Siğiller vücudun pek çok bölgesinde gözlenebilirler. Genital bölgede siğile yol açan virüs, yalnızca cinsel yolla bulaşmaz. Siğil/HPV ihtiva eden vücut bölümlerinin birbirine temas etmesiyle ya da öpüşme yoluyla da bulaşabilir.
HPV virusu ve cinsellik
Cinsel yolla bulaşma oranı yüksek olması ve cinsel birliktelik dışında öpüşme yakın temas ile bulaşıcı olması nedeniyle ideal olan cinsel birliktelik öncesi çiftlerin doktor kontrolunden geçmesidir.
HPV Öpüşerek Geçer mi ? HPV genel olarak cinsel yolla bulaşır fakat oral ve anal seks ile de bulaşır. Yanaktan öpüşmekle bulaşmaz.
HPV bulaşıcıdır. HPV, virüsü taşıyan bir kişi ile hem cinsel yolla hem de cilt teması ile bulaşabilir. Hiçbir belirti göstermeyen enfekte bir kişiden HPV bulaşabilir. Enfekte bir kişiyle cinsel ilişki yaşadıktan yıllar sonra da belirtiler görülebilir.
Cinsel ilişki içinde gerçekleşen sürtünme yoluyla geçebilmektedir. Deride bulunan ufak sıyrıklara ve yaraların olduğu bölgelerden kolayca geçebilir. Aktif bir cinsel hayatı olan birden fazla partnere sahip kişilerde görülme olasılığı daha yüksektir. Kondilom rahatsızlığı hem kadınlarda hem de erkeklerde görülebilir.
İlgili 22 soru bulundu
Genital siğil varken ilişkiye girilir mi
Genital siğil varken ilişkiye girmek, Hpv virüsünün karşı tarafa bulaşmasına neden olur.
Sadece o erkekte kondilom varsa karşı tarafa bulaştırır. Eğer siğil yoksa, HPV virüsü taşısa da bulaşma meydana gelmez. Genital siğil tedavisi ile kondilomların yakılması erkeklerdeki bulaştırıcılığı ortadan kaldırır.
Erkeklerde genital bölgedeki ciltte siğil lezyonları varsa bulaştırıcıdır. Ama siğil yoksa hastalığı taşıyor olsa bile bulaştırıcılığı azalır. Virüs cinsel yolla bulaşır.
HPV bulaşı ya da belirtileri için cinsel ilişki şart değildir. Tıpkı hiv belirtileri ya da bulaşında olduğu gibi; HPV genital bölgelerin teması; anal, vajinal veya oral seks, genital bölge ile temas etmiş olan havlu gibi eşyaların ortak kullanımı yolu ile de bulaşabilir.
İkinci ise virüsü taşıyan hastada genital siğil lezyonu görüldüğünde gerekli tedavilerin uygulanmış olmasıdır. Ancak hasta virüsü taşıdığını fark etmese dahi virüs genellikle 36-39 ay içerisinde %85 oranında ya da 43-44 ay içerisinde %92 oranında vücuttan atılmaktadır.
Hpv vücuda girdikten sonra %70'i ilk bir yılda, %90'ı iki yıl içinde vücuttan atılır. Sadece kadında enfeksiyon vücuttan temizlenmez.
Genital siğillere neden olan çoğu HPV enfeksiyonu, birkaç aydan iki yıla kadar herhangi bir yerde kendi kendine kaybolabilir. Ancak genital siğiller tedavi edilmeden kaybolsa bile, yine de HPV virüsü vücutta kalabilir. Tedavi edilmediğinde genital siğiller çok büyük ve büyük kümeler halinde büyüyebilir.
Erkeklerde DNA testi yapılması ile HPV virüs varlığı anlaşılabilir. Vücut bağışıklık sistemini destekleyen bir beslenme ve egzersiz planına sahip olmak, siğillerin tekrarlama riskini düşürür. Enfekte olan bireylerin doktor önerisini harfiyen uygulaması ve tedaviyi sonuna kadar götürmesi önemlidir.
Genital siğiller ortak eşya kullanımı (bardak,tabak vs) veya ortak tuvalet kullanımı ile bulaşmaz. Hpv virüs enfeksiyonlarından korunmak için siğiller varken veya tedavisine başlanmışken partner ile cinsel ilişkiye girilmemelidir hatta cinsel temas da kurulmamalıdır.
Oral yol ile bulaşan İnsan Siğil Virüsü (HPV) tıpkı genital bölge ve çevresinde ortaya çıkan deri lezyonlarında olduğu gibi ağız içerisinde ya da çevresinde de siğil oluşumlarına yol açar. Lezyonların oluşumu genital bölgede aynı şekilde olduğu için enfeksiyonun ve siğillerin tedavisi de aynı yöntem ile tedavi edilir.
HPV virüsü temas yoluyla bulaşabilen bir virüstür. Siğillerin yayılmasını önlemek için; Siğilli bölgenin vücudunuzun diğer kısımlarına dokunmasına izin vermeyin. Siğilin diğer insanlardan bulaşma ihtimalini unutmayın.
Genital siğil elektro koter ile yakıldıktan sonra bazı vakalarda 6 ay ila 1 yıl süre içinde tekrarlayabilir. Fakat tekrarlayan vaka sayısı azdır.
HPV virüsü vücuda bulaştıktan sonra yok edilemez. Hastalar ömür boyu HPV virüsü taşıyıcısı olarak hayatlarına devam ederler. HPV tedavisi sadece virüsten dolayı oluşan siğillerin yok edilmesini amaçlar. Erkeklerde virüsün bulaşmasında bu siğiller etkili olduğu için, yok edildiğinde bulaştırma riski ortadan kalkar.
Siğil kaybolana kadar cinsel ilişkiye girilmemeli
Eğer ilişkide bulanacaklarsa ilişki sırasında prezervatif kullanılması önerilir. Fakat bu %100 bir korunma sağlamayacaktır; çünkü prezervatifin örtmediği alanlara da hastalık bulaşabilir.
Sorularının cevabı ise, her siğil HPV virüsü ile bağlantılıdır. Halk arasında bazı hayvanların siğil yaptığı yönünde söylenti olsa da bu gerçeği yansıtmamaktadır. Eğer vücudunuzda HPV bulunmuyorsa siğil çıkması tıbben imkansızdır.
HPV, halk arasında oldukça korkulan bir hastalık olmasına rağmen tedavisi olan bir hastalıktır. Genellikle tekrar etmesinden korkulur ancak tekrarlamamasını sağlayacak önlemler vardır. Kadınlarda, HPV virüsünün 100 tipinden 30 tipi kanser yapabilir. Bu 30 HPV tipinden de ancak 2 tanesi risklidir.
Eğer siğil lezyonları genital bölge ve çevresinde çıkmış ise uzman doktora başvurarak HPV tarama testi yapılmalıdır. Ancak HPV testleri genital siğil olmasına rağmen negatif çıkabilmektedir.
Erkeklerde Genital Siğil Neden Çıkar
Siğillere neden olan tipleri genellikle cinsel temas yoluyla bulaşır. Bulaşma kadından erkeğe veya erkekten kadına olabilir. Cinsel organda siğil bulunması Hpv virüsünün belirtileri arasındadır ve çoğunlukla kondom gibi korunma yolları bulaşmayı engellemez.
Erkeklerde genital siğil genel olarak cinsel yolla bulaşan bir hastalığın belirtisidir. Bu haftalık HPV enfeksiyonu olarak ifade edilir. Türkçede insan popüler mu birisi olarak da bilinen bu rahatsızlık, ciddi bir sağlık sorunu olarak öne çıkar.
Siğil tedavisi için birçok kişi internet ortamında doğal ve bitkisel olan siğil tedavilerini araştırmakta ve çözümü bunlarda aramaktadırlar. Siğillerin bitkisel yollarla geçmesi mümkün değildir, cerrahi tedavi ile tedavi edilmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri