31.05.2006 Tarihli ve 26184 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliğinin "Öğretmenlerin nöbeti" başlıklı 89. maddesi şu şekildedir: "(1) Özel eğitim okul ve kurumlarında okul öncesi, sınıf ve alan öğretmenleri nöbet tutar.
Özel eğitim branşı/sınıfı öğretmenlerine, nöbet görevi ek ders ücretleri %25 artırımlı ödenecek.
Bu hükümlere göre özel eğitim öğretmeninin nöbet görevi; teneffüs ve yemek saatlerinde sınıfına kayıtlı öğrencilerin gözetimine devam etme bağlamında gerçekleşmektedir.
Özel eğitim sınıfında haftada 35 saat ders okuttuğu belirtilen ilgili sınıf öğretmeninin, okuttuğu bu derslerden haftada aylık karşılığı okutmakla yükümlü olduğu 18 saatin üstünde okuttuğu 17 (30+5=35-18=17) ders saati karşılığında ek ders ücretinden yararlandırılması gerekmektedir.
(6) Okuldaki öğretmen sayısının yeterli olması durumunda, bayanlarda 20, erkeklerde 25 hizmet yılını dolduran öğretmenlere nöbet görevi verilmez. Ancak, ihtiyaç duyulması halinde bu öğretmenlere de nöbet görevi verilebilir.
İlgili 25 soru bulundu
g) (Ek:RG-28/10/2016-29871) (Değişik:RG-5/9/2019-30879) Öğretmenlerden; engelli olanlar, engelli çocuğu bulunanlar ve bakmakla yükümlü olduğu engelli birey bulunanlara nöbet görevi verilmez. Ancak bu durumdaki öğretmenlere istemeleri hâlinde, gün tercihlerine öncelik verilerek nöbet görevi verilir.
(6) Okuldaki öğretmen sayısının yeterli olması durumunda, bayanlarda 20, erkeklerde 25 hizmet yılını dolduran öğretmenlere nöbet görevi verilmez. Ancak ihtiyaç duyulması hâlinde bu öğretmenlere de nöbet görevi verilebilir.
Özel Okul Öğretmenlerinin Yıllık İzin Hakkı Özel öğretim kurumlarında çalışan eğitim personelinin yarı yıl ve yaz tatili döneminde İş Kanunu'nda belirlenen sürelerin dışında izin kullanacağına dair herhangi bir düzenleme bulunmamaktadır.
Özel Eğitim öğretmenlerini de kulüp verilebilir. Teneffüs olmadığını da düşünürsek kulüp çalışmasını kendi sınıfı ile yürütebilir.
ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMENLERİ TENEFFÜS HAKKINDA MAHRUM BIRAKILAMAZ. Özel öğretim branşı öğretmenlerinin dinlenme saatleri olan teneffüs saatlerinde öğrencilerin takibini yapmakla görevlendirilmeleri ve nöbet görevi verilmesi yasal ve hukuki değildir.
b) Özel eğitim sınıflarında görme, işitme ve zihinsel engelliler sınıf öğretmenleri görev yapar. Bu sınıflara, öğrencilerin yetersizlik türüne göre öğretmen görevlendirmesi yapılır.
Bu itibarla özel eğitim sınıflarında eğitim gören öğrencilerin okula gelmediği günlerde ders görevini fiilen yerine getirmeyen öğretmenlerin, söz konusu günlere rastlayan ders görevlerini yapmış sayılarak karşılığında ek ders ücretinden yararlanmalarının mümkün olmadığı değerlendirilmektedir.” Hükmüne yer verilmiştir.
31.05.2006 Tarihli ve 26184 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliğinin "Öğretmenlerin nöbeti" başlıklı 89. maddesi şu şekildedir: "(1) Özel eğitim okul ve kurumlarında okul öncesi, sınıf ve alan öğretmenleri nöbet tutar.
Buna göre, 21 Eylül'de yüz yüze eğitime başlayan özel eğitim anaokulları ile özel eğitim ana sınıflarında günlük 6 etkinlik saati olmak üzere haftalık toplam 30 saat yüz yüze eğitim öğretime devam edilecek.
Öncelikle nöbet zorunlu bir görevdir. Müdür yardımcısı da nöbet görevi alır. İdarecinin okulda bulunma zorunluluğu olsa da okulla ilgili bir iş bahane edip çıkabilir.
Ücretli olarak resmî görev yapan bir öğretmen bir hafta içinde 30 saate kadar derse girebilir. 2022 yılında yapılan son zamların ardından 30 saat ders veren bir ücretli öğretmen, yeni kararla birlikte ayda 5.740 Türk Lirası ücret alır. Görev saat süreleri 30 saat ile sınırlıdır ancak bu rakam 40 saate kadar çıkabilir.
Özel eğitim öğretmenleri, özel eğitim okullarında, genel eğitim okullarında özel eğitim sınıflarında, rehabilitasyon merkezlerinde, hastanelerde ve hatta özel evlerde çalışabilirler.
Yazın fotosentez yaptıkları için maaş almıyorlar.
Özel Eğitim Öğretmenliği, üniversitelerde Eğitim Fakültesi bünyesinde eğitimi verilmekte olan ve yalnızca Sözel puan türüne göre öğrenci kabul eden 4 yıllık bir lisans bölümüdür.
Milli Eğitim Bakanlığı'nda görev yapan öğretmenler Ankara'da toplu ulaşım indiriminden yararlanırken, özel okullarda görev yapan öğretmenler bu haktan yararlanamamaktadır...
Nöbet defteri bir geminin seyir defteri gibidir.Yani o okulun eğitim öğretim sürecinin hafızasıdır.Nöbetçi öğretmen nöbeti sırasında meydana gelen olayları o defterde yazarak belirtir. Derse gelmeyen,dersine geç giren öğretmenleri yazar. Okulda o gün denetim varsa,aşı yapılmşsa vb.. olağan dışı olayları kaydeder.
Sağlık sorunları nedeniyle, hangi tıbbi gerekçe ile nöbet tutamayacağı açık ve net olarak sağlık kurulu raporu ile düzenlenmiş olan personel, nöbetten muaf tutulacaktır.
Ancak sabah ilk dersten yarım saat önce göreve başlayıp, ders görevlerine devam edip son dersten yarım saat sonra görevden ayrılmak zorunda olan nöbetçi öğretmene öğle arasında dinlenme ve beslenme gibi zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak üzere zaman verilmemesi kabul edilebilir değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri