- Bir şekilde (dokunma sebebiyle -ya da etkileşim sebebiyle ''mezy'' gelme durumu oluşsa abdest yenilenmesi gerekir. - Bir şekilde(dokunma olsun ya da olmasın) ''meni'' gelse o zaman gusül abdesti alınması gerekir.
Koltukaltı ve kasık tüyleri temizlendikten sonra gusül abdesti almak gerekir mi? Fıkıh ve ilmihal kitaplarımızda guslü gerektiren haller etraflıca belirtilmiştir. Bunların içinde böyle birşey yoktur.
Şöyle ki: Kadının fercine plastik aletin sokulması halinde asla gusül gerekmez. Zira cinsel doyuma ulaşmadıkça bundan dolayı gusül gerekmez, fakat cinsel doyuma ulaşırsa o zaman gusül gerekir. Aynı şekilde, doktora muayene olmak da orucu bozmaz.
Gusül abdestini farz kılan şeyler arasında kıl koparmak veya tıraş olmak ya da ağda yapmak yoktur.
Fitil kullanmak, gusül almayı gerektirmez.
İlgili 43 soru bulundu
İşlemin daha rahat bir şekilde gerçekleşmesi için fitili uygularken sırt üstü uzanabilir ve dilerseniz kalçanızın altına yastık koyarak fitilin geçişini hızlandırabilirsiniz.
Kadının fercine erkeğin kamışından başka bir şey, mesela parmak, insan dışındaki canlıların kamışı, odun, plastik âlet, yani yapay orgân sokulması halinde, kadın cinsel doyuma ulaşırsa cünüp olur ve gusül alması gerekir, aksi halde gerekmez.
Şehvetle gelen meni hariç, hiç biri guslü gerektirmez. Kadınlarda meni gelmesi daha zor olur. Meni gelmez de, mezi denen akıcı sıvı gelirse gusül gerekmez. Meni, titreyerek gelir, kasılmalar olur.
Değerli kardeşimiz, Kasıklardaki veya koltuk altlarındaki kılların uzaması, hatta kırk günü geçmesi de asla namaz ve abdeste zarar vermez, alınan abdest ve kılınan namaz geçerlidir.
Cinsel organların birbirine değmesi halinde (sadece değmekle) Imam-i A`zam ve Ebû Yusuf`a göre her ikisinin de abdesti ve oruçlu iseler oruçları bozulur, gusletmeleri yine gerekmez. Sünnette kesilen deriye kadar duhul olması halinde ise, boşalma olsun olmasın, her ikisine de gusül gerekir.
Eşlerin birbirleri ile yakınlaşmasından dolayı gelen sıvıya mezi denmektedir. Oynaşma esnasında gelen bu sızı berraktır. Bayanlarda erkeklerden daha çok görüldüğü gözlemlenmiştir. Bu kelime bazı yerler de mezy ya da meziy olarak da geçebilmekte ve okunabilmektedir.
Hayır, hiç gusül abdesti almam.
Jinekolojik muayene, jinekolojik sağlığı değerlendirmek için yapılır Bir pelvik muayene genellikle yumurtalık kistleri, cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar, rahim fibroidleri veya erken evre kanser belirtilerinin yakalanması için yapılan rutin kontrol muayenesinin bir parçasıdır.
Kişi kendi veya başkasının oturağına veya tenasül uzvuna dokunması ile gusül abdesti bozulmaz.
Bu sebeple âdet, lohusalık ve cünüp hâlinde olanların gusletmeden saç ve tırnaklarını kesmesinde, koltuk altı ve kasık temizliği yapmasında bir sakınca yoktur.
Birini el ile tutmak, okşamak veya bakmak neticesinde cinsel doyuma ulaşırsa gusül gerekir. Bu durum, erkek için de kadın için de böyledir. Rü'yada ihtilâm olduğu halde, dışarı meni akmamışsa gusül gerekmez. Kadın ihtilam olur da meninin dışarı çıktığını görmese ihtayatten güsletmesi daha iyidir.
el Cevab: Avretin bir şekilde görülmesi sebebiyle abdest bozulmaz.
Genel olarak, temiz bir tıraş istiyorsanız her iki-üç günde bir; yalnızca şekillendirmek ve düzeltmek istiyorsanız üç-beş günde bir tıraş olmanızı tavsiye ediyoruz. Tüylerin uzamasını istiyorsanız tıraş olmayı bırakmanız yeterli. Tüylerin uzama hızı, vücudun hangi bölgesinde olduklarına da bağlıdır.
Aleykümselam.O kılların uzunluğu gusle ve namaza mani değildir.
Yani erkekte meninin çıkması, kadında orgazmın gerçekleşmesi halinde istimnâ gusül yapmayı gerektirir. Aksi takdirde gusül gerekmez ve bunun ibadetlere de bir etkisi yoktur.
Gusletmek isteyen kimse niyet ederek besmele çeker. Ellerini yıkar, vücudunda bir necaset/maddî kirlilik var ise onu temizler, avret yerlerini yıkar. Sonra sağ eli ile üç defa ağzına su vererek iyice çalkalar, daha sonra üç defa burnuna su çekerek temizler ve namaz abdesti gibi abdestini tamamlar.
Anasayfa / TEMİZLİK (TAHARET) / Gusül / İhtilam olmak guslü gerektirir mi? İhtilam olmak guslü gerektirir mi? Bir kişi ihtilam olsa ancak uykudan uyandığında üzerinde veya çamaşırında ıslaklık görmese gusletmesi gerekmez (İbn Âbidîn, Reddü'l-muhtâr, 1/164).
Binâenaleyh söz konusu “vedi” ve “mezi”den dolayı gusül gerekmez. Şehvetten dolayı kadından gelen ıslaklığa ise "kazi" denilmektedir. Bundan dolayı sadece abdest bozulur, ancak orucu bozmaz ve gusül gerekmez. Kişiden gelen sıvı meni ise gusül abdesti alması gerekir; mezi veya vedi ise abdest bozulsa da gusül gerekmez.
Âdet döneminde olan kadını boşamak Kur'ân ve sünnetin öngördüğü boşama usûlüne aykırıdır.
Bacaklarınızı hafifçe yukarı doğru çekiniz. Bir ovülü vajinaya (hazneye) yerleştirerek mümkün olduğu kadar derine itiniz. Uygulamadan sonra ellerinizi iyice yıkayıp, mümkünse yarım saat boyunca ayağa kalkmayacak şekilde uzanınız. Doktorunuz tarafından belirlenen tedavi süresine uyunuz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri