Kış aylarında eksi dereceleri çok fazla görmeyen bir bölgede iseniz o halde isterseniz yarı yarıya karışım yaparak da cam suyu haznesine antifriz suyu ve saf su ya da cam sil eklemesi yapabilirsiniz. Gerçek antifrizli cam suyu kullandığınızda birebir kullansanız dahi aracınıza zarar vermez.
Antifriz motor soğutma sıvısı dışında cam fıskiye suyunda da kullanılıyor. Termometrelerin 0'ın altında gösterdiği zamanlarda donma meydana gelmemesi için antifrizli cam suyu kullanılmalıdır.
Sakıncası yok bence çok yararlı, kışın motor için bile önemli zaten kışın silecek suyuna antifiriz konulur... Donmayi önleyen ürünler var. Onlardan kullanmani tavsiye ederim.
Daha çok kalite açısından değişiklik gösterirler. Kaliteli bir antifriz, suyun donma derecesini indirmeli aynı zamanda kaynama derecesinin yükselmesini sağlamalıdır. Cam suyu arabanın ön camı ve arka camını yıkayan sudur. Yaz aylarında şebeke suları ya da saf suları kullanılabilir.
Antifriz, ısı transferi yapabildiği için suyun donma noktasını düşürür ve kaynama noktasını yükseltir. Buna göre antifrizli su 100 derecede kaynamaz, 0 derecede de donmaz. Yani antifriz yazın harareti, kışın da donmayı önleyen bir karışıma sahiptir.
İlgili 30 soru bulundu
SİLECEK SUYUNUN DONMAMASI İÇİN NE YAPMALI? Özellikle soğuk kış şartlarında cam suyu antifrizi, suyun donmasını engeller ve daha iyi performans alınmasını sağlar, her benzinciden özel antifrizli cam suyu temin edebilirsiniz.
Eğer bulunduğunuz yerde camsuyu donacak kadar soğuk oluyorsa bu karışıma yarım çay bardağı ispirto (veya etil alkol veya kaliteli kolonya) ile 25cc (çeyrek çay bardağı kadar) gliserin ekleyin. Gliserin bulamazsanız gliserinli bulaşık detarjanı da olur.
Kullanılabilir ancak, soğuk kış aylarında cam suyunun derecesinin düşüreceği için kışlık cam suyuna yazlık cam suyu ilave edilmesini tavsiye etmiyoruz. Ancak mevsim geçişlerinde kullanılmasında sakınca yoktur.
Antifriz ile Buz Çözme: Sileceklerde kullandığımız antifrizli sular da buz çözmede işe yarıyor. Burada dikkat edilmesi gereken, hazır antifrizli silecek suları kullanmak gerektiğidir. Radyatör sistemlerinde kullanılan antifrizi silecek suyuna eklediğimiz takdirde boya ve plastiğe zarar verebilir.
Silecek suyu için rahatlıkla içme suyu doldurabilirsin, ben yazları genellikle musluk suyu dolduruyorum, kışları ise antifiriz.. Silecek suyu için rahatlıkla içme suyu doldurabilirsin, ben yazları genellikle musluk suyu dolduruyorum, kışları ise antifiriz..
Kaputu açtıktan sonra hemen hemen her araçta evrensel bir işaretle sembolize edilmiş olan mavi kapaklı cam suyu deposunu görebilirsiniz. Kapağı açtıktan sonra ise, kullanmak istediğiniz ürünün kullanım talimatlarına uyarak huni yardımı ile silecek suyunu aracınıza yavaşça doldurabilirsiniz.
Yaz aylarında, su tek başına buharlaşabilir ve kışın ise donarak işe yaramaz hale gelebilir. Çoğu otomobil üreticisi, radyatörünüzde bir 50/50 oranında su ve antifriz karışımı kullanılmasını önermektedir.
Konsantre yazlık cam suyu, pratik bir şekilde doldurulur. Silecek haznesi açıldıktan sonra önce içerisinde su eklenir. Ardından su ile aynı miktarda konsantre cam suyu eklenerek hazne kapatılır. Kanallarda herhangi bir tıkanma olup olmadığı test edildikten sonra kullanıma hazır hale getirilir.
Yassı püskürtme için uygundur. Kullanımı: Cam suyu kabına direk dökülebilir. Seyretmek istenirse 1'e 1 ölçü kullanılabilir.
Antifrizi aracınıza eklerken öncelikle radyatör bölmesinin tahliye kapağını açmanız gerekir. Radyatördeki suyu boşalttıktan sonra tahliye kapağını kapatabilirsiniz. Ardından radyatörün içerisine antifrizi dökmelisiniz. Antifriz üzerine saf su ekleyerek radyatörü tamamen doldurmanız önemlidir.
Soru 2: Buz Kazıyıcılar Camları Çizer Mi? Cevap 2: Yumuşak maddelerle üretilen süngerlere ve kazıma parçalarına sahip olan gereçler camlarınızın çizilmemesi için özel olarak geliştirilmiştir.
Sirke: Araba camı üzerindeki buz temizleme yollarından bir tanesi de sirkedir. Püskürtme işlemi ile uygulanabilir. 3/1 olacak şekilde (1 ölçek sirke & 2 ölçek su) sirke ve suyu karıştırarak boş cam-sil kutusunun içine koyun. Buzun üzerine sıkmaya başlayın ve camı silin.
Özellikle kış aylarında silecek suyu olmadan çıkılan yolculukların tehlikeli olabileceğini belirtmekte fayda var. Ön camın çizilmesini ve su kanallarındaki kireçlemeyi önler.
1 galonluk bir kaba, bir kaşık kadar sıvı deterjan ekleyin. Şişenin 1/3 ' ünü %70lik izopropil alkol ile yada 1/4' ünü %90lık izopropil alkol ile doldurun. Kabın geri kalanını su ile doldurun. İyice karıştırın ve aracınıza ekleyin.
- Bazı ürünlerin içindeki metil alkol oranının olması gerekenden düşük olduğu Odamızca yapılan deneyler ile saptanmıştır. - Hava sıcaklığı -12 oC`nin altına düştüğünde arabalarda kullanılan bu cam suyu antifrizlerinin donması mümkündür.
Su, kir tutmama özelliğiyle cam temizliğinde kullanılan gliserin mucizevi etkisiyle sizi hayrete düşürecek. 3 litre suya 7 damla gliserin ekleyin. Bu karışımı eski bir naylon çorap yardımıyla camları temizlemek için kullanabilirsiniz.
Cam suyunun içerisine biraz yumuşatıcı biraz da sirke koyarak camlarınızın daha temiz ve uzun süre toz tutmasını bir nebze olsa engelleyerek azaltmış olacaksınız. Ayrıca sirke leke tutmaz ve oluşmuş lekeleri kolayca çıkartır.
Hocam silecek cam suyu kesinlikle zarar vermez,ama hazne büyüktür dediğim gibi 1 şişe boşaltın gerisini su dökün en iyi yöntem budur. Deterjan filan karıştırmayın derim.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri