraması gerçekleştirmeniz, hesabınızın güvenliği açısından da önemlidir.
Microsoft 365, kullanıcıların SharePoint Online, OneDrive ve Microsoft Teams'e yüklediği dosyaları taramak için yaygın bir virüs algılama altyapısı kullanır. Bu koruma SharePoint Online, OneDrive ve Microsoft Teams içeren tüm aboneliklere dahildir.
OneDrive'daki kişisel dosya ve verilerinize Microsoft dahil hiç kimse erişemez veya kullanamaz. OneDrive, üst düzey güvenlik seçenekleri ile kullanıcı verilerini sürekli korumakta ve her zaman kurtarılabilir durumda tutmaktadır.
Hayır, zip dosyasını açmadıysanız virüs bulamazsınız. Kötü amaçlı yazılımın, sisteme bulaşması için gerçek dosyayı açarak yürütülmesi gerekir, sadece indirmesi bir enfeksiyona neden olmaz.
Özellikle Word dokümanı olan ".doc" uzantılı dosyalar potansiyel virüs içerebilirler. Bazı e-posta istemcileri de (Outlook gibi), yazılımlarındaki açık ve hatalardan ötürü kullanıcı istemeden gelen e-postayı kendi kendilerine açıp çalıştırabilmektedirler.
İlgili 27 soru bulundu
Dosya Virüsleri:
Com, Exe gibi çalışabilir dosyalara bulaşırlar ve bu dosyalardan diğer dosyalara sıçrarlar. Ne kadar dosyaya sıçradıklarına bağlı olarak dosyanın boyutunu arttırırlar. Dosyaya bulaşan virüs yazılımı dosyanın sonunda bazen de ortasında olabilir. Bu virüsler hafızada kalabilme özelliğine sahiptirler.
Bu tür virüsler genellikle uzantısı EXE ve COM olan dosyalara bulaşırlar. Virüsler genellikle bir başka dosyaya bulaşıp yer kaplamaktan öte gitmemekle birlikte bilgisayarda yavaşlama, kilitlenme ve bazen de dosyaların bozulmasına neden olmaktadırlar.
hayır bulaşmaz eğer hdd'de bir veya daha fazla virüs varsa o virüs(ler) hdd içinde kalırlar ve siz onları açmayana kadar da hiç bir yere bulaşmazlar.
* Her zaman kullandığınız dosyalarınızın boyutları birden bire değiştiyse bu bir virüs işaretidir. Örneğin dosyanın normal boyutu 10 MB ancak 800 MB olarak göründüğü gibi, içerisine girdiğinizde, bu kadar büyük bir boyut çıkaracak herhangi bir dosyanın olmadığını görüyorsanız virüsten şüphelenmelisiniz.
Yalnızca bir spam e-postadaki ekleri açarsanız veya bağlantılara tıklarsanız bilgisayarınıza e-posta yoluyla virüs bulaşabilir. Sadece spam e-posta almak bilgisayarınıza virüs bulaştırmaz.
Herkes seçeneği, bağlantıyı alan herkese erişim sağlar. Bağlantıyı doğrudan sizin göndermeniz veya başka birinin iletmiş olması önemli değildir. Bu, kuruluşunuz dışındaki kişileri de kapsayabilir.
Başkaları yalnızca Microsoft 365 içinde zaten erişimleri olan dosyaları görebilir. Paylaşmaya karar vermediğiniz sürece profilinizdeki özel dosyalarınızı yalnızca siz görebilirsiniz.
Merhaba salih zeki kalkan, Microsoft hesabınız, e-posta adresiniz veya OneDrive depolama alanınıza virüs bulaşamaz.
SİRCAM. W32.Sircam.Worm@mm adlı zararlı yazılım ilk olarak 2001 yılında ortaya çıktı. Yerleştiği bilgisayarları ele geçiren ve sistemden seçtiği dosyaları rastgele iletişim listesindeki kişilere yollayan bu zararlı yazılım birçok kişiyi kandırmıştı.
Hürriyet'te yer alan habere göre, Trojan (virüs) sesli mesaj, sohbet, ödeme, fotoğraf veya video yoluyla ulaşabiliyor. Bu mesajlar tanımadığınız kişilerin haricinde virüsün bulaşmış olduğu arkadaşlarınızdan da gelebilir. Eğer WhatsApp üzerinden gönderilen .
Antivirüs programı kullanarak, zararlı uygulamaları kaldırarak ve telefonunuzu güncelleyerek virüsleri temizleyebilirsiniz. Ancak, tüm bu yöntemler başarısız olursa, son çare olarak telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürerek virüsleri tamamen temizleyebilirsiniz.
Virüs bulaşması: virüs adı verilen kötü amaçlı yazılımlar, sabit disklere bulaşarak çalışmalarını yavaşlatabilir, hatta tamamen çalışamaz hale getirebilir. Voltaj dalgalanmaları: elektrik sisteminde meydana gelen ani voltaj yükselmesi veya düşmesi de, sabit disklerin bozulmasına neden olmaktadır.
Bilgisayarda yüklü olan antivirüs programı açılır ve “Bu Bilgisayar” a takılır. Flash belleğin üzerine sağ tıklanarak antivirüs programı ile belleği taratma seçeneğine tıklanır. Eğer bir virüs programı yüklemek istenmez ise bu işlemi Windows Defender ile taratarak gerçekleştirmek mümkündür.
Bir bilgisayar virüsü bilgisayardaki verileri bozabilir veya silebilir, e-posta programını kullanarak diğer bilgisayarlara yayılabilir ve hatta sabit diskteki tüm öğeleri silebilir. Bilgisayar virüsleri genellikle e-posta iletilerindeki ekler veya anlık ileti iletileri tarafından yayılır.
Microsoft Office dosyaları, özellikle de Word belgeleri (DOC, DOCX), Excel tabloları (XLS, XLSX, XLSM), sunumlar ve taslaklar, siber suçlular arasında oldukça popüler. Bu dosyalar, dosyanın içinde çalışan ufak programlar olan makroları içerebilir.
Bir siteye sadece bakarak virüs bulaşması imkansızdır -eğer mevcut kullandığınız tarayıcınızın internet sitelerini gösterebilmek için kimi programları otomatik olarak yüklemesine izin vermediyseniz-. Ancak illegal sitelerde gezinirken bilgisayarınıza virüs bulaşma ihtimali normal sitelerde olduğundan daha fazladır.
"mp3", "mp4" tarzı dosyalar gerçekten ses dosyalarıysa virüslü olması imkansız fakat adına . mp3 yazılmış bir exe dosyası da olabilir. Şu an da %99 virüs bulaştıracak uzantılar ".exe" ve . dll dir ikisi de MS-DOS bilgisi barındırır ve windows üzerinde dinamik olarak çalışır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri