Ön lisans programlarında eğitim dili Türkçedir ve İngilizce Hazırlık isteğe bağlıdır. İsteğe bağlı İngilizce Hazırlık okuyan öğrencilerin yeterlilik sınavına girmesine gerek olmamakla birlikte sene sonunda bitirdikleri son kurun sertifikasını alarak bölümlerine başlayabilirler.
Yabancı dil için hazırlık olan üniversitelerde hazırlık okumak zorunludur ancak üniversitenin düzenlediği seviye belirleme sınavının sonucuna göre öğrenci hazırlığı okumadan direkt 1. sınıfa geçebileceği gibi, sadece yarı dönem ya tam bir yıl hazırlık okuyabilir.
Hazırlık Sınıfın' da başarısız olan öğrenci 2. yıl ücretli olarak hazırlık eğitimi almaktadır. Bölüm eğitimine başlayınca burs/indirimleri uygulanmaktadır. Detaylı bilgi için, OSTİM Teknik Üniversitesi Burs, İndirim ve Sosyal Yardım Yönergesine bakınız.
Öğretim dili %100 yabancı dil olup zorunlu hazırlık programı bulunan bölümlere kayıt olan öğrencilerin lisans eğitimlerine başlayabilmeleri için bu sınava girmesi ve dil yeterliliğini kanıtlaması gerekmektedir. Aksi halde lisans eğitimlerine başlayamazlar. Sınava girmeyen öğrenciler Hazırlık Programına dahil olurlar.
Eğitim dili %30 İngilizce olan programlara yeni kayıt yaptıran öğrenciler, kayıt döneminde süreleri 2 yılı geçmemiş olmak şartıyla aşağıdaki sınav sonuçlarını Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı'na ibraz etmeleri durumunda İngilizce hazırlık programından muaf olarak lisans programlarına başlayabilirler.
İlgili 35 soru bulundu
* Sınav uygulaması ile ilgili bilgiyi 3.2.1 (Zorunlu Hazırlık Sınıfları) ve 3.2.2'de (İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfları) bulabilirsiniz. * Sınava girmeyen öğrencilerin dil düzeyleri temel düzey (L1) olarak belirlenir. sorumluluk öğrencilere aittir.
İsteğe Bağlı Hazırlık eğitiminde normal eğitim süresi 1 (bir) akademik yıldır. Öğrenciler, dönem arasında bölümlerine geçiş yapamazlar ve hazırlık sınıfını tekrar etmezler.
Başarılı olabilmek için en az 65 ve üzeri puan almak gereklidir.
Aynı zamanda Ostim Teknik Üniversitesi 2 yıllık bölümler arasında Bilgisayar, Yazılım, Ticaret ve Lojistik gibi bölümler ağırlıklı olarak yer almaktadır. Ostim Teknik Üniversitesi Meslek Yüksekokulu dâhilindeki programlar 2 senelik öğretim süresine sahip olup, içerisinde 12 adet tercih edilebilecek bölüm bulunmaktadır.
Ostim Teknik Üniversitesi, OSTİM Vakfı tarafından 2017 yılında Ankara'da kurulmuş vakıf üniversitesidir.
Sınavda alınan puan 70 altında olanlar hazırlık sınıfına devam ederler. İngilizce Yeterlik Sınavından 70 ve üzeri puan almış öğrenciler ise hazırlık sınıfından muaf tutulurlar ve öğrenimlerine 1. sınıftan başlarlar.
Geçmek Zor mu? Hazırlık sınavı diğer sınavlarda olduğu gibi çaba ve emek gerektiren bir sınavdır. Dinleme, okuma, yazma ve konuşma becerilerinin sınandığı bu sınavda geçme notu genel itibariyle 60 olmakla birlikte üniversiteden üniversiteye değişmektedir.
Hazırlık sınıflarında haftada kaç saat ders verilmektedir? Tekrar grupları haricinde, A2, B1, B1+, B2, B2+ ve C1 seviyeleri için haftada 23 saat yüz yüze ders verilir.
Ayrıca lisans programının gereklilikleri ile hazırlık okulu veya sınıflarında uygulanan müfredat ve verilen dil eğitimi arasında farklar vardır; hazırlık sınıfında verilen eği- tim, lisans programlarında İngilizce olan derslerin öğrenilmesi- ne destek sağlamamaktadır (Kırkgöz, 2005; 2009).
Hazırlık sınıfı, kişilerin 1 yıl boyunca alacağı ifade eden bir sistemdir. Farklı bölümde bulunan öğrenciler, bir araya getirilerek yabancı dil eğitimi alır. 1 yıl boyunca hazırlık eğitimi alacak olan kişiler, hazırlık sınıfına dahil edilir.
İsteğe bağlı hazırlık programında devamsızlıktan kalırsanız derslere devam edemez, sınavlara giremez ve programdan başarısız sayılarak men edilirsiniz. Zorunlu hazırlık programında ise takip eden sene eğitimi tekrar edersiniz.
İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık programı ücretsizdir, ancak öğrencilerimizin kayıtlı oldukları Fakülte, Yüksekokul veya Meslek Yüksekokulunun öğrenim ücreti yükümlülüğünü yerine getirmeleri gerekir.
Temel Yabancı Dil Dersleri Muafiyet Sınavı 26 Eylül 2023 tarihinde yapılacaktır. Söz konusu sınava ilişkin duyuru Fakülte/Yüksekokul/Konservatuar web sayfalarında yayınlanır.
İsteğe bağlı hazırlık programına nasıl başvurabilirim? Cevap: Üniversiteye ilk defa kayıt yaptıran öğrenciler, ön kayıt sistemi üzerinden ya da Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından hazırlanan matbu dilekçe/form kullanılarak başvuru yaparak isteğe bağlı hazırlık sınıfına yerleştirilmek istediklerini beyan ederler.
İlerleme durumu her ne kadar kursun türüne ve öğrencinin kendisine bağlı olsa da öğrenciler, toplamda 800 saatlik ders ile C1 İngilizce seviyesine erişebileceklerini tahmin edebilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri