Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB)'nin belirlediği 2023 yılı ortodontik tedavi taban fiyatlarına göre, Çift çene diş teli tedavileri 15.000 TL ile 25.000 TL aralığında, tek çeneye uygulanan tedaviler ise 12000 TL ile 18.000 TL aralığında değişmektedir.
Devlet hastanesinde diş teli tedavisi görülebilmektedir. Devlet hastanesinde diş teli tedavisi için gerekli şartlar sağlanır ise; tedavi ücretinin bir kısmını devlet karşılamaktadır. Diş teli tedavisi oldukça uzun bir tedavidir ve hem sabır hem de emek istemektedir.
SSK Diş Teli Tedavisinin Ne Kadarını Karşılamaktadır? SSK diş teli fiyatlarına bakıldığında; çoğunlukla hastaların diş teli tedavi ücretlerinin %50'sini ödemeleri gerekmektedir. SSK ile diş teli yaptırmak isteyenlerin diş teli tedavi ücretlerinin tamamı devlet tarafından karşılanmamaktadır.
Tedavi ücretini önce hastanın kendisi öder. Daha sonra TDB'nin belirlediği ücret kriterlerine göre fatura SGK'ya ibraz edilir ve SGK da tedavi ücretinin en fazla 1/3'lük kısmını hastaya tekrar iade eder.
Diş teli takılan devlet hastaneleri ise:
Ağız ve diş sağlığı merkezleri, Diş sağlığı eğitim ve araştırma hastaneleri, Üniversitelerin diş hekimliği bölümleri, Devlet kliniklerinin diş ve ortodonti bölümleri diş teli tedavisi uygulamaktadır.
İlgili 21 soru bulundu
Eğer ortodonti tedavisi yaptırmayı düşünüyorsanız en doğru bilgiyi almak için uzman bir diş hekimine başvurmanız gerektiğini unutmayın. 2021 yılı itibariyle ortodonti tedavisi ortalama 5000 TL ile 15000 TL arasında bir fiyata mal olmaktadır. Seramik veya lingual diş telleri tercih edildiğinde fiyat artmaktadır.
Ortodonti uzmanları tarafından gerçekleştirilen ortodonti tedavileri için hastalar ödedikleri ücretin belirli bir kısmını daha sonra SGK'dan alabiliyorlar.
Ortodontik tedavi yapılmazsa ne olur? Fark edilen ortodontik bozukluklar giderilmediğinde diş çapraşıklıkları ve iskeletsel düzensizlikler, çiğneme sorunları, çene eklemi ağrıları ve kilitlenmeler, konuşma problemleri, diş çürükleri ve dişeti iltihapları ile karşılaşılabilir.
Diş Tedavileri: % 40 ve üzerinde engelli olanlar ve ÇÖZGER'de 2.kategori ve üzerindeki tüm kategoriler için diş tedavi ücretleri, gerekli şartları sağladıklarında kurumca karşılanır. Kemik içi implantları: SGK, tüm engellilerin implant bedellerini karşılamaz.
Ortodontik tedaviler süre olarak üçe ayrılabilir. Kısa süreli, orta süreli ve uzun süreli. İlk 12 aya kadar olanlar kısa, orta süreli dediklerimiz 18 – 24 ay, uzun süreli 24 – 36 ay ve biraz daha sonrası 48 aya kadar gidebilir. Yetişkinlerde süre biraz daha uzayabilir.
Bununla birlikte 18 yaşından küçük hastaların diş teli fiyatını devlet tedavinin sağlık bakanlığına bağlı kurumlarda yapılması koşuluyla karşılamaktadır. Yalnız tedavide kullanılan malzemeleri yine hasta yakını almaktadır. Bu tutarda yaklaşık 1500 tl civarındadır.
Öte yandan ortodonti tedavisi ile çene kemiklerinin birbirlerine ve kafa kaidesine olan konumundaki bozukluklar da giderilebilir. Bu tedavi yöntemine çene ortopedisi ismi de verilebilir. Dolayısıyla çene yapısı ortodonti tedavisi uygulanarak ve diş teli takarak tedavi edilebilen bir problemdir.
Yaş Sınırlaması Olmayan Ortodontik Tedavi
Ortodontik tedavide yaş önemlidir. Dişsel problemler olarak görülen, dişin çıkış yönünün farklılaşması ve ağız içinde düzgün şekil almaması, her yaşta düzeltilebilir bir durumdur.
Bir diş hekimliği branşı olan ortodonti, alt ve üst çenede var olan yapısal bozukluklar, aralıklı diş, dişlere bağlı olarak görülen ağız kapanış bozuklukları ve diş çapraşıklıklarının tedavisi ile ilgilenen bir bilim dalıdır.
Diş teli acıtır mı? şeklindeki soru için uygulanması esnasında herhangi bir acı olmadığı belirtilebilir. Diş telinin dişlere uygulanması sırasında hastada kesinlikle bir acı hissi söz konusu olmaz.
Ortodonti, diş hekimliğinde bir uzmanlık dalını oluşturuyor. Çene ve dişlerde oluşan bozuklukların teşhisinin ve tedavisinin gerçekleştirildiği ortodonti bölümünde sadece dişler değil, alt ve orta yüz düzensizlikleri de tedavi ediliyor.
Diş Hekimi Muayenesi Ücreti; 2022 Ocak ayında 215 TL, Ağustos ayında 290 TL iken; 2023 yılı için 315 TL olarak belirlendi. Artış oranı sene başına göre %46, Ağustos ayına göre %8 oldu.
Sağlık Bakanlığı'nın SGK 2012 eylem planına göre genel sağlık sigortası kapsamındaki sigortalılar, özel ağız ve diş sağlığı merkezlerinde diş tedavisi yaptırılabilecek.
En az %40 engelli olan kişiler özel sağlık sunucuları bünyesindeki diş ünitelerinde yapılan diş tedavilerinin karşılanması için SGK'ye başvuru yapabilirler.
Ortodontik tedavi için yaş sınırlaması yoktur. Dişsel düzeltmelerde yaş önemli değildir, dişleri çevreleyen kemikleri sağlıklı olan herkese ortodontik tedavi uygulanabilir. Hasta kaç yaşında olursa olsun diş çapraşıklıkları düzeltilebilir.
Ortodontik Tedavi İle Ameliyatsız Yüz Estetiği
Geliştirilen yeni teknolojiler sayesinde artık yüz estetiğine çok büyük oranda katkı sağlanabiliyor. Yüz simetrisi bozulmuş, profil görüntüsü sorunlu olan, özellikle alt çenesi önde olan kişilerde eğer uygun ise ortodontik tedavi ile ameliyatsız yüz estetiği yapılmaktadır.
Braketler ve diş telleri bilinenin aksine herhangi bir şekilde diş çürüğüne neden olmaz. Bu ortodonti tedavisi alacak hastaların en çok merak ettiği konulardan biri olarak bilinmektedir. Ağız sağlığına dikkat edilmediği takdirde teller ağız içerisinde uzun süre kaldığı için diş çürüğüne yol açabilir.
Tedavilerde genellikle 1. küçük azı dişlerinin çekimi gerçekleştirilir. Çünkü bu dişler, ağırlıklı olarak çapraşıklık bölgesine daha yakın konumlanırlar.
Kliniğimizde buna ek olarak tedavi süresi boyunca taksitlendirme yapılarak ödeme kolaylığı sağlanmaktadır. Örneğin 12 ay sürecek 2400 tl maliyetindeki bir tedaviyi, 12 ay boyunca ayda 200 tl gibi bir taksitlendirme ile ödeyebilirsiniz.
Eğer diş hekiminizin ortodonti uzmanlığı da varsa ortodontik tedavi için hekiminize gidebilirsiniz. Hem diş hekimleri hem de ortodontistler diş üzerinde çalışırlar. Her ikisi de hastaların iyi ağız sağlığına yardımcı olan profesyonel bakım sağlar ve her ikisi de diş hekimliği okulu mezunudur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri