e-Devlet uygulaması içinde Millî Eğitim Bakanlığı sayfasında yer alan 'Yaygın Eğitim Sertifika Belgesi Sorgulama' ekranından belgeye ulaşılabilmektedir. Bu belge ile tüm vatandaşlarımız hayat boyu öğrenme kurumlarından aldıkları kurs bitirme belgelerine e-Devlet Kapısı uygulaması sayesinde ulaşabileceklerdir.
Sertifika hizmetleri sayfasına gidin: E-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra, "Sertifika Hizmetleri" sayfasını bulun ve tıklayın. Sertifika türünü seçin: Sertifika Hizmetleri sayfasında birkaç sertifika seçeneği bulunmaktadır. İhtiyacınıza uygun olan sertifikayı seçin.
Vatandaşlar devlete bağlı kurumlardan aldığı sertifikaları ise e-Devlet sistemi üzerinden sorgulayabiliyor. Özellikle devlet üniversiteleri ve özel üniversitelerden almaya hak kazanılan sertifikalar ve halk eğitim merkezlerinin verdiği sertifikalar e-Devlet'te görülebiliyor.
Eğer MEB'e öğretmenlik başvurusu yaptığınızda formasyon bilginiz yok uyarısı alırsanız [email protected] e-posta adresine TC kimlik numaranız ve formasyon belgenizin resmini atarak bilgi veriniz. Ancak sertifikanızı e-devlette sizin görebileceğiniz herhangi bir ekran yoktur.
İlgili 22 soru bulundu
Ancak sertifikanızı e-devlette sizin görebileceğiniz herhangi bir ekran yoktur. Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı bir sertifika programı olup; sadece YÖKSİS ve MEBBİS 'te görünmektedir.
e-Devlet uygulaması içinde Millî Eğitim Bakanlığı sayfasında yer alan 'Yaygın Eğitim Sertifika Belgesi Sorgulama' ekranından belgeye ulaşılabilmektedir.
e-Devlet sistemine TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılır. Açılan sayfadaki arama kutucuğuna “sertifika sorgulama” ifadesi yazılır. Altta çıkan seçeneklerden kişinin eğitim aldığı kuruma uygun olan seçilir. Açılan sayfada “barkodlu belge” butonuna basılarak sertifika görüntülenir.
Sertifika aldım fakat e-devlette görünmüyor, ne yapmalıyım? Sorusunu soran pke çok kişiye de rastlanabiliyor. Bu gibi bir durumda önce eğitim ve sertifika alınan kurumla irtibat kurmak gerekiyor.
Sertifika Teslim Süresi:
Genellikle sertifika işlemlerinin tamamlanması ve sertifikanın E-Devlete düşmesi birkaç hafta sürebilir.
Başvuru sonuçları ekim ayının ilk haftasında tamamlanarak ilan edilir. Bu sıralama bir yıl süreyle geçerlidir.
Oryantasyon belgesi, kişilerin, eğitim aldığı ve bilgili olduğu alanda öğretici olarak görev alabilmesini sağlayan belgedir. Oryantasyon belgesine sahip olan kişiler, eğitimli oldukları alanda, başka öğrencilere eğitim verebilirler.
Usta öğretici oryantasyon belgesi alabilmek için usta öğretici oryantasyon kurslarına katılmak gerekmektedir. Bu kurs programına katılan bireyler belirlenen müfredata uygun olarak katılım sağlarlar. Eğitimi ve sınavı başarı ile tamamlayanlar usta öğretici oryantasyon belgesi alırlar.
Halk Eğitimi Merkezlerinde görev yapan/yapacak olan öğretmenler, kadrolu usta öğreticiler, görev alacak Ücretli Uzman ve Usta Öğreticilerin derse girebilmesi için usta öğretici oryantasyon eğitimini alması gereklidir.
43- Fakültenziden almış olduğum Formasyonum e devlette görünmüyor. Ne yapmalıyım? Pedagojik Formasyon mezun bilgisinin YÖKSİS Sistemine işlenebilmesi için, daha önce mezun olduğunuz Lisans / Ön Lisans programına ilişkin YÖKSİS kayıtlarınızın tamamlanmış olması ve e-devletten görüntülenebiliyor olması gerekmektedir.
Usta Öğretici Oryantasyon Eğitimi 'ne Kimler Katılabilir? – Görev alacak ücretli uzman ve usta öğreticiler usta öğretici oryantasyon eğitimine katılabilir. – Ücretli uzman ve usta öğreticiler (Lisans mezunu ve üstü), Ön lisans mezunu, Meslek lisesi mezunu, yeterlilik belgesi olan kişiler katılabilir.
E-Devlet Onaylı Sertifika, kişilerin elektronik ortamda güvenli bir şekilde işlem yapabilmesi için kullanılan bir elektronik kimlik belgesidir. Bu sertifika, kullanıcıların kimlik doğrulama işlemlerini gerçekleştirmelerine ve elektronik ortamda güvenli işlem yapabilmelerine olanak sağlar.
Tamamladığınız kursun 'Yaygın Eğitim Sertifika Belgesi'ne artık E-Devlet Kapısından kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalarda yeni bir hizmet devreye girdi. Derslerini tamamlamış kursiyerler, kurs merkezine gitmeden sertifikalarına E-Devlet Kapısı uygulamasından ulaşabilecekler.
Tıbbi sekreterlik belgesi nasıl alınır? Üniversite iş birliği ile düzenlenen tıbbi sekreterlik kurslarına katılarak sertifika alabilirsiniz. Eğitimler uzaktan eğitim şeklinde yapılmakta olup internetin olduğu her yerden katılım sağlayabilirsiniz.
Kaybedilen sertifikaların yerine yenisi basılamamaktadır. Sertifikalarını kaybeden katılımcılar yeniden belgelendirme başvurusu yaparak belge alabilirler.
Halk Eğitim Merkezi, çeşitli kurs ve eğitim programları düzenleyen bir kurumdur. Kursiyerlere verilen sertifikalar, katılımcıların eğitimlerini tamamladıklarını ve belirli bir yetkinliği kazandıklarını gösterir. Halk Eğitim sertifika sorgulama hizmeti, bu sertifikaların geçerliliğini kontrol etme imkanı sunar.
Akreditasyon kurumu sayfasından sorgulanabilir. Global olarak geçerli olup, e-devlet gibi kamu portallarından sorgulanamaz. Sertifika denilince akla ilk gelen “Geçerliliği nedir?” sorusudur.
Sisteme fotoğraf yükleyebilmek için giriş yapınız ve sol tarafta bulunan menülerden en altta yer alan “Kullanıcı İşlemleri” menüsüne tıklayınız. Açılır menüde karşınıza çıkan 4. sıradaki “Fotoğraf Güncelle” sekmesine tıklayınız. Açılan pencerede fotoğraf yükleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
a) Kayıp belge sahibi, belgenin aslını vermiş olan ilgili birime bir dilekçe ve ekinde nüfus cüzdanı fotokopisi, yerel veya ulusal yayın yapan bir gazetede yayımlanan kayıp ilanı ile başvurur. b) Aslına uygun olarak hazırlanan pedagojik formasyon sertifikasının üzerine kırmızı renkte DUPLİKATA ibaresi yazılır.
Transkript belgesi, eğitim kurumunun öğrenci işleri dairesinden ya da diğer resmi dairelerden talep edilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri