İyi kullanımlı bir motor en az 500.000 Km. yapar.
CDTİ motorların ömrü aracın kullanım amacı ve bakım durumuna farklılıklar gösterebilir . Ancak normal şartlarda kullanılan bir CDTİ eğer Turbo , Enjektör , Yağ Soğutucu gibi yan destek parçalarında problem oluşmasına karşın hızlı önlemler alınmışsa 600.000 ila 1.000.000 Km arası yol yapmaktadır .
Bir aracın motor ömrü kaç km? Geçmişte 150.000 km seviyelerinde olan araç motor ömrü günümüzde benzinli araçlar için 300.000 kilometreyi aşarken dizel araçlar için de 500.000 kilometre seviyelerin görmekte. Öyle ki kimi dizel araç motorlarının 1 milyon kilometreyi devirdiği de görülmekte.
Benzinli Araçların Motor Ömrü Ne Kadardır? Benzinli motorlu araçların motor ömürleri dizel motorlara göre biraz daha uzun olsa da, gerekli bakım yapıldıysa aralarında çok fazla fark yoktur. Doğru kullanıldığında, benzinli araçlar 500.000 ila 600.000 kilometre yol kat edebilir.
Henüz Türkiye'de satışa sunulmayan 1.6 SIDI Turbo motor seçeneği ile tercih edilen yeni Astra, Almanya'da €23,400'dan başlayan fiyatlarla satışa sunulmuş. Yeni 1.6 SIDI Turbo motor, Opel'in 2016 yılına kadar üreteceği 13 motordan ilki olma özelliğini de taşıyor.
İlgili 35 soru bulundu
C segmentinde bulunan araç, ülkemizde en çok tercih edilen sınıf ve Opel Astra modeli o dönemde en çok tercih edilen modellerden birisiydi. Aracın 4 cam otomatiği, klima, Sunroof, yol bilgisayarı… Vb temel donanımları mevcut. Ve bu fiyat bandında daha fazla beklentisi olmayan kullanıcılar için yeterli denebilir.
1Opel Automobile GmbH
Tasarım haricinde motor-şanzıman kombinasyonlarını artık Peugeot-Citroen grubundan alıyor. Aslında marka, 1929 yılından Fransız grubuna geçişi olan 2017 yılları arasında da Amerikan otomobil üretcisi General Motors'a aitti.
İkinci el araba satın alırken aracın o döneme kadar bakımlarının düzenli yapılmış olması önemli. Düzenli bakımı yapılmış olan benzinli ve atmosferik motorlu araçlar 200 bin km'ye kadar kullanılabiliyor. Benzinli ve turbo motorlu arabaların ise 150 bin km'yi aşmaması öneriliyor.
El Motor Alırken Kaç En Fazla Km Olmalıdır? Motosiklet gibi pratik ulaşım araçları da tıpkı arabalar gibi ne kadar uzun yol kat ederse, yıpranma payı o kadar artar. Motosiklet kullanıcıları tarafından sıkça sorulan “2.el motor alırken kaç km olmalı?” sorusuna verilebilecek en iyi yanıt, 25-30 bin km arasıdır.
Motor teknolojilerindeki gelişmeler maksimum 150-200 bin kilometreye kadar gidebilen benzinli motorların ömrünü 300 bine kilometreye çıkarırken, en büyük fark dizel motorlarda görüldü. Modern dizel motorlar 500 bin kilometrenin üzerine rahatlıkla çıkabiliyor.
Genel olarak rektifiye öncesinde bir motor için 500 bin kilometre ömür değeri biçilmektedir. Bu değer genel olarak benzinli araçlar için geçerlidir. Dizel araçlar içinse 600 bin kilometre sınırı söz konusudur.
Ecotec motor ekonomi , ekoloji ve teknoloji açılımını taşmaktadır. 1996 yılıında kullanılmaya başlanan bu motor tipi sesiyle tork gücüyle ve yakıt tüketimi ile cok iyidir. Ecotec motor enjeksiyonlu olup performans açısından güçlü ve yakıt tasarruflu bi motordur.
2Özellikleri
C segmentinde yer alan bu araç, 1.3 litrelik turbo beslemeli dizel bir ünite ile, 90 HP güç ve 200 Nm tork değerlerine sahip.
Teorik olarak bir motorun omru sasisinin omru kadardir. Yani sasiye 100 yil bir sey olmadiysa o motora bir sey olmaz. Motor yatak sarar yatagi degisir yola devam eder, piston kirar piston degisir yola devam eder.
Kendi aracınızda motorun bitmesi
Eğer araç yağ yakıyorsa bu motorun bittiğine işaret olabilir. Sarsıntılı ve düzensiz çalışmak da motorun bittiğine işaret olabilir. Ancak bu kesin bir sonuç değildir. Zira eğer motor ekipmanlarında bir arıza varsa da araç sarsıntılı ve düzensiz çalışabilir.
Dizel araçlar motor sağlığı için sık sık ve düzenli bir şekilde kullanılmalıdır. Bu motorlar daha sık ve önleyici bakım gerektirmektedir. Diğer taraftan benzinli motorlar dizel motorlar gibi sık kullanıma gerek duymazlar. Ayrıca benzinli araç motoru daha uzun ömürlüdür.
Motoru yenilenme işlemi gören araç için usta kişilerin çalışmış olması tercih sebebi sayılabilir. Böyle bir durumda usta eller tarafından motoru yenilenen bir araç alınabilir. Bunda bir sakınca yoktur. Böyle bir uzun yıllar boyunca kullanılabilir.
Arabanızı Ara sıra Kullanmalısınız
Mümkünse, arabanızı haftada bir veya iki haftada bir çalıştırmak iyi bir fikirdir.
Dizel bir araç için maksimum yakıt verimliliğini sağlamak için 2.000-2.500 devir aralığında vites değiştirmek, benzinli bir araç içinse; 2.500-3.00 devir bandında vites yükseltmek, hem motor sağlığı hem yakıt tasarrufu, hem de sarsıntısız bir sürüş için optimum vites değiştirme aralığı olarak kabul edilmiştir.
20 yaşında bir araç masraf çıkartma potansiyeline sahip olsa da yeni bir araçtan daha masrafsızdır. Bu sebeple kondisyonu yüksek, ya da ilk elden bakımlı bir araç bulursanız içiniz rahat alabilirsiniz. Tekerinize taş değmesin.
Opel Automobile GmbH veya kısaca Opel (Almanca telaffuz: [ˈoːpl̩]), Alman otomobil üreticisidir. Opel 1929'dan 2017'ye kadar, Amerikan otomobil üreticisi General Motors'a aitti.
Opel: Avrupa ve Dünya'da
1862 yılında Adam Opel tarafından kurulan Opel'in genel merkezi, 160 yıldır değişmeden markanın doğduğu yerde, Almanya'nın Rüsselsheim şehrinde bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri