Arkasında üstten menteşeli kapı bulunan sedan (AA) araç. 2.3. ISO 3833:1977 standardı madde 3.1.1.4'de tanımlanan bir araç.
Sedan Araçlar
Dört kapısı ve klasik bir bagaj tasarımı olan araçlar sedan olarak adlandırılır. Klasik bagaj tasarımı; arka koltuk arkalığı ve arka camın altındaki sabit kaplama ile bagajın ayrı bir alana sahip olduğu tasarımdır. Sedan araçların kendi içerisinde farklı boyut ve segmentlerde modelleri bulunur.
Sedan, 4 veya daha fazla oturma yeri olan 2 veya 4 kapılı, sabit şaseli veya orta kolonlu, 4 veya daha fazla penceresi olan kapalı binek taşıtlarına denir.
Hatchback, 3 ila 5 kapılı, 4 veya daha fazla oturma yeri olan, genellikle arka koltuklar yatırılabilir, bagaj uzantısı olmayan, arka tarafı düz olarak yere inen, bagaj kapısı tamamen açılabilir, bagaj kısmı kabine dahil olan, kapalı binek taşıtlarına verilen addır.
Sedan Nedir? Genellikle dört kişilik olan, iki ya da dört kapısı bulunan araçlara sedan adı verilir. Sedan arabaların ilk bakışta dikkat çeken en önemli farkını ise, bagaj kısmının sürücü ve yolcu kısmından tamamen ayrı olması oluşturur. Böylece hem sürücü ve yolcular hem de yükler için daha fazla alan ortaya çıkar.
İlgili 31 soru bulundu
Dünya genelinde yaygın olarak tercih edilen bu araç tipi; kompakt araçlar olarak sınıflandırılır. Hatchback otomobillerin bagaj kapıları, aracın arka camı ile birlikte açılan bir gövde tipine sahiptir. Bu da yüksek bagaj hacmi ile araca yüklenecek yükün daha kolay ve pratik bir şekilde yerleştirilmesi anlamına gelir.
Sedan'ların yol tutuşu daha iyi olsa da hatchback'lerin en büyük avantajlarından biri virajlı yollarda daha güçlü performans uygulayabilmeleri. Tıpkı sedan seçenekler gibi hemen her otomobil markasının hatchback modeli bulunuyor.
Sözlükler, "Hatchback ne demek?" sorusuna "arkası kısa ve küt olan araba" yanıtını veriyor. Tabii kelime bir araba modelini tanımladığı için, yıllar içerisinde tüm dünyada yaygın olarak kullanılan bir terim haline dönüşüyor. Daha kısa ve kolay olması açısından kelime HB olarak da kullanılıyor.
SUV'ler genellikle hacim olarak daha büyüktür. Bu yüzden tavan boşluğu ve diğer iç hacimler konusunda daha rahattır. Yani sedan araçlara göre daha rahat ve geniş bir mekan sağladığı için seyahat konusunda daha konforludur. Bagaj hacmi konusunda SUV'ler neredeyse rakipsizdir.
SUV açılım açısından "Sport Utility Vehicle" anlamına gelmekle beraber "Spor Amaçlı Arazi Aracı" tabirinin kısaltması olarak kullanılıyor. Bu nedenle "SUV nedir?" sorusunun en temel cevabını da "Şehir içi kullanıma uygun dört çeker araç." tanımı oluşturuyor.
Otonom araba bilinen diğer adlarıyla robot araba, sürücüsüz araba, çevresini algılayabilen ve çok az insan girdisi veya hiç girdi olmadan hareket edebilen bir otomobil türüdür.
Arkasında üstten menteşeli kapı bulunan sedan (AA) araç. 2.3.
Yurt dışında 90'ların efsane aracı olan Tipo olarak adlandırılmaktadır. 1.3 multijet, 1.6 multijet ve 1.4 benzinli motor seçenekleri ile satışa başlamış olan Egea'nın en çok sevilen motor seçeneği 1.3 multijettir. 1.3 multijet motor; düşük yakıt tüketimi, yüksek tork ve sağlamlık olarak birçok kişinin tercihi olmuştur.
Fiat Egea Sedan'ın en dolu paketi olan Lounge paketi.
Sport utility vehicle ya da SUV (Türkçe: spor amaçlı taşıt) hem çekme kapasitesi hem de kamyonet özelliğine sahip yolcu taşıma aracıdır. Araç hem minivan hem de station wagon özelliklerini bir arada barındırır. Bunun yanında asfalt harici arazilerde hareket edebilir.
Coupe Nedir? İki kapılı ya da diğer kullanım çeşidiyle tek kapılı olarak tasarlanmış otomobil modellerine coupe araçlar denir. Otomobilde sportif sürüş ve dikkat çekici bir görünüm elde etmek amacıyla bu tasarım kullanılır. Çoğunlukla iki kişilik olarak tasarlanırlar, fakat dört kişilik coupe modelleri de mevcuttur.
Crossover veya CUV (crossover utility vehicle), SUV ve binek otomobil birleşimi bir araç türüdür. Crossoverler önden çekiş veya arkadan itiş düzenekli ya da dört tekerlekten çekişli olarak sunulmaktadırlar ve hafif arazi yeteneklerine sahiptirler.
Bu da her iki aracın aynı ağırlığa ve aks mesafesine sahip olduğu düşünüldüğünde, Sedan kasanın daha uzun ve alçak bir bagajı olması nedeniyle daha düşük ağırlık merkezine sahip olduğunu kesinleştiriyor ve yol tutuş özelliklerinin de daha iyi olduğunu söylemek mümkün görünüyor.
B sınıfında en iyi yol tutuş yapan araçlar arasında Ford Fiesta, Toyota Yaris, Honda Jazz ve Volkswagen Polo sayılabilir. Yol tutuşu en iyi C segmenti otomobiller dendiğinde ise akıllara öncelikle Audi A3, Ford Focus, Volkswagen Golf, Mercedes-Benz A-Serisi, Honda Civic ve Toyota Corolla gelir.
M1 Sınıfı: Sürücü dışında en fazla sekiz kişilik oturma yeri olan, yolcu taşımaya yönelik motorlu araçlar. M2 Sınıfı: Sürücü dışında sekizden fazla oturma yeri olan, yolcu taşımaya yönelik ve azami kütlesi 5 ton'u aşmayan, motorlu araçlar.
B sınıfı ehliyeti otomobil ve kamyonet kullanımını sağlayan ehliyet sınıfıdır. Otomobil ve kamyonet kullanmak isteyen sürücü adayları B sınıfı ehliyete başvurmalıdır. B sınıf ehliyete sahip olanlar aynı zamanda M, B1 ve F sınıfındaki tüm araçları kullanma yetkisine sahiptir.
Cankurtaran (SC), itfaiye, kütüphane, motorlu karavan (SA), zırhlı araç (SB), araştırma, cenaze araçları (SD) bu sınıfa girer. Bozuk ve hasarlı taşıt ve araçların çekilmesi ve taşınması için de bu tür araçlar kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri