Düdüklü tencere her zaman kısık ateşte kullanılmalı. Ateşe konulduğu an düdüğü dik konuma alınmalı. Düdükten ses çıktıktan sonra düdük kapalı konuma getirilmeli. Yemek pişince kapağı açmak için en 20 dakika kadar beklenmeli ve düdük kaldırılarak tencere içindeki hava boşaltılmalı.
Düdüklü tencereniz 1. kademede 0,5 bar, 2.'de 0,6 bar, 3.'te 0,7 bar basınçla pişirme yapar, oluşan fazla basınç pişirme ventilinden dışarı atılır.
Düdüklü tencereyi açmak için öncelikle tencerenin kapağı kaldırılıp, düdük kısmının arka tarafındaki küçük metal vidası çıkarılmalıdır. Ardından, tencerenin üstünde bulunan düdük kısmını sağa veya sola doğru çevrilir. Bu çalışma hareketi sayesinde düdüklü tencere açılmış olacaktır.
Düdüklü tencere yemekleri yüksek ısıda ve tamamen kapalı halde pişirdiğinden, yemeklerin pişme süresini en aza indiren, subap ile belirli bir kaynama noktasına ayarlanmış tenceredir.
Ateşe koyduğunuz anda, kapağını kapatın ve düdük aparatını dik konumda bırakın. Şimdi birkaç dakika bekleyin ve düdüklüden ses çıkışını duyun. İşte bu anda düdüğü kapatın ve pişmesi için süre başlatın. İstediğiniz sürede pişen yemeğinizi düdüklü tencereden almak için ocağın altını kapatın.
İlgili 32 soru bulundu
Islatılmış ve Islatmadan Nohut Düdüklü Tencerede Hangi Ayarda Pişirilir? Öncesinden ıslatılmış olan ve düdüklü tencerede yapılması tercih edilen nohutun, genellike orta ateşte pişirilmesi tavsiye edilmektedir.
Buhar çıkışı borusunun buhar çıkış sesinin duyulmasının ardından ocağın altının kısılması gerekmektedir. Ardından 10 dakika beklenmeli ve pişme süresi bittiğinde ocağın altı kapatılmalıdır. Yine 10 dakika daha beklenmesi gerekmektedir.
Elektrikli düdüklü tencere ise buharı içinde hapseder. Hapsedilen basınç ve içerideki sıvının kaynama noktasını artırarak çalışır. Bu sayede geleneksel tencerelere göre daha sıcak ve daha hızlı bir şekilde yemek pişirmenizi sağlar. Ayrıca buharın hapsedilmesi, yiyeceğin nemli ve lezzetli kalmasına yardımcı olur.
Pişme süresi sonunda ocağı kapatarak 10 dakika daha beklenmeli ve bu süreçte düdüklü tencerenin buhar çıkış kanalından havası alınmalıdır. Düdüklü tencerenin buhar çıkış borusu aracılığıyla havasının alınmasının ardından kapağını artık açabilirsiniz.
Kuru fasulye yemeği her evde yapılabilen bir yemek türüdür. Severek tüketilen kuru fasulye, düdüklü tencerede 10 ile 15 dakika arasında pişirilir. Tencerede pişirim süresi ise, yaklaşık 40 dakikadır.
Eski model düdüklü tencerelerde, tencerenin düdük kısmı elle ayarlanıyor. Hava çıkışının doğru bir şekilde sağlanması için, tencerenin kapağını kapattıktan sonra düdüğü mutlaka dik konuma getirin. Yeni model tencerelerde bu işlem otomatik olarak yapılıyor. Düdüğü bir dakika sonra indirin.
Düdüklü tencere neden su damlatır? Düdüklünüzün pişme esnasında yanlardan su damlatması, içerisinde gereğinden fazla su koyduğunuzun bir işaretidir. Bir sonraki kullanımda maksimum su miktarını geçmemeye özen göstermeli ve onu asla ağzına kadar doldurmamalısınız.
Düdüklü tencere her zaman kısık ateşte kullanılmalı. Ateşe konulduğu an düdüğü dik konuma alınmalı. Düdükten ses çıktıktan sonra düdük kapalı konuma getirilmeli. Yemek pişince kapağı açmak için en 20 dakika kadar beklenmeli ve düdük kaldırılarak tencere içindeki hava boşaltılmalı.
Fissler vitaquick düdüklü tencerenin pişirme süreleri hakkında “fissler düdüklüde yaprak sarması kaç dakikada pişer?” için cevap 1. çizgide 7 dakika ve düdüklüde pırasa pişirmek isteyenlerin “fissler vitaquick pırasa düdüklüde kaç dakikada pişer?” sorusuna da 2. kademe 2 dakika cevabı verilmektedir.
Etler suyunu salıp çekene kadar kavurun. Etler suyunu çektikten sonra soğan ve sarımsağı ekleyin. Son olarak baharat, tuz ve suyunu da ekleyip düdüklünün kapağını kapatın. 20 dakika orta ateşte, 30 dakika da kısık ateşte pişirin.
Bu nedenle özellikle de et haşlamasında düdüklü tencere kullanımını tercih etmeliyiz. Eğer dana etinden haşlama yapacaksanız 30 dakika pişirmeniz gerekmektedir. Dana biftek ise 10 dakika, dana dil ise 45 ve 60 dakika arası süreler de pişmektedir.
Düdüklü tencerede yemek pişirmek isteyenler düdüklü tencere ne zaman açılır? Sorusunu mutlaka sorarlar. Çünkü yanlış zamanda açılırsa buharlaşma olabilir ve dışarıya zarar verebilir. Yemeğin pişmesinin ardından en az on dakika beklenmesi gerekmektedir.
Islanmış nohut düdüklüde 25, tencerede 35 dakikada pişer. Nohut suda ıslatılmamışsa mutlaka daha fazla su çekeceğinden 2-3 parmak daha fazla su koyulmalıdır. Pişirme süresi de düdüklü de 35 tencerede 50 dakika olarak uzar.
Düdüklü tencere kabın içindeki buhar basıncını arttırarak, yemeğin sıvı kısmının kaynama noktasını yükseltir. Tencere tamamen kapalı olduğu için, buhar dışarı çıkamaz. Tencere içi sıcaklığı 125 dereceye kadar çıkar ve su kaynama derecesine ulaştığında buharlaşma başlar.
Kuru fasulye bir gece önce suda bekletilir ise düdüklü tencerede yaklaşık 10 dakika içerisinde pişebilir. Fakat bir gece önce suda bekletilmeyen kuru fasulye düdüklü tencerede pişme süresi 40 dakikayı bulabilir.
Elektrikli tencereler elektrik sistemiyle çalışmaktadır. Bu enerjiyle ısınan tencere, içinde buharı hapseder. Bu buhar kaynama noktasına ulaşıldıktan sonra ortaya çıkar ve tencere içinde korunur. Buharın ve basıncın korunarak yemeklerin pişirilmesi de pek çok fayda sağlar.
- Özellikle geleneksel düdüklüleri kullanırken basıncın ve pişirme süresinin dikkatle takip edilmesi gerekiyor. - Çabuk soğuması için tencereyi suyun altına tutmak, pişirme süresini aşmak tehlikeli sonuçlara yol açabiliyor.
Kaynadıktan sonra pirinçleri de ekliyoruz (bu arada düdüklünün düdüğü dik konumda olacak) tıslama sesini duyduğumuzda düdüğü indiriyoruz. En kısık ateşte en küçük gözde sadece 5 dakika pişiriyoruz. 15-20 dakika sonra kapağını alıp afiyetle tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Bu doğrultuda tavuk düdüklü tencerede yaklaşık olarak 25 dakika içerisinde pişer. Tabii bu durum düdüklü tencere de geçerlidir. Eğer normal bir tencere üzerinden pişirmek isteniyor ise o vakit yaklaşık 45 veya 50 dakika kadar pişirmek gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri