Elektrikli süpürge canlı veya ölü osuruk böceklerin giderilmesine yardımcı olabilir. Kokunun bölgeye nüfuz etmesini önlemek için kapalı torba ile atılmalıdır. Osuruk böcekleri yapıya girdikten sonra böcekleri toplayarak etkilenen odayı veya odaları izole etmek ve havalandırmak en iyi yoldur.
Kaliteli bir silikon veya silikon lateks kullanarak bu alanlardaki boşlukları giderebilirsiniz. Kapı ve pencerelerdeki hasarlı camlar ve sineklikler onarılmalı veya değiştirilmelidir. Osuruk böcekleri ışığa da gelirler. Bu nedenle dış aydınlatmayı daha az çekici sarı ampullere veya sodyum buharı ışıklarına değiştirin.
Osuruk böcekleri, sıcak ve nemli ortamlarda yaşamayı tercih ederler ve bu nedenle mutfak ve banyo gibi yerlerde sık sık görülürler. Osuruk böcekleri, evlerdeki gıda ve su kaynaklarına saldırarak beslenirler. Bu nedenle, hijyenik olmayan ortamlarda sıklıkla görülebilirler.
-Elektrikli süpürge ile canlı ve ölü koku böceklerini çektirebilirsiniz. -Yayılan kokunun bölgeye nüfuz etmemesi için bir torba ile dışarı atabilirsiniz ve bölgeyi mendil ile silebilirsiniz. Şurada Paylaş! -Bölgeyi havalandırmak kokunun giderilmesine yardımcı olur.
Bir evde 26.000'den fazla kahverengi kokarca böceği bulunmuştur. Yetişkinler birkaç aydan bir yıla kadar yaşayabilirler.
İlgili 28 soru bulundu
Bu kokunun, osuruk böceği tarafından savunma mekanizması olarak kullanıldığı düşünülmektedir. Osuruk böceği tarafından yayılan bu kokuyu solarsanız, ciddi sağlık problemleriyle karşılaşabilirsiniz. Bu kokunun içindeki kimyasallar, boğaz ve akciğerlerinizde tahrişe neden olabilir.
Tırtılları, böcekleri ve hatta bitki beslenen yaprak biti böceklerini yerler.
İlginç bir gerçek: Karıncalar ve örümcekler dahil çoğu böcek, naneden hiç hoşlanmaz. Tek yapmanız gereken nane yağı ve suyu karıştırarak sprey sıkma şeklinde bu karışımı dilediğiniz köşelere uygulamak. Evinizin mis gibi nane kokması ve taze bir hava ise bir diğer artı.
En sık karşılaşılan çöl ve arazi böceklerinden biri olan siyah osuruk böcekleri yıl boyunca aktif olabilir. İlkbahardan sonbahara kadar özellikle alacakaranlıkta, gece ve erken güneş doğarken aktiftirler. Sonbaharda gün boyu aktif olabilecekleri bir yaşam tarzına dönerler.
Bazı insanlar çürük meyve kokusunun bu böcekleri kaçıracağını düşünmektedir. Lavanta yağını da hamam böceklerini yok etmek için kullanabilirsiniz. Narenciyeler, sarımsak, kırmızı biber, biberiye yağı gibi keskin kokular kalorifer böceklerinin en haz etmediği kokulardır.
Böcek sokmalarında sokulan bölgede ağrı, şişme ve renk değişikliği oluşur. Böcek sokması olan bölgeden uzakta şişme, kızartı, ürtiker, kaşıntı, karın ağrısı, kusma, ishal, göğüste sıkışma hissi, nefes almada zorluk, hırıltılı solunum, dilde şişme olabilir.
İlaçlamalarda Bakanlığımızca ruhsatlandırılmış bitki koruma ürünlerinden % 50 Methiocarb WP (ıslanabilir toz) 100 litre suya 150 g ve 150 g/l Thiocloprid+20 g/l Deltamethrin OD ( yağda dağılabilen) dekara 30 ml dozunda kullanılmalıdır. Son ilaçlama ile hasat arasındaki süreye mutlaka uyulmalıdır.
Öpücük böcekleri, Orta ve Güney Amerika'da yani Latin Amerika ülkelerinde yoğun olarak yaşayan bir böcek türü olmaktadır. Bu böcekler insanları ısırdıkları yerde dışkılarını bırakmaktadırlar.
Çamaşır suyu hamam böceğini öldürür mü? Sorusu çok fazla kişi tarafından sorulur. Çamaşır suyu ile hamam böceği öldürmek mümkündür. Hatta eğer hamam böceği yuvasına çamaşır suyu dökerseniz kısa zamanda hamam böceklerinin yok olduğunu görebilirsiniz.
Dağılım. Birçok farklı habitatta yaşarlar, çöl, tarlalar, orman, ve otlaklar buna dahildir. Aşırı derecede soğuk veya kuru havayı sevemezler.
Farelerin ve böceklerin gezdiği yerleri sirkeli su ile silip uzaklaştırabilirsiniz. Sirkeli su ile silinen yüzeylerde böceklerin ve farelerin gezmesi neredeyse imkânsız hale gelecektir. Hamam böceklerini uzaklaştırmak için karabiber yöntemini deneyebilirsiniz.
Su boruları, banyo ve mutfak boruları, bulaşık ve çamaşır makinesi giderindeki çatlaklar, havalandırma girişleri ve ısıtıcılar hamam böceklerinin eve girdiği alanlardır. Mobilya altları ve arkaları, mutfak ve banyo dolapları hamam böceklerinin yerleştiği alanlardır.
Bütün giysileri, havluları, yatak örtülerini ve diğer kumaşları çamaşır makinesine koy ve deterjanla sıcak su ayarında yıka. Halı böcekleri, larvalar ve yumurtalar çok dayanıklıdır ve sıcak ve deterjanlı su onları öldürmenin en iyi yoludur.
Soğan ve karbonat: Bir adet soğanı ince ince doğrayın. İçerisine 1 çay kaşığı karbonat ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız karışımı hamam böceği yuvalarına dökün. Kısa sürede hamam böceklerinin yok olduğunu göreceksiniz.
Evinizi mümkün olduğunca serin tutmaya çalışın. Nane ve çay ağacı gibi keskin kokulu uçucu yağlar da haşereleri uzaklaştırmada oldukça etkilidir. Bir sprey şişesinin içerisine 10 damla uçucu yağ ile su koyun ve hamam böceklerinin çıktığı yerlere düzenli aralıklarla sıkın. Bu onlar için caydırıcı bir yöntem olacaktır.
EVDEKİ BÖCEKLERDEN KURTULMAK İÇİN
Evi, özellikle de mutfağı temiz ve sık sık havalanmış tutmalısınız. Evde nem ve su akıntısı olmamalı. Köşe bucaktaki ıslaklıklar, lavabo altındaki nemli yerler böceklerin en sevdiği yerler arasındadır. Açıkta yemek, kesilmiş meyve sebze ya da çöp olmamalıdır.
LAVANTA Lavanta, pire, meyve sineği ve hamamböceğini uzaklaştıran böcek ilacında bulunan 'linalool' adlı bir bileşen içerir. Bu nedenle böcek oluşumunu engellemek için bahçenize lavanta ekebilirsiniz.
Fareleri, onların sevmediği kokular ile kaçırmak isteyenlerin uyguladıkları yöntemler şunlardır: Naftalin: Daha çok güve öldürücü olarak kullanılan naftalin, keskin kokuya sahip olması nedeniyle fareleri kaçıran kokular arasında yer alır.
Bir bardak su ile bir bardak beyaz sirkeyi karıştırın. 1/3 bardak doğal içerikli bulaşık deterjanını bu karışıma ekleyin. İyice karıştırın ve sinek kovucunuz hazır! Bu karışımı sprey şişesine doldurarak bahçenizde, balkonunuzda, istediğiniz her yerde rahatlıkla uygulayabilirsiniz.
Ayrıca naftalin sigara dumanında, araba egzozunda ve orman yangınında çıkan dumanlarda da bulunur. Naftalin böceklere karşı kullanılan etkili bir maddedir. Naftalin kokusu bizlere hoş gelse de yaydığı gaz böcekleri uzaklaştırır hatta öldürür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri