Belirli kurallara göre oynanan, oyun saatinde uygulanan ve hareket özelliği ağır basan; halka oyunları, yarışmalı oyunlar, açık hava oyunları, kurallı oyunlar gibi oyunlardır.
Son yıllarda video oyunları günlük hayatımızın büyük bir alanını kapladığını rahatlıkla görebiliriz. Başlıca oyun türlerini sıralayacak olursak; FPS, RTS, TBS, RPG, MMORPG, Open World, H&S, J-RPG, Adventure, Simulation, Platform, Survival Horror ve Battle Royal.
İlgili 45 soru bulundu
Günümüzde yaygın olarak incelenen çocuk oyun türleri fiziksel oyun, yapı-inşa oyunu, dramatik oyun, doğal materyallerle oyun ve kurallı oyun olarak gruplandırılmaktadır.
Duyusal oyunlar (ıslık çalma), 2. Motor oyunlar (taş oyunu, koşrna v.b.), 3. Entelektüel oyunlar (imgelerne ve merakı kullanan oyunlar), 4. Duyguyla ilgili oyunlar: a. Deneyseloyunlar veya genel fonksiyonlu oyunlar, b. Özel fonksiyonlu oyunlar (kavga etme, kovalama, sosyal fonksi- yonlu oyunlar, taklit oyunlan).
Oyun, çocuğun deneyimleyerek kendi kendine öğrenmesini sağlayan, eğlenmek amacıyla ve içsel olarak güdülenen, bazen kuralları belirlenmiş ve bilinen, bazen de kendiliğinden gelişen ve mutluluk, coşku, heyecan, merak duygularını da içinde barındıran davranışlardan oluşan bir etkinliktir.
Kurallı oyunlar çocukların zevkle oynadığı, genellikle rekabeti içeren ve kuralları olan oyumlardır. Okul öncesi dönemdeki çocuklar sıra alma gibi kuralları olan sosyal oyunlara katılırlar. İlkokul dönemindeki çocuklar arasında kurallı, stratejileri olan ve rekabeti içeren oyunlar daha çok görülmektedir.
Türkiye'de gördüğümüz yaygın dans formları arasında halay, zeybek, bar, horon, hora, köçek, Kafkas dansı, karşılama gibi biçimleri sayabiliriz.
Oyun grubu nedir? 0-6 yaş arası çocukların, ebeveynleri (ya da bakım verenleri) ile ya da ebeveynsiz katıldıkları sosyalleşme amaçlı, belli bir sayıda ve yaş aralığındaki çocuk grubu ve ebeveyn grubu ile yapılan programlara Oyun Grubu denir.
Oyun, genellikle iyi vakit geçirmeye yarayan, eğlendirici ve bu sebeple bazen bir eğitim aracı olarak da kullanılabilen etkinlik. Oyun, ücret karşılığında yapılan işlerden ve estetik ya da ideolojik unsurların bir ifadesi olan sanattan farklıdır.
Bütün oyunlarda bulunan, olmazsa olmaz olan altı temel oyun öğesi: Aksiyon, Hedef, Kurallar, Nesne, Oyun Alanı ve Oyunculardır.
Oyun ve Oyunun Temel Özellikleri
Onlara göre oyun bir faaliyettir, bir çizgisi vardır. Bu çizgi esnasında gerilim, denge, salınım, birbirinin yerine geçme, zıtlık, çeşitleme, birbirine ekleme, ayrılma ve çözüm unsurları vb. özellikler bulunur.
Türkçe, Sanat, Drama, Müzik, Hareket, Oyun, Fen, Matematik, Okuma Yazmaya Hazırlık ve Alan Gezileri şeklindedir.
Temelde ikiye ayrılır: 1) Gerçek Hayat Benzeşim Oyunları: Günlük hayattan roller ve senaryolar içerir. 2) Akademik Oyunlar: Öğrencinin motivasyonunu daha az dikkat çekici başlıklarla bütünleştirmeye çalışan ve çoklu öğretim ortamı sağlayan yazılımlardır.
Gelişimsel Oyun Terapisi (GOT) Viola Brody tarafından geliştirilmiş, terapist tarafından yönlendirilen bir oyun terapisidir. Bu oyun terapisinin temelinde çocuğun dokunma yoluyla iyileştirilmesi vardır. GOT dokunmayı temel Terapötik araç olarak kullanır. Terapist çocukla dokunma merkezli çeşitli oyunlar oynar.
Batılı anlamda ilk Türkçe oyun, Şinasi'nin Şair Evlenmesi'dir (1860). Bu oyun Dolmabahçe Saray Tiyatrosu'nda oynanmak üzere yazıldığı bilinmektedir.
League of Legends (LOL)
WarCraft 3 oyunundan esinlenerek üretilen bir oyun olan LOL şu anda dünyanın en çok oynanan oyunudur. Online olarak oynanan LOL dünyadaki herkesi birleştirerek küresel bir ortamda oyun oynamayı mümkün kılmaktadır.
PUBG Mobile'ın başı çektiği listenin tamamı şöyle: PUBG Mobile.
Hyper-casual olarak adlandırılan oyunlar sade, basit oyunları ifade etmektedir. Çok basit oynanış yapısına sahip olan oyunlar, bu basitliğe karşın oyunu oynayanlarda sürekli oynama isteği yaratmaktadır. Genelde mobil odaklı bir şekilde geliştirilen oyunlarda, tek ya da iki oyun mekaniği bulunmaktadır.
Eğitsel Oyunlar Tekniği; öğrenilen bilgilerin pekiştirilmesini ve daha rahat bir ortamda tekrar edilmesini sağlayan bir öğretim tekniğidir. Oyun bireylerin fiziksel, zihinsel yeteneklerini geliştirici, yaşantıyı zevkli kılıcı, sanatsal ve estetik nitelikleri ve beceriyi geliştirici etkinliklerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri