ÖZBEKİSTAN: Diplomatik ve umuma mahsus pasaport hamilleri her 180 gün içinde 90 güne kadar vizeden muaftır. Diğer resmî pasaport hamilleri ise vizeye tabidir. PAKİSTAN: Resmi pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabi olup istizan gerekir.
Özbekistan vatandaşlarına Türkiye vizesi muafiyeti her girişlerinde 30 gün kalış hakkı tanımaktadır. Yalnız yabancının 180 gün içerisinde 90 günü geçmeyecek şekilde seyahatini planlaması gerekmektedir.
Özbekistan vatandaşının Türkiye'de sahip olduğu çalışma izni veya çalışma izni muafiyet belgesi, oturum izni yerine sayılır. Türkiye'de, vizenin veya vize muafiyetinin tanıdığı süreden ya da doksan günden fazla kalacak Özbekistan vatandaşlarının oturum izni almaları zorunludur.
Türkiye'de son 180 gün içerisinde toplam kalış süresinin 90 günü geçmemesi kaidesi Türkiye'ye seyahat edecek tüm yabancı ülke vatandaşları için geçerlidir. - Çift pasaportlu yabancıların son 180 gün içerisinde ayrı ayrı pasaportlar ile 90'ar gün kalmaları mümkün olamamaktadır.
Yabancılar Türkiye'de vize veya vize muafiyeti sonunda 6 aya kadar kısa süreli ikamet izni alabilmektedirler. Bu süreden daha fazla süreyle kalmak isteyen yabancıların yurt dışındaki temsilciliklerimizden amacına uygun uzun süreli vize almaları gerekmektedir.
İlgili 45 soru bulundu
ORTA AFRİKA CUMHURİYETİ: Resmi ve umuma mahsus pasaportlar vizeye tabidir. ÖZBEKİSTAN: Diplomatik ve umuma mahsus pasaport hamilleri her 180 gün içinde 90 güne kadar vizeden muaftır. Diğer resmî pasaport hamilleri ise vizeye tabidir.
90/180 gün kuralı, Schengen bölgesine (bölgedeki herhangi bir ülkeye) giren herhangi bir Schengen vizeli ziyaretçinin, toplam 180 günlük süre içinde 90 güne kadar kalabileceği anlamına gelir.
Türkiyede kesintisiz bir yıl kalabilir miyim? Vizenin veya vize muafiyetinin sağladığı kalış süresi, her yüz seksen günde doksan güçü geçemez.
Schengen vizesi süresi ilk 6 ayda maksimum 90 gün ve sonraki 6 ayda da 90 gün olmak üzere toplamda 180 gün Schengen bölgesinde kalabilirsin.
Oturma izni almak için ön başvuru, online sistem üzerinden yapılabilmektedir. Yani, yabancı uyruklu kişilerin İl göç idaresinin internet sitesi üzerinden, E-ikamet sisteminden oturma izni başvurusu yapılabilmesi mümkündür.
Özbekistan Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 7 ülkenin vatandaşlarına 30 günlük vize muafiyeti tanıdığını açıkladı. Bu sayede Türk vatandaşları vize almadan 30 gün boyunca Özbekistan'a seyahat edebilecekler. 10 Şubat tarihinden başlamak üzere Türk vatandaşlarına 30 günlük süreye vize uygulanmayacağı belirtildi.
Özbekistan vatandaşı, Türkiye'de ikamet izni almak için ilgili yerel makamlara başvuruda bulunmalıdır. Başvuru sırasında Özbekistan vatandaşının pasaport fotokopisi, vize fotokopisi, Türkiye'de ikamet ettiği yerin kira kontratı, tapu fotokopisi ve dask,yabancı sağlık sigortası gibi belgeler istenebilir.
Özbekistan uyruklu yabancının Türkiye'den çalışma izni başvurusunda bulunabilmesi için şahsın en az 6 ay süreli oturma izni ile Türkiye'de ikamet etmesi gerekmektedir. Yabancının Türkiye'de ikamet izninin bulunmadığı durumlarda, çalışma izin başvurusu Özbekistan'daki Türkiye Büyükelçiliği aracılığı ile yapılmaktadır.
180 günde 90 gün: Yeni uygulamaya göre Türkiye'de tekrar giriş yapabilme süresi, yabancının Türkiye'den son çıkış tarihinden geriye doğru 180 gün içinde 90 gün ile sınırlıdır.
Vize ya da ikamet ihlali yapan yabancı uyruklu kişiler hakkında uygulanan idari para cezasının, Türkiye Cumhuriyeti'nden çıkış yaparken ödenmemesi durumunda yabancı kişi hakkında Ç-120 tahdit kodu işlenir ve bu kişinin beş (5) yıl süre ile tekrar Türkiye'ye giriş yapması engellenir.
Özbekistan, ülkenin vatandaşlığına geçmek isteyen üçüncü ülke vatandaşlarına çifte vatandaşlık hakkı vermemektedir.
C Tipi Schangen vizesi, kalış gününüzün en fazla 90 gün olduğu, turistik veya iş seyahati gibi durumlarda alınan klasik Schengen vizesidir. Bu 90 gün kalış hakkı (duration of stay) giriş tarihinden son 180 gün içinde 90 gündür (bu 30 veya 60 gün de verilebilir). Maksimum 5 yıla kadar veriliyor.
Vize başvuru davet mektubu, vize alma sürecinin daha kolay olabilmesini sağlayan bir kriterdir. Gidilecek ülkede bulunan birinden davet alınması, barınma ve ekonomik anlamda güvence oluşturmaktadır. Seyahat edilecek ülkeye sunulan tüm evraklar ve davet mektubu başvuru sürecine etki etmektedir.
Schengen bölgesinde en fazla 90 gün kalabileceğinizden ve gösterilen kalma süresi 120 gün olduğundan vizenizi 30 gün geçmiş olursunuz.
B2 turist vizesi ile ABD'de maksimum 6 ay kadar kalabilme hakkınız bulunmaktadır. Ancak şunu unutmamalısınız, Bazı durumlarda ABD Gümrük ve Sınır Koruma görevlisi size 6 aydan daha kısa bir ülkede kalış süresi verebilir.
İkamet İzni Müracaat Belgesi ilk başvuru sahibi yabancının e-İkamet sistemi üzerinden başvurması ve verilen randevu tarih ve saatinde bulunduğu ildeki İl Göç İdaresi Müdürlüğüne giderek başvurusunu tamamlaması halinde düzenlenmektedir.
İkamet izni süresini uzatma başvurusu yapmayan yabancılar, İkamet izni süre bitiş tarihinden itibaren en geç 10 gün içinde Türkiye'den çıkış yapmakla yükümlüdür. 10 günlük sürenin geçmesi halinde kalınan süreler kaçak süre kabul edilir. Kaçak kalış süresine göre para cezası uygulanır. Giriş yasağı konabilir.
Vize alıp ülkeye giriş yapmamak herhangi bir cezai yaptırıma neden olmaz. Vize alıp gitmeyen bir kişinin yeniden vize başvurusunda bulunması mümkündür.
Ülkelerin vizesiz seyahat süreleri en az 15 gün, en fazla ise 90 günden oluşur. Vizesiz seyahat izinleri gerekli durumlarda uzatılabilir. İzinlerin alınması için çevrim içi vize veya sınır vizesi uygulamaları bulunur.
Türkiye'de vize ihlali olan yabancılar ikamet izinleri olmasa dahi resmi evlilik yapabilirler, yasal hale gelebilirler,aile ikamet izni ve çalışma izni alabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri