Çocukların fiziksel ve motor yeterliliklerinin, algısal motor gelişimlerinin ve hareket becerilerinin yani yer değiştirme, nesne kontrolü ve denge becerilerinin geliştirilmesini içeren etkinliklerdir.
Oyun etkinliği, çocukların öğrenmesini kolaylaştıran bir etkinliktir. Bu sebeple zihinsel bir öğrenme sunarken aynı zamanda çocuğun sosyal bir ortamda oynayarak deneyim kazanmasını, iletişim becerilerini geliştirmesini, kendini ifade etmesini sağlayan bir etkinliktir.
Oyun oynamak çocukları bedensel, duygusal, sosyal ve zihinsel olarak geliştirir. Yapılan araştırmalarda, oyun oynamanın sinir hücrelerinin ve sinaps bağlantılarının gelişmesine katkıda bulunduğu görülmüştür. Ayni zamanda, oyun oynama deneyimi, beyindeki üzüntü, kaygı, öfke gibi olumsuz hisleri ortadan kaldırmaktadır.
Harekete dönük etkinlikler, insan hayatının her döneminde önemli olduğu gibi okul öncesi dönemde de son derece önemlidir. Bireysel ihtiyaçlara yönelik sıralı adımlarla verilen hareket eğitimi, bireyin zihinsel ve fiziksel gelişiminin en hızlı olduğu okul öncesi dönemin, tamamlayıcı bir parçası olma özelliğini taşır.
Türkçe, Sanat, Drama, Müzik, Hareket, Oyun, Fen, Matematik, Okuma Yazmaya Hazırlık ve Alan Gezileri şeklindedir. Öğretmen veya çocuklar tarafından yapılandırılmış/ yarı yapılandırılmış/ yapılandırılmamış etkinlikler sınıf içinde yapılabileceği gibi açık havada da yapılabilir.
İlgili 29 soru bulundu
Etkinlik (veya olay) aşağıdaki anlamlara gelebilir: Tören, özel bir olayda gerçekleştirilen ritüel önemi olan etkinlik. Toplantı, bazı ortak çıkarlarla ilgilenen bireylerin bir araya gelmesi. Etkinlik yönetimi, olayların organizasyonu.
Dersin amacı, öğrencilerin oyun ve fiziki etkinlikler yolu ile yaşamları boyunca kullanacakları temel hareketler, aktif ve sağlıklı yaşam becerileri, kavramları ve stratejileri ile birlikte bunlarla ilişkili yaşam becerilerini geliştirerek bir sonraki eğitim düzeyine hazırlanmalarıdır.
hareket etkinlikleri 30-40 dakika ile sınırlandırılmalıdır. Hareket etkinlikleri en az 30 dakika sürmeli ve bu sürenin ilk 5 dakikası ısınma oyunları, 20 dakikası bir önceki uygulamanın tekrarı/yeni temel hareket becerileri, son 5 dakikası da soğuma etkinlikleri olmalıdır.
Hikaye Öncesi Etkinlikler
Hikaye öncesinde çocuğu hikayeye hazırlamak gerekli olup hikayede geçen kavramların, anlamların açıklanması hikaye esnasında çocuğun hikayeyi daha kolay anlamasına yardımcı olacaktır. Hikaye öncesinde yapılan etkinlikler ise; Sohbet, Parmak Oyunu, Şiir, Tekerleme-Bilmece gibi etkinliklerdir.
Genel tanımıyla oyun, belli bir amaca yönelik olan ya da olmayan, kurallı ya da kuralsız gerçekleştirilebilen; fakat her durumda çocuğun isteyerek ve hoşlanarak yer aldığı fiziksel, bilişsel, dil, duygusal ve sosyal gelişiminin temeli olan gerçek hayatın bir parçası ve çocuk için en etkin öğrenme sürecidir (tdk: 2017).
Bütün oyunlarda bulunan, olmazsa olmaz olan altı temel oyun öğesi: Aksiyon, Hedef, Kurallar, Nesne, Oyun Alanı ve Oyunculardır.
Eğitimcinin oyun için gereken planlamayı yaptıktan sonra oyun etkinliğini uygulamaya geçmesindeki ilk adım oyun oynanacak yerin hazırlanmasıdır. Seçilen oyunun planda belirlenen mekânı önceden gözden geçirilmelidir. Oyunda çocuk için tehlike yaratabilecek nesne ya da durum olup olmadığına dikkat edilmelidir.
Okul öncesi eğitim kurumlarında oyun etkinliği uygulamada belli bir düzen izlenmesi gerekmektedir. Bunlar; Oyun oynanacak yeri hazırlama, • Oyun araç gereçlerini hazırlama, • Grubu hazırlama, • Isınma hareketleri yapma, • Bilinen oyunları tekrarlama, • Yeni oyun öğretimi, • Değerlendirme.
Çocuğun karakterinin şekillenmesinde ve sosyal çevre ile iletişiminin gelişmesinde büyük rol oynayan oyun sırasında çocuklar sınırsız hayal gücü ile istedikleri karaktere bürünebilir, insanların farklı zevkleri, duyguları, istekleri, düşünceleri olduğunu fark ederek empati yeteneklerini geliştirir.
Hareket eğitimi, fiziksel hareket yoluyla bir kişinin motor becerilerinin geliştirilmesinde öğretmedir. Genellikle fizik tedavinin bir parçası olarak, hasta / öğrenci hareket halinde bedenlerini daha iyi anlar ve günlük aktivitelerinde hareket verimliliğini arttırır.
Bir çalışma saati süresi 50 dakikadır.
Eğitimde Oyun Etkinlikleri Sertifikası Programının amacı Çocukların gelişimlerini ve bakımını nitelikli etkinliklerle desteklemektir. Mesleğin gerektirdiği yeterlilikleri kazanan katılımcılar, eğitim sektöründe; öğretmen gözetimi ve denetiminde anaokulu, kreş, ve kurumların okul öncesi eğitimlerinde çalışabilirler.
*Yapılandırılmamış Oyun/Serbest Oyun: Bireysel, eşli, küçük veya büyük grup hâlinde oynanan oyunlar sırasında çocuklar tamamen kişisel ilgi ve tercihleri doğrultusunda oynarlar. Nerede, kiminle, ne ile ve nasıl oynayacaklarına çocuklar karar verirler.
Etkililik daha çok planlara ulaşmanın, verimlilik belli bir çıktının en az maliyetle üretilmesinin, etkinlik ise bir girdi-çıktı mekanizması aracılığı ile işleri doğru yapabilme kabiliyeti olarak tanımlanabilir.
Vergilemede iktisadi (ekonomik) etkinlik ilkesine göre, reel ulusal gelirin artmasını, ekonomik büyüme ve gelişmeyi en fazla teşvik eden veya en az engelleyen vergi yapısına sahip vergi sistemlerinin etkin olduğu kabulüne işaret eden bir ilkedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri