İlimizdeki afetzede vatandaşlarımız barınma ihtiyacı için oluşturacağı konteyner kente yerleştirme taleplerini Valilik Açık Kapı Müdürlüğü veya Koordinasyon merkezine gelmeksizin E-Devlet üzerinden bizzat başvurarak yapabilirler.
- İlk olarak e-Devlet Kapısı'nın web sitesine ya da uygulamasına T.C. kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yapın. - Ardından arama çubuğuna "Afetzede Barınma Desteği Başvurusu" yazıp arama butonuna tıklayın. - Açılan sayfada yer alan formu eksiksiz doldurun.
Ruhsat alım işlemleri için belediye ve valiliklere gerekli müracaatların yapılması gerekir. Direk olarak konteyner evi yaptırmak isteyen kişi ye da kişilerin başvuru işlemini yürütmesi gerekmektedir.
Çıkış ve varış limanına göre değişkenlik gösterir, ortalama 30 ile 45 gün arasında.
İlgili 39 soru bulundu
Bakan Soylu, konteyner evlerin tahsisinde depremde ailesini kaybedenler, şehit aileleri ve yakınları, engelliler, yatalak hastalar, 6 yaşından küçük çocuğu bulunanlar, hamile olanlar ile sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfından destek alanların öncelikli olacağını aktardı.
Ev sahibi ya da kiracı olup olmamasına bakılmıyor. Afetzedelerin konteynerlere yerleştirilmesinde herhangi bir ayrım gözetilmiyor.
İkinci konutu bulunanlar, kendisine bina ve ev olarak barınma hizmeti verilenler, konutları az hasarlı veya hasarsız olanlar ile kira desteği yardımı alanlara halihazırda konteyner yardımı yapılmayacaktır.
oldu. Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler nedeniyle evlerini kaybeden, ağır hasarlı olan depremzedeler için konteyner ev başvuruları AFAD tarafından alınıyor. Depremler 11 ilde etkili oldu. Bu illerde bulunan afetzedeler için konteyner ev başvuruları e-Devlet üzerinden alınıyor.
ELDER'den yapılan açıklamada, çadır ve konteyner kentlerde elektrik ihtiyacının dağıtım şirketleri tarafından karşılandığı belirtildi.
Konteyner Kent'te bulunan evler 21 metrekare olacak şekilde, mutfak, banyo ve tuvaleti de olacak şekilde tasarlandı. Evlerin içinde beyaz eşya, koltuk ve masa, mutfak eşyaları ve ısınma sistemi de bulunacak.
Geçici Barınma
Altyapısı devletimiz tarafından yapılan konteynerkentlerdeki vatandaşlarımıza, elektrik ve su gibi temel ihtiyaçları da ücretsiz sunulmuştur.
AFAD Konteyner İçi
İçeride, yatak, masa, sandalye, koltuk, dolap ve mutfak gibi eşyalar yer alır. Ayrıca konteynerlerin içinde, tuvalet ve duş gibi temel hijyen ihtiyaçlarını karşılayacak donanımlar da yer alır.
Malatya'da İnönü Üniversitesi Teknopark bahçesinde AFAD öncülüğünde 10 bin 500 kişinin kalacağı konteyner kent kuruluyor.
Depremden sonra barınma sorununu çözmek için çalışmalarını sürdüren AFAD, İnönü Üniversitesi Teknopark bahçesindeki 180 bin metrekarelik alanda konteyner kent yapılmasını kararlaştırdı.
Her geçen gün artan konteyner talebine karşılık, kentte çalışmalar devam ederken Hayat Holding; Malatya Valiliği, AFAD ve Hacettepe Üniversitesi iş birliğiyle, Samanköy'de kurulan ve Türkiye'nin en büyük konteyner kenti olduğu belirtilen kentte 'Hayat İyi Yaşam Merkezi' kurdu.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ''Ev sahipleri de kiracılar da konteyner kentlere gidebilecek. Öncelik yakınlarını kaybedenlerde olanlar'' dedi.
Yalıtım dahi olsa ısıtma olmaksızın kışın soğuk günlerinde konteyner evde kalmak pek mümkün değildir. Eğer bulunduğunuz alanda elektrik veya doğalgaz altyapısı varsa buna bağlı ısıtma seçeneklerini kullanılabilirsiniz. Bunların olmadığı durumlarda ise soba bir zorunluluk olarak karşınıza çıkacaktır.
İkamet ettikleri konutları yıkık/acil yıktırılacak/ ağır veya orta hasarlı olarak tespit edilen ev sahiplerine aylık 5.000₺, kiracılara ise aylık 3.000₺ Barınma Yardımı yapılacaktır. 12 ay boyunca verilecek yardımlar için başvurular, e-Devlet “Afetzede Barınma Desteği” sayfası üzerinden yapılmaktadır.
e-Devlet konteyner ev başvurusu yapmak için; T.C. kimlik numarası ve şifreniz ile e-Devlet hesabınızı açın. Arama kısmına Afetzede Barınma Desteği Başvurusu (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) yazın. Çıkan ekranda yer alan başvuru formunu doldurun.
Depremzedelere verilecek konutlar ücretsiz mi olacak sorusunun yanıtı 'hayır. '
İlimizdeki afetzede vatandaşlarımız barınma ihtiyacı için oluşturacağı konteyner kente yerleştirme taleplerini Valilik Açık Kapı Müdürlüğü veya Koordinasyon merkezine gelmeksizin E-Devlet üzerinden bizzat başvurarak yapabilirler.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İstanbul'un Silivri ilçesinde oluşturulan merkezde konteyner ve çadır depolamaya başladı.
a) Belediyeden Konteyner İzni Nasıl Alınır? Belediyelerden doğrudan konteyner izni için başvurmak söz konusu değildir. Konteyner koyabilmek için belediyeye inşaat ruhsatı başvurusu yapılması gerekir. Çünkü sabit konteynerler, yapı statüsündedir ve yapı yapılabilmesi için belediyeden ruhsat alınması gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri