Oryantasyon hizmeti uzmanlık gerektirmez. Yani sadece psikolojik danışman tarafından değil sınıf öğretmeni, idare ve akranlar tarafından sunulabilir. Oryantasyon hizmetinin uyum sağlayıcı ve önleyici işlevi vardır. Psikolojik Danışma: Tüm rehberlik hizmetlerinin özünü oluşturur.
Oryantasyon(Eğitsel Rehberlik)(Duruma Alıştırma Hizmeti)
Eğitim yaşantısı içinde karşılaştığı durumlara alışabilmesi, uyum sağlaması için yapılan yardımlardır. Üniversite yaşamının hemen başında "yeni başlayanlar için" ilgili kurum ve birimlerin ortaklaşa hazırladığı bir alıştırma ve bilgilendirme programıdır.
Doğrudan Verilen Hizmetler; Psikolojik danışma, • Oryantasyon, • Bireyi tanıma, • Bilgi toplama ve yayma, • Yöneltme ve yerleştirme, • İzleme ve değerlendirme hizmetleri • Sevk (Yardım Almaya Yönlendirme) hizmeti.
7.Müşavirlik (Konsültasyon) Hizmeti
Önemli görülen bir başka hizmet müşavirlik (konsültasyon) hizmetidir. Bu hizmet, okuldaki rehberlik uzmanının, öğretmen ve yöneticilerin ortak bir rehberlik anlayışı kazanmaları, bu alanlardaki bilgi ve becerilerini artırmaları için onlara yardımcı olmasıdır.
Oryantasyon, bireyin yeni duruma uyumunu kolaylaştırmanın yanında, karşılaşılması muhtemel uyum ve davranış bozukluklarının yaşanmasını da engellemektedir. Oryantasyon kapsamında yapılan çalışmalar: Okulun tarihinin kısaca anlatma. Okul çevresi hakkında bilgi verme.
İlgili 34 soru bulundu
İşe yeni başlayan bir personelin işe alışma süresinin uzun olması veya personelin işe alışamaması, üretimde kayba ve personel devir hızının artmasına sebebiyet verir. İşte bu noktada oryantasyon devreye girer.
Oryantasyon Programı süresince, çalışanların kuruma uyum sağlamalarına yardımcı olacak bilgiler genellikle tanıtım veya buz kırma aşamasında aktarılıyor. Ayrıca, kuruma karşı sorumluluklarının farkına varan yeni çalışanlar ve şirket arasında sıkı sıkıya bağlı bir “biz” bilinci ortaya çıkmasına yardımcı olunuyor.
Konsültasyon hastadan sorumlu hekimin hasta merkezli olmak üzere, farklı bir alanda çalışan hekimlerden bilimsel ve teknik açıdan aldığı yardım ya da danışmanlık olarak nitelendirilebilir. Bir hasta hakkında, birden çok doktorun görüşünü bildirmesi durumudur.
Okulda rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin etkili bir biçimde yürütülebilmesi için psikolojik danışmanların öğrenciyle ilgili kişilere (veli, öğretmen ve yöneticilere) yönelik olarak sürdükleri hizmetlerin tümü müşavirlik hizmetleri kapsamında yer alır.
Madde 50 - Psikolojik danışman aşağıdaki görevleri yapar: a) İl çerçeve programını temel alarak okulunun rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri programını sınıf düzeylerine, okulun türüne ve öğrencilerin İhtiyaçlarına göre hazırlar.
Usta Öğretici Oryantasyon Kursu Zorunlu Mu ? Halk Eğitim Merkezlerinde görev alabilmek için gerekli olan Usta Öğretici Oryantasyon Kursu 2018 yılından itibaren zorunlu hale gelmiştir.
Katılım 100 kişi ile sınırlı olmasından kaynaklı erken giriş yapmanız önemle tavsiye edilir. Oryantasyon programına katılım tüm aday öğrenciler için ZORUNLUDUR.
Örneğin; Oryantasyon hizmetinin temel işlevi uyum sağlayıcılıktır. Bireyin başarılı ve mutlu olmasında ilgi, ihtiyaç ve yeteneklerine uygun alan, ders, okul ve meslek seçmesinin rolü son derece büyüktür. Bu amaçla bireye yardımcı olabilmek için yöneltici rehberlik hizmetlerinin verilmesi önemlidir.
Oryantasyon eğitimi, yeni bir çalışana şirkette rahat ve etkili bir şekilde çalışması için ihtiyaç duyduğu bilgileri sağlamak için tasarlanmış bir eğitimdir. Etkili bir oryantasyon eğitimi, şirkete yeni bir pozisyon için başlayacak kişileri, yeni çalışma ortamlarına hazırlar ve daha rahat hissetmelerine yardımcı olur.
İşbaşı/oryantasyon eğitimleri her çalışan için 2 saaten az olamaz ve bu eğitimlerin süreleri Temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin süresinden düşülemez.
TDK'ye Göre Müşavirlik Kelimesinin Anlamı Nedir? Hakim olduğu belirli konularda kendisinden üst konumda bulunan kişinin işlerini yerine getirmesine yardımcı olan ve üstüne fikir ve görüşlerini sunan yardımcıdır. TDK'ye göre müşavirlik kelimesinin anlamı ise danışmanlık, danışmanın yaptığı görevdir.
Müşavirlik: Müşavirlik hizmetlerinin amacı, okuldaki yönetici ve öğretmenlerin, daha yeterli ve ortak bir rehberlik anlayışına sahip olmalarını, okulun tüm olanaklarını bu anlayışa uygun olarak kullanmalarını sağlamaktır.
Konsültasyon genellikle müdavi hekim tarafından talep edilir. Ancak, hasta veya hasta yakını da konsültasyon talep edebilir (TDN m. 24). Konsültasyon çoğunlukla müdavi hekimin uzmanlık alanı dışın- daki bir alanda veya yan dalda uzman olan hekimden talep edilir.
Konsültasyonu hastanın tedaviyi yürüten hekimi yazılı olarak ister. Yazılı istemde hastanın özellikleri, konsültasyon isteğinin nedenleri açık ve anlaşılır biçimde belirtilir. b) Konsültasyon sürecinde konsültan hekim de, hastanın sürekli hekimi gibi hastadan sorumludur.
Öz. Amaç: Tıbbi konsültasyon bir hastalığa tanı koymak ya da hastalığı tedavi etmek amacıyla birden fazla hekimin görüş alışverişinde bulunması olarak tanımlanmaktadır. Konsültasyon istenen hekime 'konsültan', konsültasyonu isteyen hekime ise 'müdavi' hekim denmektedir.
Oryantasyon, yeni bir çalışanın rahat ve etkili şekilde çalışabilmesi için ihtiyaç duyduğu bilgilerin verilmesi amacıyla tasarlanmıştır. İşlerine, meslektaşlarına ve şirkete yeni işe alımların planlı bir şekilde tanıtılmasıdır.
Fransızca bir kavram olan “oryantasyon”un kelime anlamı “uyumlaştırma, uyumlu hale getirme”dir. Oryantasyon eğitimi, çalışanların işe ilk girişlerinde, örgüte ve yapacakları işlere çabuk uyum sağlamaları amacıyla yapılmaktadır. Bu araştırmada, oryantasyon eğitiminin etkinliği değerlendirilmiştir.
Oryantasyon, yeni bir çalışanı işyerine, iş görevlerine ve şirket politikalarına alıştırma süreci olarak tanımlanabilir. Genellikle işe alıştırmanın ilk adımıdır ve amacı yeni işe alınan kişinin kendini rahat ve rolüne hazır hissetmesine yardımcı olmaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri