AKS ARALIĞI (DİNGİL MESAFESİ) 3.20 METRE ALTINDA OLAN ARAÇLAR 1. SINIFTIR.
Hangi araçlar geçebilir? Tüm araçlar İzmit Körfez Köprüsü olarak da bilinen Osmangazi Köprüsü'nden geçebilir. Aks aralığı ve araç sınıfına göre araçlar sorgulamalarında aks aralığı (dingil mesafesi) ve araç sınıfına göre ücretlendirme yapıldığını görüyoruz.
Osmangazi Köprüsü Geçiş Ücretleri 2023
Osmangazi Köprüsü otomobil geçiş ücreti 190,00 TL, hafif ticari araç geçiş ücreti 300,00 TL ve motosiklet geçiş ücreti ise 130,00 TL'dir.
Gişeden geçerken HGS etiketi sayesinde Osmangazi Köprüsü ödemesi otomatik olarak alınıyor. Eğer HGS içerisinde yeterli bakiye yoksa ücret tahsil edilemiyor ve ihlalli geçiş yapmış oluyorsunuz. Bunun sonucunda da ceza ödemeniz gerekiyor.
Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin tek yönlü ücretli, dönüşü ücretsiz iken Osman Gazi Köprüsünün gidiş-gelişinde vatandaşın cebinden 240 TL çıkacak.
İlgili 34 soru bulundu
Osmangazi Köprüsünün Avantajı
Osmangazi Köprüsü ve 12.6 kilometrelik Gebze-Altınova otoyolu, körfez geçişini 90 kilometreden 12 kilometreye düşürmekte. Yani 78 kilometre azaltıyor. Osmangazi Köprüsü'nün bir diğer alternatifi olan feribotla geçiş 45-60 dakika sürerken, köprüde bu süreyi 6 dakikaya indirmek mümkün.
İstanbul'dan Bursa'ya hız limitlerinde 1 saat 15 dakikada gidebilirsiniz. Yol boyunca bir çok konaklama noktası var. Konforlu ulaşım için köprüyü tercih edebilirsiniz.
Osmangazi Köprüsü Bayramda Ücretsiz mi? Cumhurbaşkanı kararıyla bayramda ücretsiz olduğu duyurulan köprüler arasında Osmangazi Köprüsü bulunmuyor. Bu nedenle Osmangazi Köprüsü bayramda ücretsiz değil. Osmangazi ile birlikte Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Çanakkale Köprüsü de ücretli olacak.
1. Sınıf: N1 Sınıfi; Yük taşımasında kullanılan ve azami ağırlığı 3.5 tonu aşmayan motorlu araç (Kamyonet) 2. Sınıf: N1 Sınıfı; Yük taşımasında kullanılan ve azami ağırlığı 3.5 tonu aşmayan motorlu araç (Kamyonet).
- 15 Temmuz Şehitler Köprüsünü; 1. Sınıf araçlar, Tüm yolcu servis araçları, (Turizm, Personel, Okul vb.) Toplu Taşıma Araçları (IETT ve Halk Otobüsü, Otobüs A.Ş. vb. Taksi dolmuş) ve N1 Sınıfı acil yardım ambulansı ve Acil Sağlık Araçları kullanabileceklerdir.
AKS ARALIĞI (DİNGİL MESAFESİ) 3.20 METRE ALTINDA OLAN ARAÇLAR 1. SINIFTIR. (OTOMOBİL, KAMYONET, MİNİBÜS, ARAZİ TAŞITI VB.)
Birinci sınıf araç kategorisine giren araçlar otomobillerdir. İkinci sınıf araç kategorisinde minibüsler bulunur. Otobüsler üçüncü sınıf araç kategorisine girer. Dördüncü sınıf araç kategorisinde ise kamyonlar vardır.
Osmangazi Köprüsü Geçiş Ücreti 2023
Osmangazi Köprüsü geçiş ücretleri 2023 yılı tarifesine göre otomobiller 184,50 TL'den motosikletler ise 129 TL'den ücretlendiriliyor. Minibüsler 295 TL, yolcu otobüsleri 350 TL, kamyonlar 464,50 TL tırlar ise 585,50 TL ücret ödeyerek Osmangazi Köprüsü'nden geçiş yapabiliyor.
Dilovası ile Hersek Burnu arasında inşa edilen ve İzmit Körfezi'nin iki yakasını bağlayan köprünün toplam 2.682 m uzunluğundadır. 1.550 m orta açıklığıyla, Dünyada işletmeye açık olan en büyük orta açıklıklı Asma Köprüler sıralamasında 7. sırada yer almaktadır.
Osmangazi Köprüsü, Kocaeli'nin Gölcük ve Yalova'nın ilçesi Altınova arasında Marmara Denizi'ni geçerek İzmit Körfezi'ne bağlamaktadır. Bu şekilde Marmara Bölgesi'ndeki Bursa ile Kocaeli illerini arasındaki ulaşım kolaylaşıp süre çok kısalmaktadır.
Köprünün maliyeti 1,4 milyar dolar olmuştur.
Köprünün trafiğe açılması ile birlikte önceden 1,5 saatlik araç sürüşü ile geçilen mesafe 6 dakikada geçilmektedir. Köprü, 1.550 metre uzunluğundaki ana açıklığı ile dünyanın en uzun 4. asma köprüsüdür.
Ayrıca, Beğendik Botan Köprüsü, 165 metre ile Türkiye'nin en yüksek köprüsü unvanına sahip. Bölge için çok önemli olan bu yatırımımız ile Beğendik-Pervari kesimi 8 kilometre kısaldı. Köprü ile zamandan 15.6 milyon TL, akaryakıttan 8,3 milyon TL olmak üzere yıllık toplam 23.9 milyon TL tasarruf sağlanıyor.
İşte Bakan Karaismailoğlu'nun açıklamalarından satır başları: 1700 metre uzunluğuyla Türkiye'nin en uzun köprüsü olarak tarihe geçen Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü tamamlamanın gururunu hep beraber yaşıyoruz.
Geçişiniz sırasında Osmangazi Köprüsü geçiş ücretini ödemediyseniz, gişeden İGB yani “İhlalli Ödemesiz Geçiş Bildirimi” almışsınız demektir. Bu durumda ödemeyi 15 gün içerisinde yapmanız gerekmektedir. 15 gün içerisinde geçiş ücreti ödenmezse, ödenmesi gereken tutarın 4 katının ödenmesi şartı mevcuttur.
Gişeli Geçiş sisteminde ise HGS kullanımının yanında Nakit / Banka Kartı / Kredi Kartı ile ödeme yapabilirsiniz. HGS etiketiniz yok ise Nakit / Banka Kartı / Kredi Kartı ile ödeme yapabilmek için bilet almayı unutmayınız. Lütfen biletinizi kaybetmeyiniz.
tabiki körfez. Haritalardan bakın,Trafik varsa feribot, yoksa körfez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri