Online sınav sistemi için gerekli olan bilgisayarların belli aralıklarla açılıp kapatılması ve ses alma gibi durumlarda yasaklar arasında bulunmaktadır. Ayrıca sınav esnasında konuşulması da kesinlikle yasaktır.
Evet. Tarayıcı değiştirip değiştirmediğini, girdiğin sekmeleri, ya da yaptığın işlemleri, izleyiciler üzerinden görebilirler.
3. Kamera ve kimlik denetimli online sınavlarda belirtilen saatlerde uzaktan eğitim sisteminde gözetmenlerin talimatlarına uymak zorunludur. Tüm öğrenciler kamera açmak zorundadır. Kameralarını açmayan, kimliklerin göstermeyen öğrenciler sınava alınmayacaktır.
SORU: Sınav güvenliği nasıl olacak? CEVAP: Sınav esnasında her öğrencinin öğrenci numarası ekranına yansıyacak eğer ekran görüntüsü alınırsa bu öğrencinin numarasını yansıtacaktır.
Online sınavlara katılabilmeniz için internet bağlantısı olan bir bilgisayardan sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. İnternet bağlantısı olan bilgisayar temini sorumluluğu tümüyle öğrenciye aittir. Tablet ve cep telefonu kullanmanız tavsiye edilmemektedir.
İlgili 15 soru bulundu
Her kurumun talebine göre konfigüre edilebilen bu ayar ve alarmlarla raporlar oluşturuluyor. Sanal makine tespiti, çevresel kontroller için kamera ve mikrofon kayıtları, kimlik doğrulama sistemi, sınav anında gerçekleşen kullanıcı hareketlerinin oluşturduğu raporlar, kullanıcı hakkında tüm riskli durumları veriyor.
Tüm öğrencilerin sınav esnasında kameraları ve mikrofonları açık olmalıdır. Sınav boyunca öğrenciler kamera ve mikrofonlarını kapatmamalıdır. Aksi bir durum kopya sayılacaktır.
Kaan Zülfikar Deniz (Ankara Üniversitesi): “Online sınavlar için kullanılması gereken bir sistem var. O da sınavda bireye özgü testler verilmesi. Bu sistemde öğrenci hiçbir şekilde kopya çekemez.
Kopya çekmek, tüm eğitim kurumlarında, her türlü yazılı veya yazısız sınavlarda ve yine her türlü proje, tez, makale vb. ödevlerde yapılması yasak ve suç olan bir eylemdir.
Uzaktan sınavlar genel olarak online olarak yapılır. Sınava girecek adaylara bu sınavlar link olarak veya nadiren pdf gibi farklı materyallerle ulaştırılır. Sınav sorularının önceden belirlenen sürede aday tarafından yanıtlanması ve kuruma iletilmesi beklenir.
bilgisayarın donması, internetin kesilmesi) sınavdan çıkan öğrenci tekrar sınava giremez. Sınav saati geçtikten sonra o sınav için yapılacak bir şey yoktur.
Sınav boyunca başka uygulamalar, pencereler, yeni sekme vb. açılması ve ekran paylaşımı engellenir.
ÖSYM, dijital saat görünümlü kameraları ilk kez 24 Mart'ta yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) kullanacak. Sadece sınav esnasında kayıt yapacak kameraların görüntüleri, sınavın ardından ÖSYM'de oluşturulan komisyonca tek tek izlenecek.
Buna göre, kopya çeken öğrencinin ders puanı alanına "K" kopya, mazeretsiz olarak sınava girmeyen, performans ve proje çalışmasını teslim etmeyen öğrencinin ilgili ders puan hanesine "G" yazılacak.
Ekran kayıtlı bir sınava katılabilmek için, ekran kaydını destekleyen bir tarayıcı kullanılması gerekir. Masaüstü ve dizüstü bilgisayarda Chrome, Firefox, Safari gibi modern tarayıcıların güncel versiyonları Ekran kaydını destekler.
Çevrimiçi sınav, eğiticinin daha önceden duyurduğu ilkeler doğrultusunda kesintisiz internet olanağı olan her yerden, bilgisayar, akıllı telefon ya da tablet gibi teknolojik cihazları kullanarak girilebilen sınavdır.
Öğrencilerin bilmesi gereken kurallar aşağıdaki gibidir: “Sınavlarda kopya çekmek veya çektirmek” Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği'nin 7. maddesi (e) fıkrasına göre yükseköğretim kurumundan 1 yarıyıl uzaklaştırma cezası gerektirir.
(Değişik üçüncü fıkra: 20.5.2006/26173 RG) Özürsüz olarak sınavlara katılmayan, ödev veya projesini zamanında teslim etmeyen ve sınavlarda kopya çeken öğrenciye sıfır (0) puan verilir ve durum okul yönetimine yazılı olarak bildirilir.
Sınavda kopya çektiği tespit edilen öğrencinin, kopya işlemini gerçekleştirdiği o oturumdaki sınavı, sınav görevlileri tarafından düzenlenen Bireysel Sınav İptal Tutanağına dayanarak ilgili birim yönetim kurulu kararıyla geçersiz sayılır.
Evet, üniversiteler çevrimiçi sınavlarda ChatGPT kullanımını çevrimiçi gözetim yazılımı ve ChatGPT hile tespit araçlarının yardımıyla tespit edebilirler. Bu araçların kullanımıyla üniversiteler, çevrimiçi sınavlarda hile yapılmasını engelleyebilir ve akademik bütünlüğü sağlayabilirler.
Uzaktan Eğitim Sınav Sistemi Nasıldır? Vize Sınavları, internet üzerinden yapılmaktadır. Buna göre öğrenciler vize sınavlarını ev veya internet erişimi olan istediği bir ortamda bilgisayar başında "online" olarak yapacaktır.
Sınava giriş belgelerinde bulunan ve sınava girilecek binanın konum bilgilerinin gömülü olduğu QR kod, adayların sınav yerlerini öğrenmelerini kolaylaştıracak.
AÖF online sınavında her ders için 20 soru ve 30 dakika süre verilecek, sınav sırasında öğrencilerden mikrofon yada kamera açılması istenmeyecek. Üniversite eğitimine Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi bünyesinde devam eden öğrencilerin gireceği AÖF bahar dönemi ara sınavı online olarak gerçekleştirilecek.
Açık öğretim lise sınavları yüz yüze yapılmalıdır.
Sınava nereden katılabilirim? - Sınava internet erişimi olan bilgisayar, akıllı cep telefonu, diz üstü bilgisayar vb. cihazlar ile istediğiniz yerden katılabilirsiniz. Sınava ne zaman katılabilirim? - Sınava 18 Nisan-7 Mayıs tarihleri arasında dilediğiniz zaman girebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri