Dayanıklı bir kumaşa sahip olan oxford kumaşlar, pamuklu ve kırışmaya karşı dayanıklı gömlek modellerinde sıklıkla tercih edilir. Yaza ve kışa uygun olacak şekilde kalın ve ince kumaşlı çeşitleri bulunur.
Oxford Gömlek Nedir? Dayanıklı bir kumaşa sahip olan oxford kumaş gömlek, pamuklu ve kırışmaya karşı dayanıklı gömlek modelleri arasında yer alır. Yaza ve kışa uygun olacak şekilde kalın ve ince kumaşlı çeşitleri bulunur. Makinede kolaylıklı yıkanabilir ve yine pamuklu olduğunda kolay ütülenir.
Bazen kumaşa akrilik kaplamada yapılmaktadır. Makinede yıkanabilir. Pamuktan yapılmış oxford kumaşlar daha sağlıklıdır ve fiyatları diğerlerine göre daha yüksektir. Dört mevsim tercih edilebilen bir üründür.
Yaz gömleği modellerinde, erkek gömlek tasarımları için genellikle şile bezi, keten, %100 pamuk ve krep kumaşlar kullanılırken kadın gömlek modellerinde ekstra olarak şifon ve ipek kumaşlar da kullanılır. Erkek ve kadın gömlek modellerinde sıkça karşımıza çıkan %100 pamuklu kumaşlar, nem tutma özelliğine sahiptir.
Oxford kumaş, örgü dokumasıyla üretilen ve tipik olarak iki renkli ipliklerin kullanıldığı bir kumaş türüdür. Yüksek dayanıklılığı, sık dokuması ve şık görünümüyle özellikle gömlek, pantolon ve çanta gibi ürünlerde tercih edilir.
İlgili 20 soru bulundu
Düz ve detaysız bir tasarıma sahip gömlek, doğru tercih olacaktır. Yoğun desene sahip gömlekler, istenilenin aksine kilolu bir görüntüye neden olur. Ayrıca dikine çizgilere sahip ya da dik yaka kesime sahip gömlekler de büyük beden kadınlar için doğru alternatifler arasında olacaktır.
Pamuk, poplin, keten, ipek kumaşlardan tasarlanan gömlekler terletmeyen yapısıyla özellikle sıcak havalarda sıklıkla tercih edilir. Pamuk kumaşlardan tasarlanan gömlekler, hem yumuşak oluşu hem de nemi tutmasıyla uzun süre rahatsız etmeden kullanılabilir.
Yaz aylarında da tıpkı kış aylarında olduğu gibi kombinleri tamamlamak için gömleklerden faydalanılabilir. Yazın teninizi yakmayacak, hafif ve serin tutan kumaşlardan üretilen gömlekleri tercih edebilirsiniz. Bu kumaşlar arasında keten, saf pamuk, saf keten, viskon gömlek kumaşları tercih edilebilir.
Erkek keten gömlek çeşitleri yazın sıkça tercih edilen kumaş türü olarak öne çıkar. Keten kumaş nem çekme özelliğiyle cildin nefes almasını sağlar. Özellikle yaz aylarında sevilen beyaz keten gömlek spor görünümler için harika bir seçim olabilir. Pamuk karışımlı keten, pratik şıklık için yazın favori parçalarındandır.
Yazın en büyük sorunlardan biri giysilerimizde hangi kumaşı tercih edeceğimizdir. İpek kumaş, poplin kumaş, krep kumaş ve keten kumaş yazın en serin tutan ve en kullanışlı kumaş türlerinden bazılarıdır. Ağır gramajlı kumaşlardan ise yazın kaçınılmalıdır.
Oxford kumaşlar genellikle gömleklik olarak kullanılır. Oxford kumaş, 2/1 ribs örgüde ince çözgü ve yumuşak bükümlü kalın atkı ile dokunan pamuklu kumaş türüdür. % 100 pamuklu kumaş olarak panama örgü görünümündedir ve gömleklik olarak kullanılmaktadır.
Pamuklu kumaşlar, her mevsim sizi mutlu edebilecek seçenekler arasındadır. Beden üzerindeki nemi ve teri kendine hapsederek sizin rahatlamanıza yardımcı olur. Böylece yaz sıcaklarını rahat bir şekilde atlatabilirsiniz. İnce, hafif seçenekler arıyorsanız poplin kumaşı en iyi karar olacaktır.
Yazlık kumaşların çeşidi oldukça fazladır. En çok tercih edilen kumaşlar ise sırasıyla; keten kumaşlar, pamuklular ve ipek kumaşlardır. Bu kumaşlar arasında keten kumaşlar oldukça hafif ve rahattır. Keten kumaşları özellikle sportif bir tarza sahip kişilerin öncelikli tercihleri arasında yer alıyor.
Özellikle yaz aylarında sıkça tercih edilen keten kumaşlı gömleklerin hava geçirgenliği yüksektir ve serin tutar. Ayrıca doğal bir kumaş türü olmasıyla da tercih edilirliği artar.
Keten, keten elyafından elde edilen özel bir kumaş türüdür. Genellikle bahar ya da yaza özgü kıyafetlerde kullanılır.
Diğer kumaşların ağırlığının yanında ketenden yapılan giysiler hafifliği ve bunaltıcı olmamasıyla yaz aylarında genellikle tercih edilen giysi kumaşlarından biri oluyor. Keten gömlek, genellikle yaz ve bahar aylarında tercih edilir çünkü hava alan bir kumaştır ve gün içerisinde sizi terletmez.
Keten gömlekler hafif ve nefes alabilen bir yapıya sahiptir. Bu sebepten dolayı yaz aylarında hava ne kadar sıcak olursa olsun keten gömlek giyilebilir.
Kadın siyah gömlek modelleri hem kış hem de yaz aylarında rahatlıkla giyilebilir. Kalın kumaştan üretilen siyah gömlekleri hem kış hem de sonbahar aylarında giyebileceğiniz gibi daha ince kumaştan yapılanlarını yaz aylarında tercih edebilirsiniz.
Sıcak suda yıkanan çamaşırlar da küçülür. Kıyafetin çekmesi için ne yapılır sorusuna karşılık sıcak su ve uzun devreye işaret edilir.
Polyester nefes almayan sentetik bir iplik olduğu için terletme ihtimali oldukça yüksektir. Sıcak havalarda tercih etmemeniz gereken bu malzeme hava geçirgenliği sağlamaz. Bundan dolayı %100 bu iplikten üretilen ürünler terletir ve teri emmez.
Gömleğin kalitesini kesimiyle birlikte kumaş kalitesi belirler. Bu nedenle keten, ipek ve pamuklu gibi kumaşları tercih etmeniz gerekir. Oxford, koton, poplin, pamuklu ve pamuklu-ipek karışımı kumaşlar da iyi alternatiflerdir.
Hem yumuşak hem de cilde nefes aldıran yapısıyla pamuk kumaşlardan üretilmiş gömlek modellerini, bahar ve yaz aylarında tercih edebilirsiniz. Ayrıca pamuk kumaştan üretilen gömlek modellerini sadece sıcak havalarda değil, sonbahar ve kış mevsimlerinde de kullanabilirsiniz.
Buna göre pamuklu kumaş nemi iyi bir şekilde emer ve ısıyı vücudun dışına taşıyıp kişiyi daha serin tutar. Her türlü hava şartlarına uyum sağlayan pamuklu kumaştan üretilen giysiler yazın kişiyi serin, kışın ise sıcak tutmaktadır. Bu yönü ile pamuklu kumaş cildi korurken terlemeyi de engeller.
Günümüzde en sağlıklı kumaş türü pamuklu kumaş olarak bilinmektedir. Keten, Pamuklu, İpek, Yünlü, Kaşmir, Angora, Akrilik, Lateks, Naylon, Polyester. Pamuklu kumaş, kumaş türleri arasında maksimum kullanılan maksimum kullanılandır.
Hiperhidroz durumunda ve aşırı terlemekten kaçınmak için, yalnızca pamuk veya yün gibi doğal liflerden yapılmış giysiler giymek en iyisidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri