Banka'dan Otomatik Ödeme talimatı verecekseniz, henüz son ödeme tarihi gelmemiş olan faturanızı vezneye ödemeyiniz. Bankaya talimat vermekle yetininiz. Aksi halde mükerrer ödeme yapabilirsiniz.
Hesabımda Para Yok Faturam Ne Olacak? Otomatik ödeme talimatı verdiniz ancak hesap kesim günü bakiyeniz yetersiz. Böyle bir durumda hesabınızdan tahsil işlemi gerçekleşemez ve faturanız ödenmemiş olur. Genellikle böyle durumlarda banka tarafından tarafınıza kısa mesajla bilgilendirme yapılır.
Otomatik Ödeme Talimatı Ne Zaman Ödeme Yapar? Kredi kartınız ya da vadesiz mevduat hesabınız üzerinden otomatik ödeme talimatı verdiğinizde faturalarınız son güne kadar durur. Örneğin TTNET internet faturası talimatı verdiyseniz tahsilat için son ödeme günü beklenir.
Fatura Ödeme
Fazla ödediğiniz tutar bir sonraki faturanızdan otamatik olarak düşürülecektir. Mükerrer ödemenin banka aracılığıyla yapılması ve iadesinin talep edilmesi halinde ilgili bankayla iletişime geçmeniz gerekmektedir.
Otomatik ödeme talimatınız başvurunuzu takip eden iş günü aktif hale gelmektedir. Bu sebeple otomatik ödeme talimatı verdikten sonra ödenecek ilk faturanızı kontrol etmenizi öneririz.
İlgili 29 soru bulundu
1-Faturanın son ödeme tarihinde ödenmemesi halinde, aboneye kısa mesaj ve mail ile, faturanın son ödeme tarihi + 1. günden sonrave kısıtlama tarihinden de en az 7 gün önce olacak şekilde aboneliğin kısıtlanacağına dair bilgi verilir.
Evet, sizin güvenliğiniz için kullanımlarınızda ani bir artış tespit edildiğinde, faturanız basılmadan önce belli miktarda bir ara ödeme faturası oluşturularak bu faturanın ödenmesi talep edilebilir.
e-Fatura iptal işlemlerinde 8 günlük sürenin tespiti e-faturanın alıcıya iletilme tarihinden itibaren başlar. İptal işlemi her durumda 8 günlük süre içinde yapılmalıdır.
İkinci bildirime rağmen fatura bedeliniz bildirimi takip eden beş iş günü (dahil) içerisinde ödenmez ise elektriğiniz kesilir.Elektriğiniz kesilince, borcunuzu ödeyip elektriğinizi açtırırken ayrıca kesme –bağlama bedeli ödemeniz gerekmektedir.
E-İmza ile mühürlenerek karşı tarafa gönderilen ya da mali mühürle gönderilen Temel E-Faturanın iptali yapılamaz. Temel E-Fatura; faturayı gönderen kişi tarafından iptal edilemez, yalnızca faturanın gönderildiği kurum tarafından 7 gün içinde iptal edilebilir.
Banka'dan Otomatik Ödeme talimatı verecekseniz, henüz son ödeme tarihi gelmemiş olan faturanızı vezneye ödemeyiniz. Bankaya talimat vermekle yetininiz. Aksi halde mükerrer ödeme yapabilirsiniz.
Otomatik ödeme talimatım var ama faturam hala ödenmedi, neden olabilir? Mağduriyetiniz; bankanız ve şirketimiz arasında yaşanan teknik bir sorundan, otomatik ödeme talimatınızın henüz tanımlanmamış olmasından veya hesap bakiyenizin müsait olmamasından kaynaklanabilir.
Türkiye'de bireysel kredi kartlarıyla gerçekleştirilen talimatlı fatura ödeme işlemlerinden herhangi bir faiz ya da ücret tahsil edilmemektedir.
Bankalar üzerinden verdiğiniz otomatik ödeme talimatlarını, ait olduğu banka ile iletişime geçerek iptal edebilirsiniz.
Otomatik ödeme talimatını tercih etmeseniz de faturalarınızı kredi kartı ya da hesap kartıyla yapabilirsiniz. Bu şekilde yapacağınız düzenli ödemelerin kredi notunuza artı yönde etkisi olacaktır.
Her bir ödeme günü geldiğinde ödeme kayıtlı kart ile gerçekleştirilir. Kullanıcının tekrar tekrar ödeme yapmasına gerek kalmaz. Böylece ödemeler aksamadığı gibi zaman ve efor maliyeti de en aza indirilir. Kredi kartları ile verilen otomatik ödeme talimatlarında çekilen tutar, kart ekstresine borç olarak yansıtılır.
Gecikmiş dönem fatura borçlarınızı ödemediğiniz takdirde suyunuz kapatılacaktır. Suyu kapatılan aboneler borçları ile birlikte su açma bedelini de ödemek zorundadırlar. Geçmiş dönem fatura borçlarınızı tüm TİSKİ Şubeleri, tiski.gov.tr, bankalar ve PTT online veznelerinden ödeyebilirsiniz.
Elektrik faturası ödenmezse borcunuza gecikme faizi işler. 6183 sayılı kanun, 51. maddesinde gecikme bedeline dair detaylara yer verir. Söz konusu maddeye göre elektrik faturası ödememe cezası, her ay için %2,5'tir. Borcunuzu ödemediğiniz her ay, ilgili tutara faiz işlemeye devam eder.
TTK m.1530/5 uyarınca ödeme süresi, faturanın veya eş değer ödeme talebinin veya mal veya hizmetin alındığı veya mal veya hizmetin gözden geçirme ve kabul usulünün tamamlandığı tarihten itibaren en fazla altmış gün olarak kararlaştırılabilir.
e-Arşiv Fatura iptali için 7 gün içerisinde işlem yapmak gerekir. Bu 7 günlük süre e-Arşiv Fatura gönderildikten sonra başlar. 7 günlük süre zarfı tamamlandıktan sonra iptal işlemleri başlatmak mümkün değildir. Bu durumda kalan kişi ya da kurumlar iade faturası düzenleyerek e-Arşiv Fatura'yı geçersiz kılabilir.
e-Fatura İptali Kaç Gün? e-Fatura iptal etme süresi Türk Ticaret Kanununa göre fatura kesim tarihinden itibaren 8 gündür. İptal talebini bu süre içerisinde vermek durumunda olan mükellefin e-fatura iptal onay süresi de 8 gündür.
Alıcısı tarafından iptal talebine portal aracılığı ile onay verilmedikçe, iptal talebine ait e-faturalar e- fatura uygulamasına ilişkin sistem üzerinde iptal edilmemiş, geçerli faturalar olarak kabul görecektir.
Vergi Usul Kanunu'na göre faturaların, hizmetin verildiği ve mal teslimatı yapıldığı tarihten sonra en fazla 7 gün içinde düzenlenmesi gerekir. e-Fatura kesme süresi aşılırsa Vergi Usul Kanuna'na göre faturada yazılması gereken tutarın %10'u oranında ceza kesilir.
Vergi Usul Kanunu'nun 231/5. maddesinde “Faturanın, malın teslimi veya hizmetin yapıldığı tarihten itibaren azami 7 (yedi) gün içinde düzenlenmesi gerektiği, bu süre içerisinde düzenlenmeyen faturaların hiç düzenlenmemiş kabul edileceği” belirtilmiştir.
Otomatik Fatura Talimatı Faizi %1,36 Kredi kartından verilen otomatik fatura ödeme talimatından alınan faizdir. Faiz oranı üzerinden KKDF ve BSMV tahsil edilmektedir. PTT İşlem Ücreti 6 TL PTT Online şubeleri aracılığı ile yapılan kredi kartı ödemelerinden alınan ücrettir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri