Elektrikli süpürge canlı veya ölü osuruk böceklerin giderilmesine yardımcı olabilir. Kokunun bölgeye nüfuz etmesini önlemek için kapalı torba ile atılmalıdır. Osuruk böcekleri yapıya girdikten sonra böcekleri toplayarak etkilenen odayı veya odaları izole etmek ve havalandırmak en iyi yoldur.
Osuruk böceği ilacı, genellikle sprey veya jel formunda bulunabilir. Bu ilaçlar, osuruk böceklerini öldürmek için özel olarak formüle edilmiştir. İlaçlar, osuruk böceklerinin barındığı yerlere uygulanmalıdır. Bu nedenle, ilacı doğru bir şekilde kullanmak çok önemlidir.
-Elektrikli süpürge ile canlı ve ölü koku böceklerini çektirebilirsiniz. -Yayılan kokunun bölgeye nüfuz etmemesi için bir torba ile dışarı atabilirsiniz ve bölgeyi mendil ile silebilirsiniz. Şurada Paylaş! -Bölgeyi havalandırmak kokunun giderilmesine yardımcı olur.
Dağılım. Birçok farklı habitatta yaşarlar, çöl, tarlalar, orman, ve otlaklar buna dahildir. Aşırı derecede soğuk veya kuru havayı sevemezler.
Bir evde 26.000'den fazla kahverengi kokarca böceği bulunmuştur. Yetişkinler birkaç aydan bir yıla kadar yaşayabilirler.
İlgili 41 soru bulundu
Elektrikli süpürge canlı veya ölü osuruk böceklerin giderilmesine yardımcı olabilir. Kokunun bölgeye nüfuz etmesini önlemek için kapalı torba ile atılmalıdır. Osuruk böcekleri yapıya girdikten sonra böcekleri toplayarak etkilenen odayı veya odaları izole etmek ve havalandırmak en iyi yoldur.
İlginç bir gerçek: Karıncalar ve örümcekler dahil çoğu böcek, naneden hiç hoşlanmaz. Tek yapmanız gereken nane yağı ve suyu karıştırarak sprey sıkma şeklinde bu karışımı dilediğiniz köşelere uygulamak. Evinizin mis gibi nane kokması ve taze bir hava ise bir diğer artı.
Çamaşır suyu hamam böceğini öldürür mü? Sorusu çok fazla kişi tarafından sorulur. Çamaşır suyu ile hamam böceği öldürmek mümkündür. Hatta eğer hamam böceği yuvasına çamaşır suyu dökerseniz kısa zamanda hamam böceklerinin yok olduğunu görebilirsiniz.
Vücut sıvıları toksiktir. Vakalar nadir olsa da bu sıvının, insan derisi ve gözleri için tahriş edici olabileceği bilinmelidir. Osuruk böceği kaynaklı kornea iltihabı vakaları bildirilmiştir ancak bütün bunlara rağmen çok fazla tedirgin olmanızı gerektirecek bir tür değildir.
*Otlayıcıların gübresiyle beslenen ve bu atıkların ayrıştırılmasına yardımcı olan bok böcekleri olmazsa; atıklar ve leşler ekosistemde kalarak besin akışını engeller. Zararlılarla mücadele: Mahsulleri tehdit eden haşereler ile beslenen istilacı böcekler pestisitlerin görevini yerine getirir.
Bazı insanlar çürük meyve kokusunun bu böcekleri kaçıracağını düşünmektedir. Lavanta yağını da hamam böceklerini yok etmek için kullanabilirsiniz. Narenciyeler, sarımsak, kırmızı biber, biberiye yağı gibi keskin kokular kalorifer böceklerinin en haz etmediği kokulardır.
Zararlının bulaşık olduğu tarımsal alanlarda kimyasal mücadele yapılabilir. Biyoteknik mücadelede ise feromon tuzaklardan yararlanılabilir.
İlaçlamalarda Bakanlığımızca ruhsatlandırılmış bitki koruma ürünlerinden % 50 Methiocarb WP (ıslanabilir toz) 100 litre suya 150 g ve 150 g/l Thiocloprid+20 g/l Deltamethrin OD ( yağda dağılabilen) dekara 30 ml dozunda kullanılmalıdır. Son ilaçlama ile hasat arasındaki süreye mutlaka uyulmalıdır.
Bu yırtıcı kokulu böcekler aslında mahsulleri yıkıcı zararlılara karşı korumaya yardımcı olabilir. Tırtılları, böcekleri ve hatta bitki beslenen yaprak biti böceklerini yerler. Kokulu böcekler, evleri ısınmak için istila ettiklerinde evdeki zararlılara dönüşebilirler. Evlerine yaz sonunda veya sonbaharda girerler.
Böcek sokmalarında sokulan bölgede ağrı, şişme ve renk değişikliği oluşur. Böcek sokması olan bölgeden uzakta şişme, kızartı, ürtiker, kaşıntı, karın ağrısı, kusma, ishal, göğüste sıkışma hissi, nefes almada zorluk, hırıltılı solunum, dilde şişme olabilir.
Öpücük böcekleri, Orta ve Güney Amerika'da yani Latin Amerika ülkelerinde yoğun olarak yaşayan bir böcek türü olmaktadır. Bu böcekler insanları ısırdıkları yerde dışkılarını bırakmaktadırlar.
Su boruları, banyo ve mutfak boruları, bulaşık ve çamaşır makinesi giderindeki çatlaklar, havalandırma girişleri ve ısıtıcılar hamam böceklerinin eve girdiği alanlardır. Mobilya altları ve arkaları, mutfak ve banyo dolapları hamam böceklerinin yerleştiği alanlardır.
Kokarca böceğinin yumurtalarını genellikle yabani otlara ve çalılıklara bıraktığını söyleyen Aksoy, “Kahverengi kokarca böceğinin ağzı hortumlu olduğu için genel olarak ağaçların meyveleriyle besleniyor. Çalı formundaki bitkilerde hasar bırakabiliyor. Bu canlı insanla beslenmediği için kişiye pek zararı yok.
Sirkeli su ile silinen yüzeylerde böceklerin ve farelerin gezmesi neredeyse imkânsız hale gelecektir. Hamam böceklerini uzaklaştırmak için karabiber yöntemini deneyebilirsiniz. Evin kapı kirişlerine döktüğünüz karabiber hamam böceklerinin uzaklaşmasını sağlayacaktır.
Şeker, böcekleri şekere doğru çeker. Bunun sayesinde böcekler karışımı yiyerek, karbonat içerisindeki baloncuların oluşmasından ötürü ölürler. Bu şekilde, hamam böceklerinden kurtulmak mümkün olacaktır.
Evinizi mümkün olduğunca serin tutmaya çalışın. Nane ve çay ağacı gibi keskin kokulu uçucu yağlar da haşereleri uzaklaştırmada oldukça etkilidir. Bir sprey şişesinin içerisine 10 damla uçucu yağ ile su koyun ve hamam böceklerinin çıktığı yerlere düzenli aralıklarla sıkın. Bu onlar için caydırıcı bir yöntem olacaktır.
Rüyayı gören kişi yakın bir zamanda bir kayıp yaşamış, aile içerisinden sevdiği bir kişiyi kaybetmiş olabilir. Zamanla bu kötü etkinin ortadan kalkacağına işaret etmektedir. Rüyada evi pirelerin ve böceklerin aynı anda bastığını görmek, rüyayı gören kişinin aynı an içinde hayırlı haberler alacağına işaret edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri