“MADDE 34 – (1) Bulundukları yarıyıl/yılsonu itibarıyla bütün derslerini almış ve başarmış olan öğrencilerden, AGNO'su 3.00–3.49 arasında olanlar yarıyıl/yıl onur öğrencisi; 3.50–4.00 arasında olanlar ise yarıyıl/yıl yüksek onur öğrencisi sayılır. Bu bilgi, öğrencinin not döküm belgesinde (transkript) belirtilir.
Mezuniyet Not ortalaması (AGNO)'nı, (2.00) tutturamayan öğrenci, mezun olamaz. Bu durumdaki öğrenciler öncelikle DD ve DC bağıl notu aldıkları derslerden bazılarını tekrarlayarak ortalamalarını 2.00 veya üzerine çıkarmayı hedeflerler. AGNO'ları 2.00'in üzerine çıkan öğrenciler, mezuniyete hak kazanırlar.
b) Ön lisans programları için en az 120 AKTS, lisans programları için en az 240 AKTS, eğitim süresi beş yıl olan programlar için en az 300 AKTS ve altı yıl olan programlar için 360 AKTS'yi tamamlamış olmak, c) En az 2,00 GANO'ya sahip olmak.
d) Bir yarıyılda yarıyıl not ortalaması en az 2.00 olan öğrenciler başarılı sayılırlar. Bu durumda eğer varsa şartlı başarılı not aldıkları derslerden de başarılı sayılırlar. Fakat başarısız oldukları dersleri açıldıkları ilk yarıyılda tekrar alırlar.
Her yarıyılın sonunda hesaplanan ve o ana kadar alınmış tüm derslere ait olan AGNO değerinizin birbirini takip eden son iki yarıyılda (her ikisi birden) 2.00'ın altında olması durumunda önünüzdeki ve daha önce hiç dersini almamış olduğunuz (takip eden) yarıyıldan hiç almadığınız bir dersi alamazsınız.
İlgili 18 soru bulundu
1,80'in altında olan öğrenci o yarıyılda başarısız sayılır. Genel not ortalaması (GNO) 2.00'nin altında ve Dönem not ortalaması (DNO) iki yarıyıl üst üste 1.80'in altında olan öğrenciler üst dönemden ders alamazlar. Bu öğrenciler Genel not ortalamalarını 2.00'ye yükseltene kadar sınıf tekrarı yaparlar.
MADDE 18 – (1) (Değişik:RG-15/8/2022-31924) Kayıtlı olduğu ön lisans programında en az 120 AKTS kredilik, lisans programında en az 240 AKTS kredilik ders alıp tüm derslerini başarıyla tamamlayan, FF, YZ ve DZ harf notu olmayan, GNO'su en az 2,00 olan ve diğer yükümlülüklerini yerine getiren öğrenciye Diploma düzenlenir ...
(4) GANO'su 1.80'in altında olan öğrenci yeni ders alamaz. Bu durumda olan öğrenciler not yükseltme amacıyla, öncelikle başarısız olduğu derslerden başlamak ve dönemsel AKTS yükünü aşmamak kaydıyla geçmiş yıllardaki derslerine tekrar kaydolabilirler.
Üniversitede sınıfta kalma durumu yok ancak o döneminin ortalaması 1.80'nin altında olduğu zaman bir sonraki döneminden ders alamıyorsun.
Eğer AKTS kredisi yetmiyorsa, yetmediği kadar otomatik atanan derslerini silerek İşyerinde Uygulama Eğitimi dersini seçebilecektir.
Aynı anda iki örgün lisans ya da iki örgün önlisans bölümünde okunamaz. Fakat biri lisans, biri önlisans iki bölüm okunabilir. Biri uzaktan ya da açık, biri örgün olursa da olur.
Öğretim programları her dönem toplam 30 AKTS olacak şekilde, ön lisans programları için toplam 120 AKTS kredisi, dört yıllık lisans programları için toplam 240 AKTS kredisi, altı yıllık lisans programları için toplam 360 AKTS kredisi olacak şekilde düzenlenir.
öğrenim süresi iki yıl olan önlisans programlarını azami dört yıl, öğrenim süresi dört yıl olan lisans programlarını azami yedi yıl, öğrenim süresi beş yıl olan lisans programlarını azami sekiz yıl, öğrenim süresi altı yıl olan lisans programlarını azami dokuz yıl içinde tamamlamak zorundadırlar.
Gano ya da agno, üniversitelerde not belirtmek için kullanılan kısaltmadır. Açılımı ise Genel Akademik Not Ortalaması olarak bilinir. Yarıyıl ve yıl sonu geldiğinde yano, gano ya da agno belirlenir. Harflik sistem ile birlikte gano üniversitelerde en çok kullanılan kavramlar arasında yer almaktadır.
AGNO = 4 üzerinden bağıl not X derslere ait kredi saatlerinin çarpımlarıdır. Bu çarpımlar sonuçta toplanır. Tüm derslerin kredi saatleri toplamına da bölünür. Buradaki 4 üzerinden bağıl not da ilk yarıyıldan itibaren bir öğrencinin aldığı tüm derslerin başarı notu ağırlık katsayılarını ifade etmektedir.
Bir dersten (DC) ve (DD) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi koşullu olarak başarmış sayılır. Mezuniyette koşullu başarılı notların, başarılı kabul edilebilmesi için öğrencinin AGNO'sunun en az 2.00 olması gerekir, öğrenciler ilgili derslerin sınavına tekrar girerek notlarını yükseltebilir.
50 NİN ÜSTÜNDE Mİ? AÇIKLAMA: İki dönem puanının aritmetik ortalaması en az 50 veya birinci dönem puanın ne olursa olsun ikinci dönem puanın en az 70 ise dersten başarılı sayılırsın.
Öğrenciler, öğrenim süresi iki yıl olan ön lisans programlarını azami dört yıl, öğrenim süresi dört yıl olan lisans programlarını azami yedi yıl, içinde tamamlamak zorundadırlar.
Koşullu geçme en basit haliyle bir dersten genel not ortalamasına bağlı olarak geçmektir. Genel not ortalaması koşullu geçmeyi olanaklı kılmaktadır. İlgili fakültenin belirlediği bir puan sınırı bulunmaktadır. Bu genellikle 2.00 ya da 2.50 şeklinde olmaktadır.
b)Yıllık düzende eğitim yapılan birimlerde yıl başı genel ağırlıklı not ortalaması (GANO) 1,80'in altında olan öğrenciler, c)Entegre eğitim yapılan birimlerde yıl başı genel ağırlıklı not ortalaması (GANO) 2,00'nin altında olan öğrenciler sınamalı öğrenci kabul edilirler.
Yarıyıl sonunda ortalaması 2,80'den fazla olduğu için ön şartlı olmayan üst yarıyıl programına ait derslerden ve yaz okulunda açılan derslerden de alabilir. Bu şekilde alınan derslerin (ortak zorunlu dersler hariç) kredi toplamı her bir yarıyılda 8 krediyi geçmeyecek şekilde en fazla 2 ders olabilir.
2,00′ın altında bir Genel Not Ortalaması getirirseniz, koşullu geçtiğiniz derslerden kalırsınız. Ve sonraki sene ilgili dönemde kaldığınız dersi tekrar alırsınız.
Ne kadar sürede mezun olmam gerekir? (1) Öğrencilere öğrenimlerini tamamlamaları için tanınan program süresi, yabancı dil hazırlık sınıfı hariç, 2 yıllık ön lisans programları için 4 yarıyıl/2 yıl; 4 yıllık lisans programları için 8 yarıyıl/4 yıl; 5 yıllık lisans programları için ise 10 yarıyıl/5 yıldır.
Son yarıyılda alabileceği en fazla ders yükü kadar derse yazılan ve bölüm veya programdan mezun olabilmesi için ders yükünü aşacak durumda sadece bir dersi kalan öğrenciler ilgili yönetim kurulu kararı ile bu tek derse de yazılmak koşuluyla ders yükünü bir ders (46 AKTS) artırabilirler.
AKTS kredileri öğrenci iş yükünü ölçmede kesin değil daha çok göreceli ölçütlerdir. Krediler sadece bir dersin o kurumdaki iş yükünün ne kadarını karşıladığını gösterir. AKTS' de, 60 kredi 1 yıllık; 30 kredi ise bir dönemlik iş yüküne karşılık gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri