Bina Güvenlik Görevlileriyle iş birliği yaparak Sınav Uygulama Yönergesinde yer alan ve sınav binasına alınması yasak olan eşyalarla, cep telefonu veya herhangi bir elektronik, mekanik cihazla gelen adayların/görevlilerin sınav binasına girmelerine kesinlikle izin vermez.
Kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, şeker, peçete, ÖSYM tarafından temin edileceğinden, şeffaf pet şişe içerisindeki su dışında hiçbir araç, gereç, içecek ve yiyeceği sınava gireceğiniz binaya getirmeyiniz.
Ayrıca sınav süresince adayların tuvalet vb. ihtiyaçlarını gidermek için sınav salonundan çıkmaları kesinlikle yasaktır. Sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun dışarı çıkan bir aday tekrar sınav salonuna alınmayacaktır.
Dr. Halis Aygün; Hürriyet gazetesine, milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu. Bu yıl tüm sınavlarda şimdiye kadar yasak olan ulaşım kartı, ev anahtarı, metal para, tel toka, piercing, başörtüsü için kullanılan her türlü toplu iğne serbest olacak.
Sınav süresi bittiği halde soruları okumaya ve cevap kâğıdında işaretleme yapmaya devam etmek. Sınav düzenini bozacak davranışlarda bulunmak. ÖSYM'de eksik evrak çıkarsa (Sınava giriş belgesi, soru kitapçığı, cevap kağıdı) sınav geçersiz olur. Soru kitapçığınızdan da eksik sayfa çıkarsa sınavınız geçersiz sayılır.
İlgili 29 soru bulundu
a. ÖSYM veya Sınav Koordinatörlükleri tarafından yapılan sınava ilişkin eğitim ve toplantılara mazeretsiz katılmamak, b. Sınavın uygulaması ile ilgili gerekli haller dışında kısa süreli de olsa görev yerini terk etmek. oranında düşürülür.
Hürriyet gazetesinden Ayşegül Kahvecioğlu'nun haberine göre, Sınavdan sonra “akılda kalan” soruların, adaylar tarafından sosyal paylaşım sitelerinde paylaşılmasının suç olduğunu bildiren ÖSYM, söz konusu suçun cezasının “2 yıldan 5 yıla kadar hapis” olduğuna dikkati çekti.
ÖSYM adayların özel eşyalarını emanet almamaktadır. Bu nedenle sınav merkezlerinde ve okul binalarında emanetçi bulunmamaktadır. Ancak sınav binalarının yakınlarındaki büfe, bakkal, kırtasiye ve benzeri işletmeler adayların özel eşyalarını belli bir ücret karşılığında emanet almaktadır.
YKS'ye cep telefonu ile girmek yasaktır.
Sınavın yapıldığı her bir salona en az bir adet duvar saati, adayların sınavda kullanacakları gereçler (kalem, silgi, kalemtıraş), şeker ve peçete ÖSYM tarafından sağlanacaktır. Adaylar sınava şeffaf pet şişe içinde su getirebileceklerdir.
Yükseköğretim Kurumları Sınavında birinci oturumda (TYT) bir, ikinci oturumda (AYT) bir olmak üzere toplam iki kitapçık verilecektir. Yabancı Dil oturumuna sınavına girecek adaylar için ayrıca kitapçık verilecektir.
2022 yılında Gözetmen yüzde 15'lik vergi dilimine göre 449 TL alırken 2023 yılında 584 TL alacak. 2022 yılında Salon Başkanı yüzde 15'lik vergi dilimine göre 463 TL alırken 2023 yılında 602 TL alacak.
Sınavda kopya çektiği veya bu yönde fiiller işlediği tespit edilen adayın sınavı ile çok oturumlu sınavlarda oturumların herhangi birinde kopya çektiği veya bu yönde fiiller işlediği tespit edilen adayın bu oturumlardan oluşan sınavı iptal edilir.
Adaylar sınava şeffaf pet şişe içinde su getirebileceklerdir. Bunun haricinde YKS ile ilgili oje sürmenin yasak olduğuna dair herhangi bir bilgi bulunmuyor.
YKS'DE KALEM, SİLGİ VERİLECEK Mİ? Adayların sınavda kullanacakları kalem, silgi, kalemtıraş, şeker ve peçete ÖSYM tarafından sağlanır. Adayların sınava kalem, silgi, kalemtıraş ve peçeteyle girmelerine izin verilmez. Bu şekilde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır.
sınav süresinin dolmasına yakın olası hareketlilik ve gürültü nedeniyle sınavına devam eden bireylerin dikkatinin dağılmasını engellemek adına sürdürülen mantıklı uygulamadır.
KPSS sınavına tek başlarına gelmek zorunda olup yanlarında telefon ve çanta getirmek zorunda kalanlar için sınav merkezlerinde emanetçiler yer almayacak. Ancak okul binaları dışında büfe, kırtasiye, kafeterya gibi işletmeler, adayların eşyalarını emanet olarak alabilen emanetçiler olabilir.
ÖSYS: Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi
Merkezimizin her sınav için tespit edeceği, sınav merkezi, bina ve salon numarası bilgisi gizli tutulacak ve sınav salonlarında sınav süresince kamera ile kayıt alınacaktır.
Önceki yıllarda sınava girişte yüzük ve küpe yasağı uygulayıp alyansa izin veren ÖSYM bu yıl sadece halka alyansa izin verecek. Geçen yıl sınava basit piercing ile girmeye izin veren ÖSYM, basit piercing'i de “taşsız, metal top veya sivri uçlu” olarak tanımladı.
Sınava bataryası iyi durumda bir dizüstü bilgisayar ile girilmesi tavsiye edilir, cep telefonu veya tablet ile de sınava girilebilir ancak ekran görüntüleri yeterli olmayabileceğinden tavsiye edilmez.
ÖSYM adayların özel eşyalarını emanet almamaktadır. Bu nedenle sınav merkezlerinde ve okul binalarında emanetçi bulunmamaktadır. Ancak sınav binalarının yakınlarındaki büfe, bakkal, kırtasiye ve benzeri işletmeler adayların özel eşyalarını belli bir ücret karşılığında emanet almaktadır.
Bu emanetçilere güvenip güvenmeme konusu kafalarda soru işaretleri oluştursa da, ÖSYM'de yer alan bilgilere göre; sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmadığından, adaylar bu yöntemi tercih edebilir. Bu nedenle adaylar, kılavuzda belirtilen yasaklı maddeleri sınav binalarına getirmemelidir.
Aday başı açık ve kılık kıyafeti ilgili mevzuata uygun bir şekilde gelmemişse sınava alınmayacaktır. Başı örtülü adaylar sınava alınsa bile sınavları geçersiz sayılacaktır. Adayların sınav binasına cep telefonu ile girmeleri yasaktır.
ÖSYM, sınav sorularının tamamının yayınlanmayacağını, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında bedelli ve bedelsiz olarak telif hakkı devrini yapmayacağını açıkladı. ÖSYM tarafından belirlenecek sınavlara ait soruların yüzde 10'u kurumun internet sitesinde yer alacak.
Anadolu Ajansı - Adaylara Kameralı Takip - YouTube. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), sınavlarda güvenliği sağlamak için son yıllarda artırdığı önlemlerine ''dijital saat'' görünümlü kameraları da ekleyecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri