Akşamları yoğurt ile birlikte tüketeceğiniz yulaf tohumları gece uykusunu en verimli şekilde geçirmenizi sağlarken, kaslarınız için gerekli olan protein desteğini de büyük oranda karşılar. Bu özelliğiyle yulaf ezmesi akşam yemeği olarak hem besleyici hem iyi uykuyu destekleyici bir seçenektir.
Huzurlu ve ödemsiz bir güne başlamak için yulaf ezmesini kahvaltıda tüketebilirsiniz. Öğle vakitlerine doğru karnınızdan açlık alarmları geldiğinde ise bir kase yoğurt veya bir bardak süt içinde yulaf ezmesini içiniz rahat yiyebilirsiniz.
İçerdiği lifler sayesinde midede fazla yer kapladığı (25 katı su emer) için tokluk hissini artırır, kan şekerinizi kontrol altında tutar. Ara öğünlerde tükettiğiniz yulaf ezmeli, meyveli karışım, yada çorbalarınıza eklediğiniz yulaf sizi tok tutacaktır.
Yoğurtlu Yulaf Ezmesi Tarifi | MALZEMELER:
5-6 çorba kaşığı yoğurt. 4-5 çorba kaşığı yulaf ezmesi. 1 adet şeftali. 1 çorba kaşığı bal.
Öğle yemeği: Yarım su bardağı yulaf ezmesini yarım su bardağı yağsız yoğurtla karıştırın, bir adet muz da ekleyerek tüketin.
İlgili 21 soru bulundu
Yulaf içerisinde çok miktarda melatonin barındırır ve bu sayede uykusuzluğu önleyerek uyku kalitesini artırır. Akşamları yoğurt ile birlikte tüketeceğiniz yulaf tohumları gece uykusunu en verimli şekilde geçirmenizi sağlarken, kaslarınız için gerekli olan protein desteğini de büyük oranda karşılar.
İçerisindeki lif oranı sebebiyle özellikle diyetlerin baş tacı olan yulaf, kabızlık problemi konusunda hayli etkilidir.
Yulaf ezmesini kahvaltıda tüketmek için yoğurt, soya sütü ya da yağsız süt ile karıştırarak tüketebilirsiniz.
Öncelikle evet; yulaf ezmesi, süt ve muz karışımı kilo aldırır. Çünkü kalorisi yüksektir. Üstelik bu karışım, içerisinde sağlığa zararlı herhangi bir besin olmadığından diyetisyenler tarafından kilo almak isteyenlere ara öğün olarak verilir.
Yulaf ezmesi uzun süre tokluk hissi oluşturduğu için diyetlerde çok kullanılmaktadır. Yulaf ezmesini diyetlerinize sabah kahvaltısına eklerseniz ayda 3 ile 4 kilo verebilmeniz mümkündür.
Her gün en fazla 50 gr olacak şekilde tüketilen yulaf zararları konusunda endişe duymadan faydalanabileceğiniz değerli bir besindir. Düzenli tüketim ile yulafın kilo kontrolü, kas gelişimi, kalp ve damar sağlığının korunması gibi birçok faydasından kolaylıkla yararlanabilirsiniz.
Bir kâse kuru yulaf ezmesi 3.4 mg demir ve 0.9 mg niyasin yani B3 vitamini içerir. Demir oksijenin kan akımına ve kaslara taşınmasından sorumludur. B vitaminleri ise karbonhidratların enerjiye dönüştürülmesine ve proteinlerin uygun bir şekilde kullanılmasına yardımcı olur ve bu sayede kas gelişimine katkıda bulunur.
3 Yemek Kaşığı Yulaf Kaç Kalori Bir yemek kaşığı yulaf ortalama 35 kalori (kcal), 2 yemek kaşığı yulaf ortalama 70 kalori (kcal) ve 3 yemek kaşığı yulaf ise ortalama 105 kalori (kcal) olarak hesaplanmaktadır.
Yulaf ezmesinin tek başına zayıflattığını söylemek mümkün değildir. Ancak bu besin uzun süre tok tutma özelliğine sahiptir. Dolayısıyla daha az kalori almanıza yardımcı olur. Özellikle kahvaltı öğününde yulaf ezmesi yemek, iştahın kontrol altına alınmasını sağlar.
Fakat yulaf ezmesinin de diğer tüm gıdalar gibi yanlış tüketilmesi ve dozunun aşılması kilo almanıza sebep olabilir. İçerisinde zengin mineraller, fosfor ve mineraller yer alan yulaf her mevsim tüketebileceğiniz lezzetli gıdalardandır. Ölçülü bir şekilde tüketildiği zaman yulaf kilo aldırmayan bir besindir.
Bir porsiyon veya yaklaşık 8 yemek kaşığı yulaf ezmesi, vücudunuza önerilen günlük protein miktarının yüzde 15'ini verir. İçeriğindeki E vitamini, kas liflerini daha hızlı yenilemeye yardımcı olur. Antioksidan özelliği taşır.
Genel olarak yulaf ezmesi zararı olan bir besin değildir. Ancak mide ve sindirim sorunu olan kişilerde bağırsak sorunlarına ve gaz problemlerine yol açabilir. Yulaf ezmesinin aşırı tüketiminden kaçınılmalı ve yulaf ezmesi aralıklı olarak tüketilmelidir.
100 gramında sadece 55 kalori bulunan yoğurt hem düşük kalorili hem de besleyici olmasıyla zayıflamaya yardımcı oluyor; içinde bulundurduğu karbonhidrat, protein ve yağa ek olarak kalsiyum açısından da çok zengin olması sebebiyle sağlıklı bir şekilde kilo vermenize yardımcı oluyor.
Özellikle çiğ hali ile sık tüketildiğinde mineral eksikleri kaçınılmaz olabilir. Bu nedenle su, meyve suyu ya da süt içerisinde buzdolabında bekleterek tüketilmesi önerilir.
6 yemek kaşığı (40 gr) yulaf günlük posa ihtiyacınızın yaklaşık %20'sini karşılar. 3 yemek kaşığı yulaf = 1 dilim ekmek yerine tüketilebilir.
Yulafın suyu çekerek yumuşaması sağlanır ve soğumaya bırakılır. Meyveler cam rendeden geçirilir. Yoğurt ile birlikte yulafın bulunduğu kâseye koyularak karıştırılır. Oda sıcaklığında servis edilir.
Kabızlığın çözümü lifli beslenmektir.
Meyve ve sebze yiyin. Ekmek, makarna ve beyaz pirinç yerine tam tahıllı ürünleri tercih edin. Gaz ve şişkinlik problemi yaşamamak için lif alımınızı yavaş yavaş artırın. Bir günde her zaman içtiğinizden en az 2-4 bardak daha fazla su için.
Beta glukan bakımından zengin olan yulaf, sayısız faydası sayesinde düzenli tüketildiğinde hem kronik rahatsızlıkların belirtilerinin azalmasına yardımcı olabiliyor hem de beslenme rutinini daha düzenli ve etkili bir hale dönüştürebiliyor.
Nasıl buğday veya çavdarı çiğ tüketmiyorsak yulafı da aynı şekilde çiğ tüketmemeliyiz. Çiğ tüketilen yulaf tüm tohumlar gibi vücudumuzdan sindirilmeden atılır. Bunu da içeriğindeki fitik asite borçludur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri