Bu mesleğe giriş için özel bir üniversite diplomasına ihtiyaç yoktur; lise veya dengi okul mezunları da başvurabilir. Adayların Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan (KPSS) en az 70 puan almış olmaları ve kurumlar arası geçiş yoluyla da bu pozisyona atanabilmeleri mümkündür.
İnfaz ve Koruma Memuru olmak için, lise mezunu olmak yeterli değildir. Genellikle en az önlisans mezunu olmak gerekmektedir.
Aynı zamanda infaz ve koruma memuru olarak bilinen gardiyan, KPSS puanı ile giriş imkanı veren bir meslek grubudur. Bu kapsamda lise veya denge okullardan mezun olmak ile beraber KPSS'ye giriş yapılır. Daha sonra en az 70 puan almak suretiyle başvuru gerçekleştirilir.
Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Bölümü (2 Yıllık)
İlgili 16 soru bulundu
Ceza infaz kurumları, çocuk ıslah evleri ve denetimli serbestlik müdürlüklerinde çalışacak nitelikli eleman yetiştiren bir bölüm. Bölüm, Adalet Bakanlığı'nın infaz ve koruma memurları ihtiyacını karşılar.
Kariyer.net kullanıcılarının anket doldurarak paylaştığı maaş verilerine göre, İnfaz ve Koruma Memuru maaşı aylık ortalama 35.200 TL seviyesindedir. Paylaşılan en düşük İnfaz ve Koruma Memuru maaşı 28.200 TL iken, en yüksek ise 67.800 TL'dir. Gösterilen maaş verileri, aylık net maaşlardır.
Önlisans mezunları; düz memur, sekreter, zabıta ve icra katibi, infaz koruma memuru, mübaşir, zabıta memuru, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, destek personeli, hizmetli, büro memuru, danışma memuru gibi mesleklere yeterli puana sahip olması halinde başvuru yapabilir.
eleman.net verilerine göre, Gardiyan 2024 yılı itibariyle aylık ortalama 25.500 TL maaş alıyor. Gardiyan, 2024 yılında en düşük 24.500 TL alırken, en yüksek 32.700 TL maaş alıyor.
c) Erkeklerde 170 cm. kadınlarda 160 cm. 'den kısa boylu olmamak, d) Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13'ten fazla, 17'den az olmamak, (Örneğin; 170 cm boyunda olan bir adayın kilosunun 70+13=83'ten fazla, 70-17=53'ten az olmaması gerekmektedir.)
Genellikle en az önlisans mezunu olmak gerekmektedir. Ayrıca, infaz ve koruma memuru adaylarına fiziksel ve zihinsel testler uygulanır ve geçmeleri gerekmektedir. İnfaz ve Koruma Memurları, devlet tarafından sağlanan eğitim programlarına katılmak zorundadırlar ve bu programlar genellikle 3-6 ay arasında sürer.
F tipi cezaevine alınacak infaz ve koruma memuru olacak bay-bayan adaylar, 5 istasyondan oluşan parkurda zamana karşı yarışacaklar. Adaylar, önce ''Sıçrama'' hareketini yapacaklar.
g) Yapılacak sınavın son başvuru tarihi olan 05.02.2021 itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olmak; Merkezî sınavın (KPSS-2020) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla (ceza infaz kurumu kâtibi) 35 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1985 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.)
KPSS önlisans sonuçlarının ÖSYM tarafından açıklanmasıyla beraber adaylar puanlarını öğrenmiş oldu. Gardiyanlık taban puanlarına göre; ön lisans mezunu adayların gardiyan olabilmeleri için en az 70 puan almaları gerekiyor.
a) En az lise veya dengi okul mezunu olmak, b)Yapılacak sınavın son başvuru tarihi olan 16/07/2019 itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olmak, merkezî sınavın (KPSS-2018) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 30 yaşını bitirmemiş olmak,(01 Ocak 1988 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.)
İnfaz ve koruma memuru olmak için ayrıca Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) şartı da vardır. KPSS sınavında taban olarak 70 paun alarak başarılı olan adaylar, ceza infaz kurumu müdürlüklerinin yayınladığı ilanlar doğrultusunda başvuruda bulunabilirler.
Türkiye'de gardiyanların aylık brüt maaşları, yeni başlayan bir gardiyan için ortalama olarak 20.000 TL ile 25.000 TL arasında değişebilir. Deneyimli ve unvan sahibi gardiyanların maaşları ise 25.000 TL ile 35.000 TL arasında değişebilir.
(9) Çalışma süreleri ve izinler: İnfaz ve koruma başmemurları ile infaz ve koruma memurlarının, zorunlu hâller dışında, günde sekiz saat çalışmaları ve haftada iki gün tatil yapmaları esastır. (10) Çalışma saatleri ve tatil günleri hazırlanan vardiya çizelgesinde gösterilir.
Adalet Bakanlığı bünyesinde çalışan Ceza İnfaz Kurumu ve Denetimli Serbestlik Müdürlüklerindeki bazı kadroda görevli personele Resmi Gazetede yayınlanan yönetmelik değişikliği ile silah taşıma hakkı verildi.
KPSS önlisans puanlarıyla adaylar zabıta, icra katibi, infaz koruma memuru, düz memur, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, hizmetli, destek personeli, aşçı, temizlik personeli, danışma memuru gibi kadrolara başvuru yapabiliyor.
80 VE ÜZERİ ALIM YAPAN KURUM VE KURULUŞLAR
Bu kamu kurumları , Zabıta ve İcra katibi, infaz koruma memuru, düz memur, mübaşir, şoför, zabıta memuru, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, hizmetli, destek personeli, aşçı, temizlik personeli, büro memuru, danışma memuru gibi kadrolara memur alımları yapılmaktadır.
Düz memur, çalıştığı kamu kuruluşunda temel bilgisayar kullanma becerilerini gerektiren görevlerden ya da kurumun çeşitli hizmetleri sağlamak amacıyla yaptığı saha faaliyetlerinden sorumludur.
Ani müdahale biriminde çalışanlar sabah 08.00 ile akşam 17.00 arasında çalışırlar ve hafta sonu tatil yaparlar. Ancak diğer birimlerde çalışanlar vardiya/nöbet usulü çalışırlar. 12 saat gündüz vardiyasında çalışan bir infaz koruma memuru 24 saat dinlenir.
Ceza İnfaz Kurumlarında bulunan vardiya da çalışan infaz ve koruma memurları genelde 4 vardiya halinde çalışır. Bu vardiyalar A,B,C,D gibi harfli yada 1,2,3,4 gibi sayılı isimlerle anılır. Vardiya personeli 12 saat görev yapar. Vardiya da ki memurlar 12 saat gündüz ve 12 saat gece olmak üzere iki türlü çalışırlar.
Bu konuya ek olarak lise mezunu gardiyan maaşı ve üniversite mezunu gardiyan maaşı işe ilk başlanıldığı zamanlarda ortalama olarak 24.500 TL ile başlayıp rakamın 32.861 TL'ye kadar çıkar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri