Kopya çekmek, tüm eğitim kurumlarında, her türlü yazılı veya yazısız sınavlarda ve yine her türlü proje, tez, makale vb. ödevlerde yapılması yasak ve suç olan bir eylemdir.
13.01.1985 tarihli 18634 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği m. 9/m'ye göre, sınavlarda kopya yapmak veya yaptırmak veya bunlara teşebbüs etmek eylemleri yükseköğretim kurumundan bir veya iki yarıyıl için uzaklaştırma cezasını gerektiren disiplin ...
AÖL sınavlarında kopya çeken öğrencilerin kopya çektiği, sınavına başka bir kişiyi soktuğu belli olursa okulun kendi kurallarına göre ceza alır.
Değerli kardeşimiz, Kopya çekmek sahtekarlıktır, hak etmediği notu almaktır, gerekli bilgiyi edinmeden sınıf geçmek veya diploma almak yahut da üst öğrenim için seçilmektir. Buraya kadar olanların tamamı günahtır, caiz değildir.
✓ Sınavlarda kopyaya teşebbüs etmenin cezası “Kınama” dır. ✓ Sınavlarda kopya çekmek veya çektirmenin cezası yükseköğretim kurumundan 1 yarıyıl uzaklaştırmadır.
İlgili 16 soru bulundu
Evet. Tarayıcı değiştirip değiştirmediğini, girdiğin sekmeleri, ya da yaptığın işlemleri, izleyiciler üzerinden görebilirler.
Online olarak gerçekleştirilen Açıköğretim Lise sınavlarına giren adaylar aynı internet IP'si üzerinden aynı bilgisayar veya başka cihaz ile sınav soruları hakkında arama yapıldığında, sistem kopya uyarısı algılıyor. Bu durumda ekranda AÖL sınav iptal uyarısı beliriyor. Bu durumda girmiş olduğunuz sınav iptal ediliyor.
SORU: “Kamera Erişim İzni” zorunlu mudur ? CEVAP: “Kamera Erişim İzni” uygulaması zorunlu değildir. Final sınavında uygulanmayacaktır.
Allah'ın huzuruna kul hakkı ile çıkmanın, çok ağır bir vebâli vardır. Çünkü böyle bir günahın Allah tarafından bağışlanması, hak sahibinin affetmesi şartına bağlanmıştır. Hak sahibi, hakkını almadıkça veya bu hakkından vazgeçmedikçe, Allah kul hakkı yiyenin bu günahını affetmemektedir.
Kopya çekerek bir işe giren kişinin kazancı ise haram olmaz. Çünkü emeğinin karşılığını almaktadır. Kopya çeken kişi helallik almasına imkânı olmadığı için tövbe istiğfar etmelidir.
Online sınav sistemi için gerekli olan bilgisayarların belli aralıklarla açılıp kapatılması ve ses alma gibi durumlarda yasaklar arasında bulunmaktadır. Ayrıca sınav esnasında konuşulması da kesinlikle yasaktır.
AÖF online sınavında her ders için 20 soru ve 30 dakika süre verilecek, sınav sırasında öğrencilerden mikrofon yada kamera açılması istenmeyecek.
Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat ve Görevlerine İlişkin Kanun'a ilişkin yapılacak yeni düzenleme ile başkasının yerine merkezi bir sınava giren ve "joker" olarak adlandırılan kişiler ile gerçek adaylar, bir yıldan 4 yıla kadar hapis cezası ile yargılanacak.
Değerlendirme sonuçları da e-okul sistemine işleniyor. Kopya çeken ögrencinin ders puanı alanına "K" kopya, mazeretsiz olarak sınava girmeyen, performans ve proje çalışmasını teslim etmeyen ögrencinin ilgili ders puan hanesine "G" yazılacak ve hesaplamada sınav sayısına dahil edilecek.
Evet, online sınavlarda sekme açılmadı durumunda sistem otomatik olarak bunu tespit ediyor. Bu tespit sonrası sınav geçersiz sayılıyor. Bazı online sınavlarda kamera destekli yapılıyor ve bunlarda sağa sola bakmak dahi yasak.
Ancak kopya çekmeye devam ederseniz ve üst üste yakalanırsanız üniversite sizi okuldan bile atabilmektedir. YÖK kuralları çerçevesinde ise kopya çeken öğrenciye yalnızca uzaklaştırma ve kınama cezası verilmelidir.
Hak yiyenlerin günahı, akıbeti ne olur? 🔵 Yüce dinimiz İslam, bize hakkı gözetmeyi ve korumayı emretmiştir. Dinimizde kul hakkı büyük günahlardan sayılmaktadır ve ancak hakkını yediğimiz kişilerle helalleşerek bu günahımızın affedileceği buyurulmuştur.
Dedikodu yapmak, iftira atmak, gıybet etmek, haksızlık yapmak, üzmek, kırmak, ağlatmak, aldatmak, canyakmak bunların hepsi kul hakkına giren davranışlardır.
el Cevab : Hak sahibi hakkını helal ederse ''hata yapanın yaptığı onun yanına kalır'' yani Ahirette cezalandırılmaz. Ama hata yapan kişi hem kul hakkını ihlal etti hem de Allahın hakkını ihlal ettiyse kul hakkını affettiği için ondan hesaba çekilmese de Allah hakkını ihlal ettiği için Ahirette hesaba çekilecektir.
Tüm öğrencilerin sınav esnasında kameraları ve mikrofonları açık olmalıdır. Sınav boyunca öğrenciler kamera ve mikrofonlarını kapatmamalıdır. Aksi bir durum kopya sayılacaktır.
Sınavlara cep telefonu ile girebilir miyim? Sınav binasının girişinde öğrencilerin üstü aranacak ve üzerinde cep telefonu olan öğrenciler sınav binasına giremeyeceklerdir. Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için öğrencilerimizin sınav yapılacak binalara girerken yanlarında cep telefonu bulundurmamaları gerekiyor.
ÖSYS: Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi
Kamera ile kayıt, sadece sınavın güvenli ve kurallara uygun bir şekilde gerçekleşip gerçekleşmediğini tespit etmek amacıyla yapılacaktır. Kayda alınan görüntüler, ÖSYM dışında, yargı organları hariç, hiçbir kişi, kurum ve kuruluşla paylaşılmayacaktır.
Sınavların 11 günlük erişim süresi henüz dolmadan, yani süreç devam ederken sınav sırasında kopya çektiği tespit edilen öğrencilerin sınavları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından iptal ediliyor.
Dönem online (çevrim içi) sınavları 20 Aralık'ta sona erdi. Söz konusu Açık Öğretim Lisesi sınavlarının ilk 6 gününde kopya girişiminde bulunan 60 bin öğrencinin sınavını iptal etti. Kopyacı öğrenciler, 2 yıl boyunca Merkezi Sistem Sınavları'na alınmayacak.
Test esnasında başkaları ile iletişim kurulması, içeriklerin not edilmesi, ekran görüntüsünün başka cihaza kayıt edilmesi testinizin geçersiz sayılmasına neden olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri