Sıradaki soruya geçtikten sonra kontrol veya düzeltme amacıyla önceki soruya/sorulara kesinlikle dönülemez.
-Her sayfada bir soru ve o soruya ait cevap şıkları bulunmaktadır. -Soruların ve seçeneklerin sıralaması her öğrencide farklıdır. -Bir soru görüldükten sonra, cevap işaretlenerek ya da işaretlenmeden diğer soruya geçilir ise, sınav güvenliği sebebi ile önceki soruya geri dönülemeyecektir.
Süresi biten bir sınava bir daha giriş yapılamaz.
Uzaktan eğitim sisteminden yapılan sınavlarda herhangi bir nedenle (elektrik kesilmesi, bilgisayarın donması, internetin kesilmesi) sınavdan çıkan öğrenci tekrar sınava giremez. Sınav saati geçtikten sonra o sınav için yapılacak bir şey yoktur.
SORU: “Kamera Erişim İzni” zorunlu mudur ? CEVAP: “Kamera Erişim İzni” uygulaması zorunlu değildir. Final sınavında uygulanmayacaktır.
İlgili 31 soru bulundu
Evet. Tarayıcı değiştirip değiştirmediğini, girdiğin sekmeleri, ya da yaptığın işlemleri, izleyiciler üzerinden görebilirler.
Sınavlara cep telefonu ile girebilir miyim? Sınav binasının girişinde öğrencilerin üstü aranacak ve üzerinde cep telefonu olan öğrenciler sınav binasına giremeyeceklerdir. Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için öğrencilerimizin sınav yapılacak binalara girerken yanlarında cep telefonu bulundurmamaları gerekiyor.
8. Online sınav uygulaması, çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli ve her bir ders için ayrı olmak üzere 20 sorudan oluşacak testler hâlinde gerçekleştirilecektir. Sınavda her bir dersin testi için 25 dk. süre uygulanacaktır.
Uzaktan sınavlar genellikle online olarak gerçekleştirilir. Online olarak gerçekleşen bu sınavlarda genellikle süre soruları okuyup çözebileceğiniz veya yanıtlayabileceğiniz süre belli bir geri sayım aracı ile ölçülür ve süre bittiğinde sınavınız da bitmiş olur.
Online sınav, çeşitli soru tipleri ile hazırlanan ve öğrencinin bilgisayar başında bu sorulara cevap vermesi ile gerçekleştirilen bir sınav türüdür. Ölçme ve değerlendirmede çok fazla tercih edilmez. Bunun en büyük sebebi öğrencinin sınav sırasında ne yaptığını görememektir.
Online sınavlara katılabilmeniz için internet bağlantısı olan bir bilgisayardan sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. İnternet bağlantısı olan bilgisayar temini sorumluluğu tümüyle öğrenciye aittir. Tablet ve cep telefonu kullanmanız tavsiye edilmemektedir.
Kaan Zülfikar Deniz (Ankara Üniversitesi): “Online sınavlar için kullanılması gereken bir sistem var. O da sınavda bireye özgü testler verilmesi. Bu sistemde öğrenci hiçbir şekilde kopya çekemez.
“1” olarak tanımlanan kaç kez giriş hakkı olduğudur. ÖYS sınav ayarlarında “Tekrar uygulama izni” olarak adlandırılmaktadır. Eğer öğrenci sınavına süresinde başlamış ve sınav esnasında bir sorun yaşarsa sadece 1 kez tekrar girebilir. anlamına gelmektedir.
Eğer kursiyer sınavdan başarısız olursa yeni bir sınav için en erken 15 gün sonra e-sınava girebilmek için randevu alabiliyor. Bir kursiyer en son katıldığı sınavdan sonra 1 ay içinde elektronik sınava girmezse 1 hakkı yanmış oluyor.
Evet, online sınavlarda sekme açılmadı durumunda sistem otomatik olarak bunu tespit ediyor. Bu tespit sonrası sınav geçersiz sayılıyor. Bazı online sınavlarda kamera destekli yapılıyor ve bunlarda sağa sola bakmak dahi yasak.
Elektronik ehliyet sınavını geçemedim ne olacak? Sürücü adayı eğer ki E-Sınavdan geçemezse en erken 2 hafta yani on beş gün sonra yeni bir E-Sınava girebilir. Bunun için yeni bir randevu almak gerekiyor. Bir sürücü adayı girdiği son E-Sınavdan itibaren 1 ay içinde E-Sınava girmek zorundadır.
Sınava nereden katılabilirim? - Sınava internet erişimi olan bilgisayar, akıllı cep telefonu, diz üstü bilgisayar vb. cihazlar ile istediğiniz yerden katılabilirsiniz.
Çevrimiçi sınav, internet aracılığıyla Öğrenme Yönetim Sistemi (ÖYS) kullanarak gözetimsiz olarak gerçekleştirilen sınavlardır. Çevrimiçi sınav oluşturmadan önce Soru Bankası bağlantısı aracılığıyla sisteme sorular girilmelidir.
Dönem sınavları 28 Temmuz 2023 tarihi saat 09:30'dan - 9 Ağustos 2023 tarihi saat 23:59'a kadar online (çevrim içi) olarak yapılacak. Öğrenciler, T.C. kimlik numara ve şifreleri ile AÖK Bilgi Yönetim Sistemine giriş yaparak AÖL sınav uygulamasına katılacak.
Merkezi sistem sınavında her soru, puan olarak eşit ağırlığa sahip olacaktır. Bu nedenle her soru 2 puan değerindedir.
Sınavda her bir dersin testi için 25 dk. süre uygulanacaktır.
E-sınavı ile merkezi ehliyet sınavı arasında soru sayısında değişiklik yoktur fakat E-sınavının süresi 45 dakikadır. Sınavdan başarılı olabilmeniz için en az 70 puan (35 DOĞRU ) almanız gerekmektedir.
Tüm öğrencilerin sınav esnasında kameraları ve mikrofonları açık olmalıdır. Sınav boyunca öğrenciler kamera ve mikrofonlarını kapatmamalıdır. Aksi bir durum kopya sayılacaktır.
Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat ve Görevlerine İlişkin Kanun'a ilişkin yapılacak yeni düzenleme ile başkasının yerine merkezi bir sınava giren ve "joker" olarak adlandırılan kişiler ile gerçek adaylar, bir yıldan 4 yıla kadar hapis cezası ile yargılanacak.
Süreniz Bitti ve Sınavınız Tamamlanmadı: Derse ait sınav süreniz bittiği için sınavınız tamamlanmıştır. Oturum Hakkınız Bitti ve Sınavınız Tamamlandı: Derse ait sınavınızda çok sayıda anormal aktivite tespit edildiği için sınavınız sonlandırılmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri