Mezuniyet Not ortalaması (AGNO)'nı, (2.00) tutturamayan öğrenci, mezun olamaz. Bu durumdaki öğrenciler öncelikle DD ve DC bağıl notu aldıkları derslerden bazılarını tekrarlayarak ortalamalarını 2.00 veya üzerine çıkarmayı hedeflerler. AGNO'ları 2.00'in üzerine çıkan öğrenciler, mezuniyete hak kazanırlar.
Genel not ortalamasını en az 2.00'ye yükselten öğrenciler, başarısız oldukları yarıyıllardaki bütün şartlı başarılı derslerden başarılı sayılırlar.
2,00′ın altında bir Genel Not Ortalaması getirirseniz, koşullu geçtiğiniz derslerden kalırsınız. Ve sonraki sene ilgili dönemde kaldığınız dersi tekrar alırsınız.
Genel not ortalaması (GNO) 2.00'nin altında ve Dönem not ortalaması (DNO) iki yarıyıl üst üste 1.80'in altında olan öğrenciler üst dönemden ders alamazlar.
İlgili 40 soru bulundu
Ortalaması 50'nin altında olan öğrencilerin 3 zayıfı varsa derslerden sorumlu olarak sınıfı geçer. Ancak yıl sonu ortalaması 50'nin altındaysa ve 3 dersten fazla yani 4 dersten fazla zayıfı olanlar sınıf tekrarı yapar.
İşte, o konu hakkında MEB'den alınan detaylı bilgiler. 2021-2022 eğitim öğretim dönemi itibariyle liselerde sınıfta kalma uygulaması devam edecek. Lise 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda yıl sonu ortalaması 50'nin altında olanlar ve 3 dersten kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak.
b)Yıllık düzende eğitim yapılan birimlerde yıl başı genel ağırlıklı not ortalaması (GANO) 1,80'in altında olan öğrenciler, c)Entegre eğitim yapılan birimlerde yıl başı genel ağırlıklı not ortalaması (GANO) 2,00'nin altında olan öğrenciler sınamalı öğrenci kabul edilirler.
İlgili yarıyıl/yıl için gereken dersleri almış ve GANO'su en az 3.00 olan öğrenciler; ders programında çakışma olmaması koşuluyla, danışmanın ve bölüm başkanının önerisi ve ilgili yönetim kurulu kararı ile 40 AKTS'lik ders alabilirler.
Yönetmeliğin ilgili maddesi şu şekildedir:Mezuniyet aşamasında;a) GANO'su 2,25 ve üzerinde olan öğrencilerin DC harf notları,b) GANO'su 2,50 ve üzerinde olan öğrencilerin DD harf notları başarılı sayılarak mezun olurlar.
En çok saati olan 3 ders (Türkçe-Matematik-Fen bilimleri) ortalamayı yükseltir veya düşürür.
Ders Ortalamaları
40/20 = 2 dir. Yani 60 puan aldınız bir ders ortalamayı 2 puan etkileyecektir.
“ Yönetmelik ”, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme Yönetmeliği'ni ifade eder. Madde 6- Sınava girecek öğrenciler, o ders yılında okutulan en fazla üç dersten ortala-ma yükseltme sınavına girebilirler.
Milli Eğitim Bakanlığı Yönetmeliğine göre ortaokul 5,6,7 ve 8'nci sınıfta kalma bulunmuyor. Ortaokulda yıl sonu ortalaması 45 puandan düşük olan öğrencilerin sınıf geçmesine veya sınıf tekrarına kalmasına Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) karar veriyor.
AÇIKLAMA: İki dönem puanının aritmetik ortalaması en az 50 veya birinci dönem puanın ne olursa olsun ikinci dönem puanın en az 70 ise dersten başarılı sayılırsın.
Arkadaşların doğru söylemiş, ikinci dönemi 47 ve üzeri ortalama ile bitirmen sınıf geçmen için yeterli.
Soru: Kaç dersten başarısız olursam okulum uzar? Cevap: İki durumda öğrencinin dönemi uzayabilir.Durum1: Bir yarıyılda 11 ve üzeri AKTS (Kredi) lik derslerden FF veya FG notu ile başarısız olan öğrencilerin 1 yarıyıl okulu uzar.
Öğrencilerinin takdir veya teşekkür alması genellikle dönemlik not ortalamalarına dayanır. Yani 1. Dönem not ortalaman 2. Dönemi etkilemez.
Üniversitede dersten kalınır, bir sonraki yıl aynı dönem o ders tekrar alınır. Yani sınıf tekrarı diye bir şey yok.
En azından tüm dersleri takip etmen gerekiyor ve sınav haftasından 1 hafta önce başlaman gerekiyor, eğer 3.5 üstü istiyorsan da her gün çalışman gerekebilir. O kadar kolay değil ama aşırı zor da değil.
İyi bir genel not ortalaması, üniversiteye ve başvurduğunuz programın türüne bağlı olarak farklılık gösterir. Bazı kurumlar 2.75 not ortalaması ile öğrencileri kabul ederken, diğerleri minimum 3.0 veya 3.5 isteyebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri