Örtülü Kuşetli: Karma şekilde, maksimum dört kişinin konaklayabileceği oda tipi. Yataklı Vagon: İki kişilik oda şeklinde dizayn edilmiş vagon içerisinde buzdolabı, masa ve lavabo bulunuyor. Otel odası gibi düşünebilirsiniz.
Pulman koltuklar hafif arkaya yatırılabiliyor ancak yatak olmuyor. Dolayısıyla bu hat üzerinde daha çok kısa mesafe yolculuklar için tercih ediliyor. Örtülü kuşetli: Örtülü kuşetli vagon 4 kişilik bir vagon çeşidi. Bu vagonda koltuklar 4 kişinin konaklayacağı biçimde ranza şeklinde yatak olabiliyor.
Örtülü kuşetli vagonlar pulman koltuklara göre daha rahat ve kullanışlı iken, yataklı vagonlara göre daha fazla kişinin bir arada kalarak seyahat yaptığı vagonlardır. Bu vagonda evcil hayvan taşımaya izin yoktur. Yolcular diledikleri zaman yemekli vagona giderek yemeklerini yiyebilirler.
ÖRTÜLÜ KUŞETLİ VAGON ÖZELLİKLERİ
- Vagon içesinde karşılıklı 2'şer kişilik olmak üzere toplam dört kişilik koltuk bulunur. - Bu koltuklar dilendiği zaman kemerleri çözülerek yatak formatına getirebilir. Bu da 4 kişilik yatak oluştuğu anlamına gelir.
Iç dekorasyonunda modüler tasarım anlayışı ile üretilmiş, SMC kaplama panelleri kullanılmıştır. Yataklı vagonlar her kompartımanda 2 adet yolcu olmak üzere 10 yolcu ve 1 personel kompartımanından oluşmuştur.
İlgili 45 soru bulundu
Kabinler 8 kişilik ama çok kabin olduğundan 4 - 6 kişi biniliyor.
Standart bir pullman vagon 60 koltuklu yolcu kapasitesine sahiptir.
Yataklı vagonda 10 kompartıman olduğu için, tuvaletler çok pislenmiyor. Tuvalet kağıdı da var ama yolculuk sonuna doğru bitebiliyor. Kuşetli ve pulman vagonlarda ise tuvaleti çok kişi kullandığı için zaman zaman temizlik sıkıntısı yaşanabiliyor.
Bu vagonların koltuk sistemi genellikle 2+1 sisteme sahiptir. Yolcuların konforunun ve güvenliğinin düşünüldüğü bu koltuklar geriye yatırılabilen sisteme sahiptir. Koltuklar geniş mesafeleri ile oldukça rahat bir seyahat sunar. Koltuk yanlarında katlanabilir masalar yer alıyor.
2022-23 sezonunda Turistik Doğu ekspresi bilet fiyatları yataklı kompartıman için 3 bin 100 TL olark belirlenmiş. Bu fiyat iki kişi veya tek kişi için fark etmiyor. Doğu ekspresinde ise örtülü kuşetli vagon fiyatı kişi başı 339 TL. Standart pulman fiyatı ise 189 TL.
Biletinizi pulman vagondan alacaksanız 189 TL ödemeniz gerekiyor. Eğer biletinizi örtülü kuşetli vagondan alacaksanız fiyat kişi başı 339 TL oluyor. Yataklı vagon fiyatları biraz cep yakan cinsten ama bu serüvene gerçekten değer! Yataklı vagon tercih edecekler de kişi başı 1550 TL ödeme yapıyor.
Doğu Ekspresi güzergahı şu şekilde; tren Ankara Garı'ndan yola çıktıktan sonra Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum şehirlerini geçtikten sonra Kars'ta son buluyor. Trende yol boyunca göz alıcı manzaralar görünüyorsunuz ama en efsane manzaraları Erzincan'ın İliç ilçesi ile Erzurum arasında görebilirsiniz.
Bildiğiniz gibi 2019'dan beri artık 2 Doğu Ekspresi treni var: İlki klasik olan Anahat Doğu Ekspresi diğeri ise sadece yataklı vagonlardan oluşan Turistik Doğu Ekspresi. Klasik Doğu Ekspresi'nde 2 çeşit vagon var: Pulman, Örtülü Kuşetli.
Turistik Doğu Ekspresi yataklı oda fiyatları dönemsel olarak değişmekte olup; düşük dönem oda ücreti 6.000,00-TL, normal dönem oda ücreti 8.000,00-TL ve yüksek dönem oda ücreti 12.500,00-TL olarak uygulanacaktır.
Turistik Doğu Ekspresi ile Ankara'dan Kars'a giderken Erzincan ve Erzurum'da, Kars'tan dönerken Divriği, Sivas ve İliç'te yaklaşık 3 saatlik mola veriliyor.
Trende sigara içilmesi yasak. Yataklı ve kuşetli seyahat edildiğinde yolculuk yorucu geçmiyor fakat pulman için durum öyle değil. Kuşetli vagonda 1 adet, yataklıda ise 2 adet priz bulunuyor.
Turistik Doğu Ekspresi biletleri, TCDD'nin e-bilet sayfasından satın alınabiliyor. Trenin biletleri ise seyahat tarihinden 30 gün önce satışa sunuluyor. 2022-2023 sezonunda Turistik Doğu ekspresi bilet fiyatları yataklı kompartıman için 3 bin 100 TL olark belirlenmiş. Bu fiyat iki kişi veya tek kişi için fark etmiyor.
Tren: Ortalardaki vagonlar daha güvenlidir. Çünkü herhangi bir kaza anında ilk vagonlar raydan çıkacaktır. Vagonların ise orta kısımları daha güvenlidir. Gemi: Geminin üst kısımlarında yer alan kamaralar veya oturma yerleri herhangi bir kaza durumunda daha güvenlidir.
Trenlerin çoğunda vagonlar 1. ve 2. mevki olarak ayrılıyor. Daha lüks ve pahalı olan 1. mevki vagonlar doğal olarak daha tenha oluyor. InterRail biletinizle yalnızca 2. mevki vagonlara binebileceğinizi unutmayın. Ceza ödememek için bindiğiniz vagonu kontrol edin.
Vagonlardaki tuvalet atıklarının boşaltılması için sabit istasyonlar (T-System) kullanılmaktadır. Peronlara ve bakım atölyelerine kurulan kabinler sayesinde saha operatörleri birden çok vagonun atık tankını aynı anda boşaltabilir, temiz su dolumlarını gerçekleştirebilir.
Kuşetli vagonda 4 yatak , yataklıda 2 adet yatak lavabo,buzdolabı var. Tabiki yemekli vagon. Kuşetli oda bir otel konforunda olmadasa ortaya ranzanın merdiveninden bir masa yapınca her türlü aktivitenin yapılabileceği bir ortam oluşabiliyor.Temiz nevresim küçük yastık. Odalarda elektrik var.
– Yataklı (Oda halinde iki kişilik, içinde buzdolabı, masa ve lavabo var. Sadece Turistik Doğu Ekspresi'nde olan bir vagon türü.)
Yolcular, sistemi kullanabilmek için öncelikle mobil cihazlarının wi-fi özelliğini aktif hale getirerek, YHT ağına ücretsiz bağlanıyor. Ardından "www.yhteglence.tcddtasimacilik.gov.tr" adresine giriyor. Bu linkin ana sayfasındaki YHT Eğlence Sistemi bölümünden film ve albümlere ulaşılabiliyor.
Kuşetli vagonlar geceleri yatılabilecek şekilde düzenleniyor. Her vagonda 4 koltuk/yatak bulunuyor. Kabinler, birlikte satın alınması durumu dışında, aynı cinsiyetten kişilere satılıyor.
Trenlerde kafeterya hizmetlerine artı olarak business vagonunda ücretsiz ikramlar var iken; ekonomi vagonlarında ise ücretli yiyecek-içecek servisi vardır. Tüm vagonlardaki yolcular yemekli vagondan dilediği yiyeceği ücret karşılığı temin edebilmektedir. Yemek menüsüne linkten ulaşabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri