Özellikle kokusu müthiş. Anneler icin süt yapma özelliği de var.
NASIL YAPILIR? 1 litre suya 2 çubuk tarçın. 20 gr toz şeker 5 karanfil ekleyin ve 20-25 dakika kaynatın. Dilerseniz yarım elma, ayva ve armut (sevdiğiniz meyve de olabilir) içine ekleyebilirsiniz.
Osmanlı'da altın çağını yaşayan şerbetin, Türkler tarafından oluşturulduğu ve 11. yüzyılda bile meyve sularından hazırlanıp günün her saati içilen geleneksel bir içecek olarak ortaya çıktığı bilinir.
İlgili 27 soru bulundu
Hakkımızda #2 Şerbethane adından da anlaşılacağı gibi dünya tarihine damgasını vuran Osmanlı Devletinin saray içeceği Osmanlı Şerbetinden adını almaktadır.Konum olarak Sultanahmet Camii ve Külliyesinin hemen alt tarafında yer alan Şerbethane Arasta Çarşısıyla bitişiktir.
Lohusa şekeri, toz şeker ve suyu geniş bir tencereye alın. Karanfil ve çubuk tarçını ilave edin. Orta ateşte tüm şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın. Kaynaya şerbetin altını kısın ve ortalama 30 dakika daha kaynatmaya devam edin.
Osmanlı Şerbeti, Osmanlı dönemi saray mutfağına ait bir tariftir. Tamamen bitkisel malzemelerden hazırlanan Osmanlı şerbeti doğal bir şifa kaynağıdır. Osmanlı şerbeti, özellikle Ramazan ayının baş tacı içeceklerinden biridir. Susuzluk sorununa iyi geldiği için Ramazan ayında bol bol tüketilir.
Nedir, ne işe yarar: Osmanlı şurubunun faydaları
Osmanlı şurubu bağışıklık sistemimizi güçlendirmeye yardımcı oluyor. Bu sayede bizi grip ve nezle gibi kış hastalıklarına yakalanma riskinden koruyor. Halihazırda hastalanmış olmamız durumundaysa bitkilerden aldığı güçle daha hızlı bir iyileşme süreci sağlıyor.
Ayrıca, sıcak havalarda serinlemek, yemeklerden sonra sindirimi desteklemek için de şerbetler tercih edilir. Şerbetler özel günlerde, kutlamalarda da tüketilir.
Demirhindi meyvesi, vişne, nar, mandalina, ginseng, meyan balı, çiçek balı, arı sütü, keçiboynuzu, sahlep, limon, tarçın, demir dikeni, şeker ve çeşitli baharatlardan oluşmaktadır. Yılbaşlarında ve 14 Şubat sevgililer gününde özel yapılır.
Bu enfes şerbet, bal, elma sirkesi ve su karıştılırak yapılıyor. 1 lt suya, 1 su bardağı elma sirkesi, 2 yemek kaşığı bal katıp iyice karıştırarak elde edebileceğiniz bu şerbeti, yemeklerden sonra veya gün boyu tüketebilirsiniz.
Naturpy Marka Ürünler Naturpy Lohusa Şerbeti Şekeri Yeni Doğum Yapmış Annelere Özel 79,90 TL.
Şurubun Kıvama Gelmesi:
Reçelin kıvama geldiğini anlamak için, koyulaşmaya başlayan reçel şurubundan kaşığın ucu ile alarak, porselen ya da cam bir tabağa sıra ile damlatın. En son damla yayılmadan toplu bir şekilde duruyorsa reçel kıvama gelmiş demektir.
İçindekiler: Hibisküs, Demirhindi, Zencefil, Tarçın, Karanfil, Kakule . KULLANIMI: 1,5lt su tencerede kaynatılır, 1 su bardağı şeker (veya muadili sağlıklı tatlandırıcı) ilave edilip karıştırılır. Daha sonra paket şerbet su içine atılıp 5dk kısık ateşte kaynatılır.
Osmanlı mutfağında özellikle saray mutfağı içeceklerinin su, limon suyu (ab-ı limon), boza, kahve, hoşaf ve şerbetlerden oluştuğu bilinmektedir (Kızıldemir, Öztürk, Sarıışık, 2014). Bu içecekler arasında şerbetler Osmanlı mutfak kültürünün en önemli bileşenidir.
Portakal, vişne, nar çiçeği, limon, şeker, içme suyu, tarçın, meyan balı, dar-ı fülfül, kakule, safran, deve dikeni, muskat, keçi boynuzu ve 20 çeşit Osmanlı baharatıyla birlikte toplam 28 çeşit baharattan oluşur.
Oldukça güçlü bir meyve olan Demirhindi tüketilmeden önce kesinlikle bir hekimin onayının alınması gerekiyor. Özellikle kronik hastalıkları olanlar ya da alerjik reaksiyonlara meyilli olanlar hekime danışmadan demirhindi tüketmemeli.
8 – Şehzade Şerbeti: Kırmızı meyveler ve 18 çeşit baharattan oluşur C vitamini deposudur. 9 – Sünnet Şerbeti. Süt ve Baharatlardan oluşur…. Proteğin ve yüksek oranda kalsiyum içerir kemikleri güçlendirir kan dolaşımını dengede tutar. 10 –Gül Şerbeti: Gül yaprakları ve baharatlardan oluşuyor.
"Bu şerbeti 5 aylık bebekler ve hamileler bile içebilir.
İçerisinde Hibiskus, Limon Melisa, Rezene, Nane ve Meyan kökü bulunur. kaynatıp soğutarak içebilirsiniz. 1 paketten 1,5 litre şerbet elde edilmektedir. Selçuklu Şerbeti İçeriği: Keçibynuzu, Mekke gülü, Zahter, Yenibahar, Kimyon, Karanfil.
DEMİRHİNDİ FAYDALARI
Kan basıncını ve kolesterolü azaltıyor. Kalp sağlığını koruyor. Dolaşımı arttırdığı için anemi hastalarına bol bol demirhindi yemeleri öneriliyor. B vitamini familyasının önemli bir parçası olan demirhindi, sinir fonksiyonlarının iyileşmesine yardımcı oluyor.
Lohusa şerbeti de anne sütünü artırıcı etkiye sahip bir içecektir. İçerdiği tarçın, karanfil, zencefil ve karabiber karışımı annedeki süt üretimini uyarır. Aynı zamanda sütün kalitesini de artırır.
Lohusa şerbeti geleneksel olarak kuruyemişlerle birlikte servis edilir. Bebeğinizi kucağınıza aldığınız hastanede ziyaretinize gelen misafirlere ikram edebildiğiniz gibi, eve ziyarete gelenlere de sunulabilecek tatta bir ikramlıktır.
Lohusa şekeri ise, içinde kızılcık ya da kızamık şekeri bulunan lohusa şerbeti şekeri adı ile de bilinen kırmızı renkli bir boyadır. İçinde doğal boya, zencefil, tarçın, pancar şekeri, karanfil gibi baharatlardan oluşur. Lohusa şerbetinin diğer adı, böbet şekeridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri