2-12 yaş arasındaki çocuklarda görülen pek çok farklı psikolojik sorunda 'Oyun Terapisi' uygulanmaktadır.
Uyku ve Yeme Bozuklukları, Kardeş Kıskançlığı, Anksiyete ve Takıntı Sorunları, Erken Yaşam Depresyonu, Saldırgan Davranışların Sürekliliği, İstismarcı Psikoz, Ölüm veya Boşanma Süreci, Hiperaktivite, Sosyal Beceri Bozukluğu gibi sorunların oyun terapisi yoluyla profesyonel olarak ele alınması amaçlanmıştır.
Oyun terapisinde yaş aralığı 2-11 yaş olmakla birlikte yaşanan durumlara göre 11 yaşın üzerindeki çocuklar için oyun terapisi yöntemine başvurulması da normal kabul edilir.
Saldırganlık, kardeş kıskançlığı, içe kapanıklık, kaygı, depresyon, travma, davranış bozuklukları, tek ebeveynlik, öfke patlamaları, tırnak yeme, dışkı kaçırma, alt ıslatma, evlat edinme, bağlanma sorunları, özgüven problemleri vb. sorunların çözümünde bu oyun terapisi aileye yardımcı olur.
2022yılı itibarı ile Çift Aile ve Cinsel Terapi ücretleri; 600 ile 2000 tl arasında değişmektedir. Söz konusu ücretlere KDV dahildir. Çocuk ve Ergen Terapisi, Oyun Terapisi ücretleri genellikle 400 ile 600 Tl arasındadır.
İlgili 21 soru bulundu
Oyun terapisinin türleri, non-direktif (yönlendirilmemis), kognitif (bilissel davranisçi) ve Filial Terapidir. (anne-baba'da dâhil olur) Seanslar yaklasik 45 dakika sürmektedir. Ancak Filial Terapi 30 dk, 15–20 seans sürmektedir. Çocuk oyun terapi seansina geldiginde terapist yalnizca çocukla iletisim kurar.
Oyun terapisi, çocuğun kişisel gelişimine fayda sağlayarak çocukların bilişsel ve sosyal yönlerinin gelişmesini, kendilerini ve duygularını rahat bir şekilde anlatabilmesini sağlar. İçe kapanıklığını ortadan kaldırır. Bu terapi çocuğa, oyun yolu ile özgüven ve cesaret sağlar.
Oyun Terapisi hangi yaş grubuna uygulanır? Oyun Terapisi 2.5 yaşından 12 yaşına kadar uygulanabilir. Duygusal olgunluğu gecikmiş çocuklarda 16 yaşında da kullanılabilir. Oyun terapisinin ne sıklıkta ve kaç seans süreceği, çocuğun problemine, terapiye uyumuna ve kullanılan oyun terapisi yaklaşımına göre değişir.
Oyun terapisi, genellikle haftada bir ya da iki kez olmak üzere birkaç oturumdan birkaç aya kadar sürebilir.
Oyun terapisinde kullanılan oyuncaklar arasında bebekler, oyuncak arabalar, kuklalar, kukla evleri, bloklar, oyun hamurları, resimler, oyun setleri, oyunlar ve oyun alanları bulunur. Bu oyuncaklar, çocukların duygusal, sosyal ve bilişsel gelişimlerini desteklemek için kullanılır.
Hastanemizde Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Bölümünde Oyun Terapi ve Bebek Gözlem Odası Açıldı.
Oyun terapisi seansları her çocukta değişebilmekle birlikte en az haftada bir olarak düzenlenir. Terapinin süresi yine çocuktan çocuğa değişebilir, sonlandırmaya terapist çocuğun geldiği düzeye göre karar verir.
Oyun terapisi seansları 30 dakika ya da 1 saat sürebilir. Seanslar genelde haftada bir kez gerçekleştirilmektedir. Terapinin kaç seans süreceği danışanın terapiye ne ölçüde yanıt verdiğine bağlıdır.
Oyun terapisinde temel nokta, çocuğun ego gücünü geliştirmektir. Oyun terapisinin terapötik güçleri arasında iletişim, duygusal düzenleme, ilişkiyi geliştirme, ahlaki yargı, stresle başa çıkma, egoyu yükseltme, hayata hazırlık, kendini gerçekleştirme olarak sınıflandırılmaktadır.
Oyun Terapisini Kimler Uygular? Akredite oyun terapisi eğitimi almış (yaklaşık 250 saat) ve süpervizyonlarını (yaklaşık 150 saat) tamamlamış psikolog ya da psikiyatristler tarafından uygulanır.
Çocuk Merkezli Oyun Terapisi çocuğun problemleri yerine ilişkiye odaklanmayı tercih eder. Bu ilişkinin çocuğun iyileştirme gücünü harekete geçireceğine inanır. Çocuk iyileşmeyi özenle hazırlanmış oyun terapi odasındaki oyuncaklar yolu ile gerçekleştirir.
Psikoterapi, duygusal güçlüklerle baş etmekte ve çeşitli psikolojik rahatsızlıkların tedavisinde kullanılabilir. Yaşadığınız durum veya durumlar size rahatsızlık veriyorsa, işlevselliğinizi etkiliyorsa, yaşam kalitenizi düşürüyorsa ve bu bir süredir devam ediyorsa psikolojik destekten faydalanılmalıdır.
Yılan: sır, düşman, gizli, problem… Ev: Yuva, güvenlik, içsel, koruma, çatışma, evlilik, ebeveynler gibi anlamlara geliyor olabilir. Burada Oyun Terapisinde kullanılan oyuncakların çok küçük bir kısmı mevcut. Oyuncakların anlamları elbette bunlarla sınırlı değil.
Gerçek dünyada çözemedikleri duygu, düşünce ya da davranışları oyunda ele alırlar. Bu anlamda oyun terapisinde, terapistin görevi çocuğun duygusal süreçlerine yargısız bir şekilde eşlik ederek, koşulsuz kabul ve güven sağlamaktır.
Oyun terapisi; çocuklarda görülen ruhsal problemlerin, davranış sorunlarının bu alanda eğitim alan uzman kişi tarafından oyun ve oyuncaklar aracılığıyla tedavi edilmesi, iyileştirilmesidir.
Not: UZAKTAN ÇEVRİMİÇİ EĞİTİMLERDE GENEL KABUL OLARAK 1 DERS SAATİ MİNUMUM 15 DAKİKA VE MAKSİMUM 25 DAKİKADIR. Eğitim programımızın 75 saat uzaktan eğitim şeklinde Offline ve 25 saat süpervizyon eğitimi online olarak gerçekleşecektir.
Oyun terapisi, oyuncakların kullanıldığı ya da değişik tarzda oyunların oynanarak çocukların hissel olarak kendilerini ifade edebilmesini sağlayan terapi çeşididir. Bu ifade kısmında çocuklar, sorunlu oldukları hareket ve düşünce biçimlerinde rahat hissettirilerek bu sorunun üzerine yoğunlaşılmaya çalışılır.
Oyun terapisini meslek olarak yapmak isteyenler üniversiteler ve üniversitelerin iş birliği yaptığı kurumlardan alınabilir. Üniversitelerde eğitimler uzaktan online eğitim şeklinde yapıldığından internetin olduğu her yerden katılım sağlanabilir.
İlk seansta; terapist danışanın problemini anlamaya ve netleştirmeye çalışarak, danışanı tanıma yolunda bir adım atar. Seansın sonunda terapinin şekli ve içeriği hakkında bilgi verir. (Seans sıklığı, terapinin işleyişi, terapinin ne kadar devam etmesi gerektiği). Psikoterapi devam gerektiren bir süreçtir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri