Usta Öğretici Oryantasyon Kursu Zorunlu Mu ? Halk Eğitim Merkezlerinde görev alabilmek için gerekli olan Usta Öğretici Oryantasyon Kursu 2018 yılından itibaren zorunlu hale gelmiştir.
Hayır, ilk oryantasyon kursuna katılmak zorunda değilsiniz. Bu kurslara katılım gönüllülük esasına dayanır. Bu nedenle katılma zorunluluğu yoktur. İlk oryantasyon kursuna katılmamanız veya bir dersi kaçırmanız durumunda da herhangi bir ceza uygulanmaz.
Buna göre çalışanlarınız işe başlarken yapmış olduğunuz oryantasyon eğitimleri, işbaşı eğitimleri temelde kastedilen eğitimden olmakla beraber kayıt altına alınmasını şart koşmuştur. Bu sebeple hali hazırda firmanızda çalışmakta olan kişilere verdiğiniz bu eğitimleri de kayıt altına alma zorunluluğu gelmiştir.
Oryantasyon Programı Nedir? Üniversiteye yeni kayıt yaptırmış öğrencileri, ders programlarına başlamadan önce üniversitenin işleyişi, akademinin dışında faaliyet gösteren birimleri, yerleşkeler ve öğrencilerin faydalanabilecek alanları ile ilgili bilgileri paylaşmak üzere hazırlanan programlardır.
Usta öğretici oryantasyon kursu 2018 yılından itibaren zorunlu hale gelmiştir. Usta öğretici oryantasyon eğitimini bitirmeyenlere Halk Eğitim Merkezlerinde görev verilmemektedir.
İlgili 16 soru bulundu
Oryantasyon eğitimini genelde yönetici ya da o iş için görevli kişi verir. Büyük ve kurumsal şirketlerde oryantasyon kapsamındaki tüm uygulamaların ilk yöneticiler ve İnsan Kaynakları Bölümü ile paylaşılması önemlidir. Böylece çalışan için en uygun çalışma düzeni kurulmuş olur.
Oryantasyon, işe ve kuruma uyum konusunda yeni personellerin alışma süreçlerini hızlandırıyor. Bunun yanı sıra, kurumun yapısıyla ilgili ya da yemek ve ulaşım gibi akla gelebilecek pek çok bilgi, yeni çalışanların iş ortamına kısa sürede adapte olabilmeleri açısından bir hayli önem taşıyor.
Uyum haftası zorunlu değil ve devamsızlıkları etkilemiyor. Ancak eğitimciler tarafından katılım sağlanmasının önemli olduğu bildiriliyor.
Oryantasyon eğitimi, personel işe başladığında işe alıştırma amacıyla verilen eğitimlerdir. Bu eğitimlerde kurum, departman ve çalışanlar tanıtılır, işletme politikaları hakkında bilgi verilir ve çalışanın hak ve sorumlulukları üzerinde durulur.
Üniversite Oryantasyonu Ne Demektir? Üniversitenin ilk günleri, öğrenimine yeni başlayan öğrenciler için genellikle oryantasyon faaliyetleri eşliğinde geçer. Oryantasyon kapsamında öğrencilere okulun işleyişi, yerleşkeleri, sosyal alanları ve akademi haricinde faaliyet gösteren birimleri tanıtılabilir.
İşbaşı/oryantasyon eğitimleri her çalışan için 2 saaten az olamaz ve bu eğitimlerin süreleri Temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin süresinden düşülemez.
Üniversite Oryantasyon Programı Nedir? Üniversiteye yeni kayıt yaptırmış öğrencileri, ders programlarına başlamadan önce üniversitenin işleyişi, akademinin dışında faaliyet gösteren birimleri, yerleşkeler ve öğrencilerin faydalanabilecek alanları ile ilgili bilgileri paylaşmak üzere hazırlanan programlardır.
Oryantasyon Nedir? Yeni çalışan oryantasyonu, yeni bir ekip üyesini işyerine sokma sürecini ifade eder. Bu süreç genellikle birkaç günden bir haftaya kadar sürer; bu bağlamda oryantasyon eğitimi süresi aslında kurumdan kuruma ve adayın işe alındığı pozisyona göre de değişkenlik gösterebilir.
Son yıllarda okula yeni başlayacak 1. Sınıf öğrencileri bir hafta önceden eğitim-öğretime başlatılmakta,oryantasyon çalışmaları yapılmaktadır.
Maksimum 30-40 dakika sürer.
Genel oryantasyon eğitimi programında çalışana kurumun misyonu, vizyonu ve fiziki yapısı aktarılarak kurum kültürüne dair tanıtım yapılır ve çalışanın sahip olacağı sosyal haklar, özlük hakları gibi sağlanan imkanlar detaylı şekilde aktarılır.
Oryantasyon eğitimi, yeni bir çalışana şirkette rahat ve etkili bir şekilde çalışması için ihtiyaç duyduğu bilgileri sağlamak için tasarlanmış bir eğitimdir. Etkili bir oryantasyon eğitimi, şirkete yeni bir pozisyon için başlayacak kişileri, yeni çalışma ortamlarına hazırlar ve daha rahat hissetmelerine yardımcı olur.
– Ücretli uzman ve usta öğreticiler (Lisans mezunu ve üstü), Ön lisans mezunu, Meslek lisesi mezunu, yeterlilik belgesi olan kişiler katılabilir.
Sınıf Öğrencilerinin Oryantasyon Programı *Oryantasyon eğitiminde yoklama alınacak olup, Staj ve veya Lisans Bitirme Projesi yapacak öğrencilerin katılması zorunludur.
Millî Eğitim Bakanlığı tarafından konuya ilişkin yapılan açıklama ise şu şekilde; Uyum programı kapsamında okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9'uncu sınıf öğrencileri 4-8 Eylül'de okulları, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla buluşacak. Uyum haftası zorunlu değildir ve yoklama alınmamaktadır.
MEB çalışma takvimine göre 2023-2024 eğitim öğretim yılında okullar 11 Eylül Pazartesi günü açılacak. Eğitim öğretim yılı 14 Haziran 2024 tarihinde sona erecek. UYUM HAFTASI NE ZAMAN BAŞLAYACAK? Okul öncesi eğitim ve ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler 4-8 Eylül'de uyum eğitimleri alacaklar.
Başvuru sonuçları ekim ayının ilk haftasında tamamlanarak ilan edilir. Bu sıralama bir yıl süreyle geçerlidir.
2023-2024 eğitim ve öğretim yılında okul öncesi eğitim ve ilkokul birinci sınıfa başlayacak öğrenciler için 04 Eylül-08 Eylül 2023, ortaokula başlayacak öğrenciler için 11 Eylül-15 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacak olan okula uyum eğitimlerine ilişkin resmi yazı, rehber ve sunular aşağıdadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri