İtalya'nın başkentindeki Roma Camii, şehirdeki tek resmi cami olarak kabul ediliyor. İtalya'ya yapılan bir araştırma, 1 milyon 628 bin Müslümanın yaşadığı ülkede sadece dört resmi cami bulunduğunu gösterdi.
Roma Camii (İtalyanca: Moschea di Roma), İtalya ve Avrupa'nın en büyük camisi. 30.000 m2 alan kaplar ve 12.000 kişi alır. Bina şehrin kuzeyinde, Monti Parioli eteklerinde, Acqua Acetosa mahallesinde yer alır.
Batı Avrupa'nın en büyük camisi olarak nitelenen Roma Büyük Camii'nin 12 bin kişilik kapasitesi bulunuyor. Ancak kentin uzak mahallelerinde yaşayan Müslümanların ve farklı etnik kökenlerden gelen göçmenlerin, depo, spor salonu, garaj, mağaza gibi binaları mescit olarak kullanmasına sıklıkla rastlanıyor.
Duisburg Merkez Camisi, Duisburg Marxloh Camii, Almanya'da en fazla Müslümanın yaşadığı eyalet olan Kuzey Ren Vestfalya'nın Duisburg şehrinde 2008 yılında hizmete giren büyük camidir. Almanya'nın en büyük, Avrupa'nın ikinci büyük camisidir.
Sheikh Zayed Bin Sultan Al Nahyan Cami – Abu Dhabi / Dubai
Kısaca Büyük Cami denmektedir. Tam olarak 82 minaresi bulunmaktadır. 2007 yılında ibadete açılmıştır. Caminin kubbesi 32.8 metre çapındadır ve ebatları itibariyle dünyanın en büyük kubbesi olarak kabul edilmektedir.
İlgili 39 soru bulundu
Özgün mimarisiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın da dikkatini çeken Abdülhamithan Camisi, 46 metre yüksekliğindeki kubbesi, 81 metre yüksekliğindeki 4 minaresi ve 46 bin metrekare kapalı alanıyla Adanadaki Sabancı ve Ankaradaki Kocatepe camilerinden sonra Türkiyenin üçüncü büyük camisi olma özelliğini taşıyor.
Türkiye'nin 4. büyük, Kahramanmaraş'ın ise en büyük camisidir. Kapasitesi 10 bindir. Yapı, Onikişubat İlçesi, Abdulhamit Han Mahallesi, Mercimek Tepe Caddesi'nde yer alır. Abdülhamid Han Camii, büyüklük açışından Çamlıca Camii, Kocatepe Camii, Sabancı Merkez Camii'nden sonra dördüncü sıradadır.
Almanya'da en eskisi 1984 yılından itibaren olmak üzere yaklaşık 30 camide ezan okunuyor.
Paris Büyük Camii (Fransızca: Grande Mosquée de Paris), Paris'in Quartier Latin (5. Arrondissement) mahallesinde bulunan camidir. Fransa'da inşa edilmiş ilk camidir.
İsviçre genelinde 260'tan fazla cami ve mescit bulunmakla birlikte, ülkedeki Müslüman sayısı ile kıyaslandığında bu sayı oldukça düşük kalmaktadır.
Roma İtalya'nın sadece başkenti değil aynı zamanda ülkenin politik, dini merkezi ve en büyük şehridir.
İtalya'da çoğu Hristiyan, merkezi Roma şehrinde olan Katolik Kilisesi'ne bağlı. Eurobarometer anketine göre İtalya sakinlerinin %76'sı Hristiyan, %14'ü ateist veya agnostik, %7'si ise diğer dinlere bağlı ve cevap vermeyenler.
Hristiyanlık ilk olarak, milattan sonra 1. yüzyılda Yehud (Yahudiye) eyaletinde Yahudi geleneğinden ortaya çıktı ve daha sonra Roma İmparatorluğu'nun tamamına yayılarak imparatorluğun resmî dini oldu.
İstatistiklere göre Almanya'da yaklaşık 2 bin 800 cami bulunuyor. Zaman zaman, özellikle yüksek minare gibi daha dikkat çekici mimari özellikler taşıyan camiler, şehir görüntüsüne uyumları çerçevesinde tartışmaların veya anlaşmazlıkların odağında yer alabiliyor.
İtalya'daki Türk vatandaşlarının büyük çoğunluğu başkent Roma'da, ardından Lombardia bölgesinde ve kent olarak Ligurya bölgesine bağlı Imperia şehrinde yaşamaktadır.
İtalya'ya yapılan bir araştırma, 1 milyon 628 bin Müslümanın yaşadığı ülkede sadece dört resmi cami bulunduğunu gösterdi. Cami eksikliğinin gayriresmi ibadet mekanlarının artmasına yol açtığı ve bunun da köktendinciliğin güçlenmesine neden olduğu vurgulandı.
Kanada'daki ilk cami olma özelliğini taşıyan Raşid El Faruk Cami 12 aralık 1938'de açılmıştır. Caminin açıldığı tarihte Kanada'da yaklaşık 700 Müslüman bulunmaktaydı. Caminin yapımında emeği geçen en önemli isim Hilwie Hamdon'dur.
Küba'da hiç cami yok. Dolayısıyla da bir camiye ihtiyaç var gerçekten. Ama bunun nasıl, ne zaman ve ne şekilde yapılması gerektiği önemli bir konu.
Bugün Çin'de aşağı yukarı 45.000 camii vardır.
İsveç'te ilk ezan 5 yıl önce okundu
İsveç'te hoparlörden ezan ilk kez beş yıl önce Stockholm'ün Botkyrka ilçesindeki Fittja Mahallesi'nde bulunan Fittja Ulu Camisi'nde okundu. Camide 2013 yılından bu yana sadece cuma günleri namazdan önce hoparlörle ezan okunuyor.
500 yıl sonra Avrupa'da İspanya, Fransa, Almanya dahil bir çok ülkede ezanlar okunuyor...
Ramazan sonrasında da uygulama devam etti ve 18 Temmuz 1932 tarihinde Diyanet İşleri Riyaseti, "fetva mahiyetinde" 636 sayılı yeni bir genelge yayınlandı. Atatürk'e atfen yayınlanan bu genelgeyle, Arapça ezan ve kametin okunması yasaklandı. O tarihten itibaren Türkiye'de tüm camilerde ezan Türkçe okunmaya başlandı.
Mescid-i Haram yeryüzünde bilinen en eski mesciddir. Hz. Peygamber İslamiyet'i tebliğ için zaman zaman Mescid-i Haram'ı kullanmış, yapılan baskılara rağmen Hacer'ül Esved ile Rüknülyemânî arasında namaz kılmıştır. Kâbe'nin doğu köşesine cennetten yeryüzüne inen Hacer-ül Esved bulunur ve gümüş bir çerçeveyle çevrilidir.
Türkiye'nin en büyük camisi Çamlıca Camii 63 bin cemaat kapasitesi ile dünyanın en büyük 13. camisidir. Adana'da bulunan Sabancı Merkez Camii, 28 500 kişinin aynı anda ibadet edebildiği Türkiye'nin 2. dünyanın 26. büyük camisidir. Süleymaniye Camii 20 bin kapasite ile Türkiye'nin 3. dünyanın 32. büyük camisidir.
Sultanahmet Camii, İstanbul
Sultanahmet Cami ayrıca dünya üzerindeki ilk altı minareli camidir. Her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği Sultanahmet, Türkiye'nin de en güzel camilerinden kabul ediliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri