Vize ihlali olan kaçak durumdaki yabancılar Türk Vatandaşları ile resmi evlilik yapabilirler.
Birçok evlendirme dairesi yabancılardan bu sıralanan belgelere ek olarak ya ikamet izni ya da vize süresi içinde olunmasını istiyor. Fakat yabancı kişinin ikamet izni yoksa veya vize süresi içinde değilse yine de diğer belgelerin hazır olması koşulu ile resmi evlilik yapılabilmektedir.
Yabancı uyruklu kişi Türk vatandaşı ile Türkiye'de resmi evlilik yapmak istiyor ve halen de Türkiye'de olup vize ihlali var ise (diğer değişle kaçak) resmi evlilik yapabilir. Bu yasal olarak mümkündür. Aile ikamet izni de alınabilir.
Türkiye' de evli olan bir yabancı da yapılan evliliğin türk makamları tarafından da onaylanmış olması şartı aranmaktadır. Bir Türk vatandaşı ile evli olan kişiye 3 yıllık bir ikamet izni verilmektedir . İlk müracaat sırasında bir ikamet beyannamesi formu doldurulması istenir.
İlgili 39 soru bulundu
Artı olarak E-ikamet harç bedelleri ve kart ücretleri de mevcut. Harç bedelleri genellikle kalacağınız süreye ve ülkenize göre değişim göstermektedir. Birçok ülke için 1 yıllık ikamet harç ücreti bugünkü kur ile ortalama 80 dolar yani 1.500 TL civarıdır, ikamet kart ücreti ise 356 TL'dir.
Türkiye'ye gelen yabancılar 180 gün içerisinde 90 güne kadar ikamet izni almadan kalabilmektedir. Ancak bu süreden daha fazla kalmak isteyen yabancıların kalış amaçlarına göre ikamet tezkeresi almaları zorunludur.
Alternatif olarak Online Başvuru Formu'nu kullanarak çıktısını alabilirsiniz. 18 yaşını doldurmuş olanlar başvuru formunu şahsen imzalamak zorundadırlar; çocukların formunu ise velayet sahibi imzalar. ➢ Vize ücreti: Genel vize ücreti 75,00€'dur; 0-17 yaş arası çocukların vize ücreti ise 40,00 €'dur.
Türk Evlilik Yasası ve yönetmeliklerine göre, bir Türk vatandaşı ile farklı milletlerden karşı cins bir yabancı veya iki farklı cins yabancı birbirleriyle evlenebilir ve bu işlem sadece yetkili Türk makamları tarafından yapılmaktadır.
Yabancıların evlilik yoluyla Türk vatandaşı olma şartları 5901 Sayılı Vatandaşlık Kanununun 16. maddesine göre düzenlenmiştir. Bir yabancının bir Türk vatandaşı ile evlenmesi yabancı kişiye kendiliğinden Türk Vatandaşlığı kazandırmaz.
Yani ikametin bulunduğu evlendirme dairesine başvuru yapılacaktır.
1- TC.Nüfus Cüzdanı (Fotoğraflı) / TC.Kimlik Kartı : Kimlik kartı aslı'nın ibraz edilmesi zorunludur. (Diğer kurum kimlik kartları, Pasaport, Ehliyet vb. belgelerle kimlik kartında evli ibaresi yazan boşanmış olan çiftlerin yenilemediği kimlik kartları ve eski nüfus cüzdanları ile başvuru kabul edilmez.)
Pasaportlar Türkçe tercümesi ile birlikte Türkiye'deki Noterlere tasdik ettirilecektir. Müracaat esnasında pasaport aslı ibraz edilecektir. Çiftler Türkçe bilmiyor ise 2 adet Evlenme Beyannamesi tercüman eşliğinde doldurularak Noterden onaylatılacaktır. Müracaat ve nikah esnasında tercüman bulunduracaklardır.
Sevginiz daim olsun. aylarında talep yoğunluğu sebebiyle ve nikah salonumuzun doluluğu nedeniyle ilçe dışında ikamet eden vatandaşların müracaatları kabul edilememektedir. Düğün salonu, otel, restoran vb. alanlarda gerçekleşecek olan nikahlar için ikamet şartı aranmamaktadır.
Aile Oturma İzni Ne Kadar Sürede Çıkar? Aile oturma izni başvurulan ile ve yoğunluğa göre değişiklik gösterebilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti resmi kurumlarınca bu süre 90 günü aşmayacak şekilde yabancıya iletilir.
Meşhuratlı Vize ile Deport Kaldırma
Deport edilmiş bir kimsenin evlilik, eğitim – araştırma ve çalışma – tedavi gibi nedenlerle meşhuratlı vize alması halinde Türkiye'ye girişi serbesttir. Bu tür vizenin alınabilmesi için yabancının bahse konu halleri kanıtlar evrak ibraz etmesi gerekmektedir.
VİZE İHLALİ OLAN YABANCILAR EVLİLİK YAPABİLİR Mİ? Vize ihlali olan kaçak durumdaki yabancılar Türk Vatandaşları ile resmi evlilik yapabilirler.
Evlenemez raporu kimlere verilir konusu, evlenmeden önce yapılan tetkikler sonucu verilebilecek kararı ifade eder. Bu raporun hayati bir önemi vardır. Evlenmek isteyen bireylerin ve akabinde çocuk sahibi olmak isteyen bireylerin bu rapora sahip olması gerekir.
Yabancı Uyruklu Biriyle Evlenmek İçin Gerekli Belgeler
Nikah işlemleri için ise bulunulan ülkenin resmi nüfus müdürlüklerine giderek başvuruda bulunmak gerekiyor. Çiftlerden birinin yabancı pasaporta sahip olduğu durumlarda nikah işlemleri sadece resmi bir belediye görevlisi eşliğinde gerçekleşebiliyor.
Dil Şartı Kalkmadı, Devam Ediyor!
Her başvurun süresi başvurunun düzgünlüğüne göre değişir. Ama normal şartlarda K1 vize başvurusu daha çabuk sonuçlanır. Başvurulan göçmenlik merkezine göre değişen işlem süreleri K1 vizesi için 5-7 ay arasında değişmektedir.
Türkiye aile birleşimi vizesi, Türkiye'de yasal olarak ikamet eden yabancı ülke vatandaşlarının eş ve çocukları ile Türk vatandaşlarının yabancı eş ve çocukları için başvurulması gereken vize türüdür. Vize politikası gereği Türk dış temsilciliklerinde yapılmaktadır.
Oturma izni yani iskan ruhsatı olmayan binalarda bazı problemler yaşanabilecektir. Bu problemler, binada bulunan tüm dairelere, su, elektrik ve doğalgaz aboneliklerinin verilmemesi, kat irtifakı tapularının kat mülkiyetine çevrilememesi, gerekli durumlarda bina için yıkım kararı alınması gibi ciddi problemlerdir.
Yabancı uyruklu bireylerin, vize sürelerini kapsamayan süreler içerisinde Türkiye'de bulunabilmeleri için oturma izni almaları zorunludur.
Türkiye'de süresiz oturum izni almak isteyen yabancıların kesintisiz olarak en az sekiz yıl oturma izni ile ülkede kalmış olması gerekmektedir. Ayrıca süresiz oturma izni almak isteyen yabancının son üç yıl içinde sosyal yardım almamış olması, düzenli ve yeterli bir gelire sahip olması gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri