Kalanşo Çiçeği Nasıl Çoğaltılır? Kalanşo çiçeği, birden fazla olduğundan görsel anlamda son derece şıktır. Bu çiçekleri çoğaltmak da son derece basittir. Çiçekten herhangi bir dal aldıktan sonra, tekrar toprağa dikmek çoğaltma işlemi için yeterli olacaktır.
Yaz aylarında dış mekan bitkisi olarak da direk güneş almayan dış ortamlarda rahatlıkla bakabilirsiniz. Kalanchoe çiçeği rüzgar akımı alan yerlerden uzak tutulmalıdır. Kalanchoe çiçekleri toprağının kuru olmasını tercih ettiği için, çok meşgul olan ve bitkilerini sulamayı unutan insanlar için mükemmel bir bitkidir.
Kalanşo çiçeğinin kuruyan ve solan yaprakları çiçek kısmında ise geri dönüşü olmayacak şekilde kurumuş olan bölümler budanmalıdır. Düzenli aralıklarda yapılacak budama işlemi bitkinin daha sağlıklı büyümesini sağlar ve kurumayı en aza indirir. Kalanşo çiçeğini budamak için en doğru zaman nisan-mayıs aylarıdır.
Yaz aylarında haftada 2 gün, kış aylarında ise haftada 1 gün sulama yapılmalıdır. Sulamadan önce bitkinin toprağı kontrol edilmelidir. Sulama işleminde kullanılacak suyun, 1 gün dinlendirilmiş olması gerekir.
İlgili 29 soru bulundu
Yaz aylarında dış mekan bitkisi olarak da direk güneş almayan dış ortamlarda rahatlıkla bakabilirsiniz. Kalanchoe çiçeği rüzgar akımı alan yerlerden uzak tutulmalıdır. Kalanchoe çiçekleri toprağının kuru olmasını tercih ettiği için, çok meşgul olan ve bitkilerini sulamayı unutan insanlar için mükemmel bir bitkidir.
Bir kalanchoe bitkisini yeni saksı toprağı ile saksı değiştirerek canlandırabilirsiniz. Daha sağlıklı bir toprağa ekildikten sonra iki yıl boyunca gelişecektir. Buna ek olarak, bitki çürümeye başladıktan çok sonra da çeliklere ayrılabilir ve dikilebilir.
Fazla sulama çiçeğin kökleri çürütecek ve ölmesine neden olacaktır. Kalanşo güneş aldığı bölgeye doğru eğim gösteren bir çiçektir. O yüzden saksısını çevirmek gerekir. Fazla güneş bitkinin yapraklarının uçlarını yakabilir.
Budama kış ve yaz (yeşil) olmak üzere iki ayrı ve zıt mevsimlerde yapılır. Kış Budama Zamanı: Kışı ılık geçen yerlerde meyve ağaçlarının kış dinlenmesine girmelerinden sonraki süre, budama bakımından, en uygun bir zaman dilimidir. Ancak kışı sert geçen yerlerde şiddetli donlardan önce, budamanın yapılması doğru olmaz.
Saksı Değişimi: Yılda bir kere Nisan ayında yapılmalıdır. Budama: Çiçekleri bittikten sonra bitkinin uç kısımları budanmalıdır. Üretimi: Çelik ve kökten ayırma yöntemleri ile çoğaltılabilir. Hastalık ve Zararlılar: Mildiyö hastalığı ve yaprak biti zararlısı çok sık görülmektedir.
Kalanşo çiçeği gün ışığı alan, aydınlık yerleri çok sever. Bu sebeple, iç mekânlarda bu bitkiyi büyütmek istiyorsanız, düzenli şekilde havalandırılan ve güneş alan bir yerde muhafaza etmelisiniz. Havasız yerlerde kalanşo bitkileri kısa zaman içinde solar.
Beyaz renkteki kalanşo çiçeğinin anlamı barışmak, özür dilemek anlamına gelir. Sarı renklerdeki kalanşo çiçeğinin anlamı “geçmiş olsun” demektir. Pembe renklerdeki kalanşo çiçeğinin anlamı mutluluk dilemek ve tebrik etmektir. Kırmızı renklerdeki kalanşo çiçeğinin anlamı aşkı ve sevgiyi dile getirir.
3 – Kalanşo bakımı: Gübreleme
Sukulent familyasından geldikleri için kalanşolar çok fazla gübre ihtiyacı duymaz. İlkbaharda yılda bir kez saksının toprağının üzerine solucan gübresi veya kompost ekleyebilirsiniz.
Küllenme Hastalığı
Fazla nem, bitkinin yetersiz güneş ışığı alması veya bitkilerin bahçeye sık aralıklarla dikilmesi küllenme hastalığına neden oluyor.
Kalanşo çiçeği sonbahardan ilkbahara kadar açar. Fakat yazın çiçek açmaya bir süre ara verir. Anlaşılacağı gibi sıcaklardan hoşlanmayan bir bitkidir.
Dal ve sürgünlerde budama yapmamak veya hafif budama yapmak çiçek tomurcuğu oluşumunu uyartır. Budama genellikle ağacın ekonomik ömrünü uzatmakla birlikte, ömrünü azaltıcı bir etki yapar. Ancak şeftali ve asma gibi türlerde budama yapılmazsa ağaçlar ürün yükü altında çabuk ihtiyarlar.
Ağaç budama işlemini yılın her mevsiminde yapamayız. Ağaçlar özellikle yapraklarını döktükten sonra budanmalıdır. Tam anlamıyla tarih vermek gerekirse ülkemizde ağaç budama işlemi için en uygun zaman aralığı kasım ve mart aylarıdır.
Ancak meyvelerde ve bağlarda uygulanan budamayı amaçlarına göre genel olarak üçe ayırmak mümkündür. a) Şekil budaması, b) Ürün budaması, c) Gençleştirme budaması. nedenle, budamalar amaca en uygun şekilde olmalıdır.
Alt yaprakları temiz, steril bir makas ya da bıçak ile temizleyin. Sonraki aşamada kestiğiniz parçayı temiz bir kağıt havlu üzerinde 2-3 gün kadar bekletin.
/ _neslinin_cicekleri Kalanşo çiçeğinin yaprağının sararmasının sebebi toprağın köklerinin olduğu iç kısma su çekmemesi ve kuru kalmasıdır. Çiçeğe tam olarak bir şey olmaz kıyıdan köşeden çekmeye çalıştığı suyu kullanır ama o da yeterli gelmez. Su dengesini iyi ayaröamalıyız.
Sadece bitkinin yüzeyi kuruduğunda sulama yapıldığında, dip kısmı hala ıslak olabilir. Böyle bir durumda, sulama yapıldığında; bitki fazla suya maruz kalarak çürümeye başlar. Bitkinin çürümesini engellemek için toprağın tamamen kuruduğundan emin olmalıyız.
Gün ışığı alabilen ve doğrudan güneş ışığı almayan yerlerde konumlandırdığınız zaman çiçeğiniz daha sağlıklı gelişim gösterecektir. Toprağının ise kumla birleştirilmiş bir bahçe toprağı olması gerekmektedir. Bu toprak kalanşo çiçeği için uygun olacaktır.
KALANŞO ÇİÇEĞİ 4 ADET KARIŞIK RENKLİ BİRER ADET PEMBE,BEYAZ,KIRMIZI,SARI RENK HEDİYELİK SALON BİTKİSİ Kalanşo birçok farklı rengi olan çiçeklere sahip, bakımı kolay ve hava şartlarına dayanıklı sukulent bir bitkidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri