ÖSYM AİS şifresini kaybeden veya unutan adaylar, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden ücretsiz olarak yeniden edinebilirler. "Şifremi Unuttum" alanına girmeleri burada kendilerine sorulan soruları doğru cevaplandırmaları gerekmektedir.
ÖSYM AİS şifresi nasıl alınır? ÖSYM tarafından yapılan tüm sınavlar için sistemde daha önceden tanımlanmayan adaylar için Başvuru Merkezlerinden yapılan başvuru işleminde adaylara internet erişim şifresi ücretsiz olarak verilmektedir. Bu şifre, adayın sisteme ilk girişinde aday tarafından bizzat değiştirilir.
ÖSYM ADAY ŞİFRESİ NASIL ALINIR? ÖSYM sisteminde daha önce tanımlanmayan adaylar AİS aday şifrelerini Başvuru Merkezlerinden edinebilir. Adaylar e-Devlet şifreleriyle de sisteme giriş yapabilirler.
Sınav koordinatörlükleri veya sınav koordinatörlüğü yetkisi olan başvuru merkezlerinden şahsen nüfus cüzdanınızla şifre alabilirsiniz.
e-Devlet şifresi, PTT Merkez Müdürlüklerinden T.C. Kimlik Numarası yazılı kimlik belgesiyle şahsen başvuru yapılarak alınmaktadır. e-Devlet şifresi yurt dışında Elçilik ve Konsolosluklardan da temin edilebilmektedir. e-Devlet şifresi, Başkanlığımız veya Başkanlığımız birimleri tarafından verilmemektedir.
İlgili 36 soru bulundu
ÖSYM AİS ŞİFRESİ NASIL ALINIR? İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Nüfus Müdürlüklerinden Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı edinmiş olan adaylar, e-Devlet şifreleriyle ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kayıt olabileceklerdir.
e-Devlet Şifresi: ÖSYM Sistemlerine Girişin Yeni Anahtarı
işbirliğiyle kullanıma açılan tek şifreyle giriş uygulaması, e-Devlet Kapısı kullanıcılarının, ayrı bir şifreye ihtiyaç duymaksızın, turkiye.gov.tr üzerinden ÖSYM sistemlerine erişimini sağlıyor.
ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden Yeni Şifre Edinme: 15,00 TL(Bu ücret, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinde Koordinatörlük görevlisine verilecektir.
e-Devlet Şifresiyle ÖSYM AİS'e Kayıt İşlemi Açıldı!
ÖSYM Aday İşlemleri Sistemini (https://ais.osym.gov.tr) ziyaret eden adaylar burada yer alan e-Devlet İle Kayıt Ol butonu vasıtasıyla ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kaydolacaklardır.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarının duyurulmasında adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir.
Başvuru, ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden (https://ais.osym.gov.tr) bireysel olarak internet aracılığıyla veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması aracılığıyla veya ÖSYM Başvuru Merkezlerinin birinden yapılabilir.
Öncelikle cihazınızın tarih/ saatinin doğru olduğundan emin olun. Varsa, antivirüs programınızı devre dışı bırakarak giriş yapmayı deneyin. Alternatif olarak farklı bir ağdan siteye erişmeyi deneyin. Bağlı bulunduğunuz ağda, site engelli olabilir.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı
Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden 19 Ağustos 2023 tarihinde saat 21.00'den itibaren öğrenebilecektir. Ayrıca Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.
İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Nüfus Müdürlüklerinden Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı edinmiş olan adaylar, e-Devlet şifreleriyle ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kayıt olabileceklerdir.
Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 31 Mayıs 2023 tarihinde saat 15.00'ten itibaren T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle edinebilecektir.
YU Numarası Nedir? YU Numarası; T.C. Kimlik Numarası olmayan adayların ÖSYM tarafından düzenlenen herhangi bir sınava başvurabilmeleri için sahip olmaları gereken üyelik numarasıdır.
Kişisel şifresini kaybeden veya unutan adaylar, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden ücretsiz olarak yeniden edinebilirler. "Şifremi Unuttum" alanına girmeleri burada kendilerine sorulan soruları doğru cevaplandırmaları gerekmektedir.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı başvuru merkezine giderken adayların yanında bulundurması gereken belgeler; eksiksiz ve doğru olarak doldurulmuş 2019-Yükseköğretim Kurumları Sınavı Aday Başvuru Formu, nüfus cüzdanı, T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportun aslıdır.
Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesi'ni, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 09 Kasım 2023 tarihinde saat 14.00'ten itibaren T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle edinebilecektir. DİKKAT!
Adaylar doldurdukları dilekçeyi PTT kanalıyla "ÖSYM DMS Bürosu"na gönderebilirler ya da şahsen "Karyağdı Sokak, No: 28, Aşağıayrancı / ANKARA" adresindeki ÖSYM Ankara Bürosuna verebilirler. Sınava bir hafta kalıncaya kadar Merkezimize ulaşan dilekçeler işleme konur; daha sonra gelen dilekçeler işleme konmaz.
Her bir dilekçede sadece bir soruya yapılan itiraz belirtilmeli ve soru başına 45,00 TL itiraz ücreti ÖSYM'nin T.C. Halkbank Ankara Kurumsal Şubesi (IBAN NO: TR 40 0001 2009 4520 0044 0002 07) numaralı hesabına yatırılarak banka dekontu dilekçeye eklenmelidir.
2.3.1.13. DMS numarası 10 basamaklı bir sayıdır. DMS numaranız Aday Bilgi Formunun 13. alanı ile Aday Fişi ve Kayıt Kartında basılı durumdadır.
Eğer ÖSYM AİS Güvenlik sorusunu unuttuysanız şifrenizi aldığınız merkeze nüfus cüzdanı ya da pasaportları ile birlikte şahsen başvurarak, 5,00 TL ücret karşılığı yeni şifrelerini edinmek zorundadır.
YÖK Tercih Sistemi. Tercih ve Sonuç Açıklama Sistemine giriş işlemleri e-Devlet üzerinden TC Kimlik Numarası ve e-Devlet şifresi ile kimlik doğrulaması yapılarak gerçekleştirilecektir.
AIS, gemileri izlerken ve takip ederken uygun donanıma sahip depo istasyonlarına, diğer gemilere ve uçaklara otomatik olarak bilgi gönderir ve onlardan bilgi alır. AIS, bu verileri taşıyan VHF radyo dalgalarını ileterek çalışır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri