✓ Öğrenci kayıt dondurma nedenini yazılı olarak öğrenim gördüğü akademik birime bildirir. ✓ Kayıt dondurma talebinde bulunan öğrenci kayıt dondurma nedenine göre bağlı bulunduğu Fakülte/YO/MYO'nun yönetim kurulu kararı ile bir veya iki yarıyıl kayıt dondurulabilir. ✓ Bu süreler, azami öğrenim süresine dahil edilmez.
Hafızlık Yapan Öğrencilerin Ortaokulda 1 Yıl Dondurma Hakkı Kullanılacak mı? İlk öğretim Kurumları yönetmeliğinin 32/3 maddesinin sağladığı imkan ile hafızlık öğrencilerinin sene kaybı yaşamadan 1 sene dondurma hakkı bulunmaktadır. Bizler bu hakkı 6. sınıfta kullanacağız.
Kayıt dondurma her defasında, bir veya iki yarıyıl/bir yıl olmak üzere öğrencinin toplamda normal öğrenim süresinin en çok yarısı kadar olabilir. Kayıt dondurulduğunda, öğrencinin öğrenim süresi ve ek süresi işlemez, öğrenci ilgili dönemler için izinli sayılır ve eğitim ve öğretim faaliyetleri ile sınavlara katılamaz.
Zorunlu nedenlerden dolayı veya eğitimini başka bir eğitim kurumunda izlemek amacıyla bir öğrenci üniversiteden uzaklaşmak isteyebilir. Öğrenci bir veya birkaç yarıyıl süre ile kayıt dondurmak için KUSIS'te Üniversite Yönetim Kurulu'na hitaben bir dilekçe yazmalıdır. Öğrencinin durumu değerlendirilerek karara bağlanır.
Madde 28 - Öğrenci haklı ve geçerli bir mazerete dayanarak ilgili Fakülte veya Yüksekokul Yönetim Kurulu kararı ile bir defada en çok iki yarıyıl ve öğrenim süresi boyunca toplam olarak en çok dört yarıyıl kayıt dondurabilir.
İlgili 28 soru bulundu
KAYIT DONDURMA GEREKÇELERİ:
Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen haklı ve geçerli mazeretlerine istinaden, belgelemek koşulu ile sağlık, ekonomik, ailevi, askerlik, kişisel, akademik, yurt dışında eğitim, beklenmedik zorunlu olaylar ve benzeri nedenlerle dönem kayıt dondurmak için başvurabilirler.
Ön Lisans ve Lisans öğrencileri kayıt dondurduklarında yıllık ücretlerini ödemeye devam ederler.
(4) Kayıt donduran öğrencinin azami öğrenim süresi, kayıt dondurma süresi azami öğrenim süresinden sayılmaz.
Üniversite kayıt dondurma en fazla kaç yıl? Öğrenciye verilen öğrenimine ara verme izinlerinin toplamın normal öğrenim süresinin yarısını aşamaz. Yani önlisans öğrencileri için en fazla 2 yarıyıl, lisans öğrencileri için ise en fazla 4 yarıyıl süre ile kayıt dondurulabilir.
Bölümü/Programı ……………….. numaralı öğrencisiyim. 20…. – 20….. Öğretim Yılı Güz/Bahar yarıyılı/yarıyılları ………………………………………………………………. nedeniyle kaydımı dondurmak istiyorum. İkametgah Adresi : ……………………………………… ……………………………………… ……...……….
Sayın Öğrencilerimiz 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı kayıt dondurmak isteyen öğrenciler en geç 07.10.2022 tarihinde kayıt dondurma işlemi yapabilirler. Not: 07 EKİM 2022 tarihinden sonra Kayıt Dondurma talepleri alınmamaktadır.
Yeni dönemde kayıt açtırmak için öğrencilerin herhangi bir işlem yapması gerekmez. Güz ve bahar olmak üzere her iki dönem içinde kayıt dondurma talebinde bulunmuş öğrencilerin, bahar döneminde öğrenimlerine devam etmek istemeleri durumunda fakülteye ıslak imzalı dilekçe ile başvuru yapmaları gerekmektedir.
Öğrencinin kayıt dondurma isteği bir yarıyıldan/yıldan az olamaz. Sağlıkla ilgili nedenler hariç, haklı ve geçerli nedenler çerçevesinde eğitim-öğretim süresince en çok iki yarıyıl/bir yıl süre ile kayıt dondurulabilir.
Üniversite dondurulabilir fakat lise örgün eğitim olduğu için donduramazsınız.
Üniversiteler ara vermek isteyen öğrencilere okulu dondurma imkanı tanıyorlar. Eğer okula devam etmek için bir engeliniz varsa veya yeniden üniversiteye hazırlanıp başka bir bölüm kazanmak istiyorsanız okulunuzu dondurabilirsiniz. Üniversite kaydını dondurmak için geçerli bir sebebiniz bulunması gerekir.
2-Kayıt dondurma/izin başvurusu ne zaman yapılır? Ağır hastalık, kaza, doğal afetler gibi belgelendirilebilen olağanüstü durumlar dışında dönem başlarında derslerin başlangıcını takip eden beş iş günü içinde yapılır.
numaralı öğrencisiyim. Ekte belgelerini sunduğum mazeretimden dolayı 20......./20....... eğitim-öğretim yılı ……………….….. yarıyılında/yarıyıllarında kaydımı dondurmak istiyorum. Gereğini bilgilerinize arz ederim.
Yani önlisans öğrencileri için en fazla 2 yarıyıl, lisans öğrencileri için ise en fazla 4 yarıyıl süre ile kayıt dondurulabilir. İzinli olunan dönem öğretim süresinden sayılmamaktadır. Bu şekilde izin alan öğrenciler fakülte/yüksekokula devam edemez, öğrenci kimliği alamaz yada izinli olduğu dönemde sınavlara giremez.
Öğrenci kayıt dondurma/izin isteğini ve nedenini yazılı olarak öğrenim gördüğü akademik birime bildirir. Kayıt dondurma talebinde bulunan öğrenci kayıt dondurma nedenine göre bağlı bulunduğu akademik birimin yönetim kurulu kararı ile en az bir yarıyıl, en çok dört yarıyıl kayıt dondurulabilir.
Öğrenci Kayıt Dondurduğu dönemde YÖKSİS'te ve E-Devlet'te Pasif Öğrenci olarak görülür.
Üniversite Kayıt Dondurma Dilekçesi üniversite öğrencilerinin eğitimlerine ara vermek için kayıtlı oldukları üniversiteye sundukları bir dilekçedir. Üniversite Kayıt Dondurma Dilekçesi ile üniversitede görmüş oldukları eğitime sınırlı bir süre ara verebilirler.
i) Yurtta barınmakta iken öğretim kurumunda kayıt donduran öğrenciler dönüşlerinde öncelikli olarak yurda yerleştirilirler. Kayıt dondurulan süreler normal öğrenim süresinden sayılmaz. Kayıt donduran öğrenciler, normal öğrenim süresi kadar barındırılır.
Öğretim kurumundan en az bir yarı yıl izin alan veya kayıt donduran öğrencinin bursu, Kuruma durumunun bildirildiği tarihi takip eden ödeme döneminden itibaren kalan süre kadar kesilir.
Dondurulmuş süreçler için ise herhangi bir harç ücreti ödenmez. Geçim sıkıntısı ve bu gibi maddi nedenler yüzünde yapılacak kayıt dondurma başvuruları için süreç okulun açılışından sonra ilk 1 aylık süreci kapsamaktadır. Bu süreç sonunda başvurular geçersiz olacaktır.
Kayıt dondurabilmeniz için gerekli bir mazeretiniz bulunmalıdır. Bu mazeretin geçerliliği üniversite tarafından onaylanmaktadır. Lisans öğrencileri için 4 yarıyıl, ön lisans öğrenciler için ise 2 yarıyıllık bir kayıt dondurma hakkı bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri