Osmangazi Köprüsü Geçiş Ücreti Nasıl Ödenir? Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti, HGS üzerinden ödeniyor. Bunun için de aracınızda HGS etiketinin bulunması gerekiyor. HGS etiketini PTT şubelerinden, anlaşmalı bankalardan ve yakıt istasyonlarından alabilirsiniz.
Gişesiz Otomatik Geçiş sistemini, HGS ile kullanabilirsiniz. Gişeli Geçiş sisteminde ise HGS kullanımının yanında Nakit / Banka Kartı / Kredi Kartı ile ödeme yapabilirsiniz. HGS etiketiniz yok ise Nakit / Banka Kartı / Kredi Kartı ile ödeme yapabilmek için bilet almayı unutmayınız. Lütfen biletinizi kaybetmeyiniz.
Borç kaydına ilişkin ödemeler T.C. Ziraat Bankası A.Ş. veya QNB Finansbank A.Ş. şubeleri ile bu bankaların internet bankacılığı sistemlerinden, igs.otoyolas.com.tr internet adresinden ihlalli geçiş sorgusu sonrasında “ödeme yap” seçeneği ile ya da OTOYOL A.Ş. Mobil Uygulaması telefona indirilerek yapılabilir.
Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi Köprüsü'nde ise nakit ödeme gişelerini kullanarak geçiş ücretinizi ödeyebilirsiniz.
Osmangazi Köprüsü geçiş ücretleri, OGS yani “Otomatik Geçiş Sistemi” ve HGS yani “Hızlı Geçiş Sistemi” sayesinde ödenebilmektedir. OGS veya HGS bulundurulan araçlara yerleştirilmiş olan elektronik cihazlar sayesinde köprüden geçerken durmana gerek kalmadan Osmangazi köprüsü ücreti ödemesi yapmış olursun.
İlgili 19 soru bulundu
Osmangazi Köprüsü otomobil geçiş ücreti 190,00 TL, hafif ticari araç geçiş ücreti 300,00 TL ve motosiklet geçiş ücreti ise 130,00 TL'dir. Osmangazi Köprüsünden 3. sınıf araçların geçiş ücreti 355,00 TL, 4. sınıf araçların geçiş ücreti 475,00 TL ve 5. sınıf araçların geçiş ücreti ise 595,00 TL'dir.
Osmangazi Köprüsü geçiş ücretleri 2023 yılı tarifesine göre otomobiller 184,50 TL'den motosikletler ise 129 TL'den ücretlendiriliyor. Minibüsler 295 TL, yolcu otobüsleri 350 TL, kamyonlar 464,50 TL tırlar ise 585,50 TL ücret ödeyerek Osmangazi Köprüsü'nden geçiş yapabiliyor.
Geçişiniz sırasında Osmangazi Köprüsü geçiş ücretini ödemediyseniz, gişeden İGB yani “İhlalli Ödemesiz Geçiş Bildirimi” almışsınız demektir. Bu durumda ödemeyi 15 gün içerisinde yapmanız gerekmektedir. 15 gün içerisinde geçiş ücreti ödenmezse, ödenmesi gereken tutarın 4 katının ödenmesi şartı mevcuttur.
Geçiş ücretini ödemeyen araç sahiplerine, giriş-çıkış yaptığı mesafeye ait ücretin 4 katı idari para cezası verilecek, 15 gün içinde yükümlü olduğu geçiş ücretini usulüne uygun ödeyenlere ise ceza uygulanmayacak.
Bunlar; e-Devlet, PTT, telefon ve bankalar ile yapılabilir. Araç sahipleri HGS kartları için en çok tercih ettikleri seçenek olarak e-devlet'i görüyor.
AKS ARALIĞI (DİNGİL MESAFESİ) 3.20 METRE ALTINDA OLAN ARAÇLAR 1. SINIFTIR.
Kaçak geçiş yaptıysanız iki hafta içinde aboneliğinizi yaptırmanız veya bakiye yüklemeniz gerekir. Aksi takdirde ceza bedelinizi ödemeniz gerekir. Köprü ve otoyollardan HGS aboneliğiniz olmadan veya bakiyeniz yetersiz olarak geçtiyseniz geçiş ücretinin 4 katı ceza geçiş ücretini de ayrıca ödemek zorunda kalırsınız.
Osmangazi Köprüsü 190 lira. Çanakkale Köprüsü 205 lira. Ankara- Niğde Otoyolu 140 lira. Malkara-Çanakkale Otoyolu 280 lira.
HGS etiketiniz bulunmuyorsa, girişte Nakit gişelerinden bilet alıp, çıkış gişelerinde biletinizi gişe görevlisine vererek sistem tarafından hesaplanan ücreti Kredi Kartı/Banka Kartı/Nakit olarak ödeyebilirsiniz. Gişelerde geri hareket etmek tehlikeli ve yasaktır.
İstanbul'dan Bursa'ya hız limitlerinde 1 saat 15 dakikada gidebilirsiniz. Yol boyunca bir çok konaklama noktası var. Konforlu ulaşım için köprüyü tercih edebilirsiniz.
Geçiş İhlali Ödemeleri Nereye Yapılır? İhlalli bir geçiş yaptıysanız bunun ödemelerini HGS hesabına bakiye yükleyerek yapmanız gerekir. Bunun için PTT HGS bakiye yükleme sayfasını kullanabilir ya da anlaşmalı bankaların internet şubelerinden yüklemenizi yapabilirsiniz.
Köprü ve otoyollardan geçişlerde HGS ya da OGS kullanma zorunluluğu var. HGS, PTT şubelerinden verilmektedir. Fakat PTT şubelerine gitme fırsatı bulamayan vatandaşlar bankalardan da HGS alabilirler. Ayrıca bankalar aracılığı ile HGS kartına kredi yükleme işlemi de gerçekleştirebilirler.
Kuzey Marmara Otoyolu 2022 ücret tarifesi tepki çekiyor. Yeni yılda, giriş-çıkış yapılan güzergaha göre çeşitli oranlarda zam yapılan Kuzey Marmara Otoyolu'nun en kısa mesafe ücreti 39 TL oldu. En uzun mesafe ücreti ise 284,5 TL'ye kadar çıkıyor.
Yapımı 39 ayda tamamlanan dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada olan Osmangazi Köprüsü'nün açılıyor. Osmangazi Köprüsü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katıldığı törenle hizmete açıldı.
Osmangazi Köprüsü Bayramda Ücretsiz mi? Cumhurbaşkanı kararıyla bayramda ücretsiz olduğu duyurulan köprüler arasında Osmangazi Köprüsü bulunmuyor. Bu nedenle Osmangazi Köprüsü bayramda ücretsiz değil. Osmangazi ile birlikte Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Çanakkale Köprüsü de ücretli olacak.
Hangi araçlar geçebilir? Tüm araçlar İzmit Körfez Köprüsü olarak da bilinen Osmangazi Köprüsü'nden geçebilir. Aks aralığı ve araç sınıfına göre araçlar sorgulamalarında aks aralığı (dingil mesafesi) ve araç sınıfına göre ücretlendirme yapıldığını görüyoruz.
Osmangazi Köprüsünün resmi işletme süresi 19 yıl 15 gün'dür. Kamuya devri 15.07.2035 tarihinde olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri